Trandafirul negru – semnificații și informații

trandafirul negru

În urma articolului „Trandafirul – 5 semnificații romantice ale trandafirului”, am fost întrebată ce semnifică trandafirul negru. Am promis că voi căuta informații și voi reveni cu un articol, întrucât, din cunoștințele mele, știam că nu există un trandafir cu adevărat negru. Așadar, revin și cu articolul.

Semnificațiile trandafirului negru

Voi începe prin a vă spune care sunt semnificațiile trandafirului negru. În primul rând, oamenii asociază întotdeauna non-culoarea neagră cu lucrurile negative, cum ar fi moartea, răzbunarea, ura și disperarea. În dragoste, trandafirul negru este adeseori comparat cu o dragoste tragică. Spre deosebire de alți trandafiri, care semnifică fericirea, trandafirul negru semnifică tristețea și durerea pe care o relație o creează.

Totuși, în ceea ce privește trandafirul negru, acesta are semnificații cât se poate de diverse, dincolo de semnificațiile negative menționate. Astfel, trandafirul negru poate semnifica renașterea sau schimbarea în bine. De partea celor care văd trandafirul negru drept un lucru pozitiv, sunt și cei care îi dau o conotație frumoasă în dragoste. Astfel, întrucât un trandafir negru natural este imposibil de găsit în natură, acesta semnifică și cea mai înaltă formă de devotament și exclusivitate într-o relație. În plus, trandafirul negru mai este văzut și ca un simbol al iubirii până la moarte.

trandafirul negru

Datorită non-culorii sale, acest trandafir este asociat cu misticismul. Unii oameni consideră trandafirul negru ca fiind un intermediar între lumea umană și lumea invizibilă. Alte persoane asociază acest trandafir cu vampirii și consideră că această floare vine din lumea întunecată.

Mitul despre trandafirul negru din Turcia

Dacă dai o simplă căutare pe Google pentru trandafir negru, vei găsi un video, care a devenit viral, și în care este prezentat aparent singurul tip de trandafir care crește având petalele negre. Este denumit Trandafirul Negru din Halfeti, Turcia. Se presupune că floarea acestuia devine neagră pentru o scurtă perioadă de timp, în vară, și nu poate fi cultivat nicăieri altundeva în lume, datorită mediului specific din zona în care a fost descoperit. Totuși, nu există dovezi concrete care să ateste că trandafirul respectiv chiar este negru. În schimb, se presupune că ar fi un mit menit să atragă mai mulți turiști în zonă. Chiar mai mult, fotografi talentați susțin că imaginile sunt lucrate în Photoshop, trucate.

Există trandafirul negru?

Adevărul, așa cum este spus chiar de către persoanele care se ocupă de flori, este că nu există un trandafir negru în natură. Există numeroase specii care conțin cuvântul „negru” în denumirea lor sau care se presupun a fi trandafiri negri (Black Jade, Black Magic, Black Beauty, Black Baccara, Midnight Blue Rose), însă niciuna dintre specii nu are culoarea neagră pură. Asta este din cauză că nu există în genomul niciunei specii de trandafiri gene adecvate care să producă o culoare neagră cu adevărat. În realitate, toate aceste specii au o nuanță extrem de întunecată de purpuriu, maro, mov sau chiar roșu. Ele doar par negre atunci când sunt privite în grădină, de exemplu.

Tehnici pentru a obține un trandafir negru

Totuși, există anumite tehnici prin care florarii obțin trandafiri negri.

  1. Cea mai simplă metodă de a obține un trandafir negru este prin utilizarea unui spray de vopsea specială pe un trandafir obișnuit. Această vopsea se usucă în doar câteva minute după aplicare. Este metoda utilizată de către florării pentru a crea trandafiri negri.
  2. A doua metodă presupune adăugarea de cerneală neagră într-un vas cu apă. Așteaptă până petalele trandafirului obțin cea mai întunecată nuanță.
  3. Cea mai sofisticată metodă este cea utilizată de grădinari. Aceștia adaugă un colorant floristic atunci când udă planta unui trandafir în creștere. Spre deosebire de colorantul alimentar, acest colorant este absorbit de sistemul de rădăcini al trandafirului, întunecând ulterior florile plantei respective.

O metodă mai puțin convențională și, totuși, considerată de către unele persoane ca fiind o metodă decentă de a obține un efect negru al trandafirului este arderea.

Așadar, trandafirul negru nu există cu adevărat în natură. Ceea ce vedem noi ca fiind trandafiri negri sunt fie specii de culoare foarte închisă, care duc spre negru, fie trandafiri obișnuiți, pe care s-au folosit diverse metode pentru a le obține culoarea neagră a petalelor.

12 thoughts on “Trandafirul negru – semnificații și informații

  1. Tot la Laleaua neagră a lui Dumas mi-a mers mintea,cat era de vânat acei bulbi si cata suferinta a produs!
    Uff,eu chiar credeam ca exista negrii! Bordo inchis am si eu dar tot am cautat după trandafiri negri.arata foarte bine la unele florii. Acum 3ani am avut petunii curgătoare de un violet inchis-negru! Multumesc pt.articol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: