5 avantaje pe care le obții de la lumânări

5 avantaje pe care le obții de la lumânări

Indiferent că vorbim despre lumânări simple, albe, sau despre lumânări parfumate, colorate, aprinderea lumânărilor în casă are numeroase avantaje. Lumânările pot fi confecționate din ceară de parafină, ceară de soia, sau ceară de albine. Din punct de vedere energetic, lumânările curăță locuința de energiile stătute. Însă, pe lângă aceasta, poți avea numeroase alte beneficii de la lumânări. Îți voi prezenta șase avantaje pe care le obții prin aprinderea lumânărilor.

1. Aprinde lumânări pentru a crește puterea de concentrare

Poți aprinde lumânări în spațiul de lucru, pentru a-ți crește puterea de concentrare și a deveni mai productiv. În acest scop, sunt extrem de eficiente lumânările parfumate, însă nu oricare, ci acelea cu aromă de mentă, lămâie, portocală, rozmarin și scorțișoară, întrucât acestea îți revigorează simțurile și îți oferă un plus de energie pentru a munci mai cu spor.

2. Lumânările îți pot îmbunătăți starea de spirit

Lumânările parfumate sunt utile în îmbunătățirea stării de spirit. De exemplu, lumânările cu aromă de lămâie cresc imunitatea și reglează nivelurile hormonale. De asemenea, pentru îmbunătățirea stării de spirit sunt utile și lumânările cu rozmarin.

3. Te ajută să îți creezi un ritual

De secole se utilizau lumânări în timpul diverselor ritualuri, fie ele religioase sau nu. În zilele noastre, lumânările sunt utilizate în locuințe pentru a ajuta la crearea unei anumite stări pentru un anume moment al zilei. De exemplu, poți crea un adevărat ritual pentru a-ți începe ziua bine, sau pentru a te relaxa seara, în timp ce faci baie. Creează-ți propriile ritualuri, aprinzând o lumânare în momente-cheie ale zilei. De exemplu, poți aprinde lumânări atunci când îți bei cafeaua de dimineață, când practici yoga sau când faci baie.

4. Aprinderea unor lumânări îți asigură un somn mai odihnitor

Aprinde lumânări seara, înainte de somn, pentru a te bucura de un somn mai odihnitor. Însă, pentru asta, este recomandat să oprești tot ce ține de tehnologie, întrucât lumina albastră pe care acestea o emit afectează nivelurile de magneziu din organism. O lumânare aprinsă înainte de culcare te ajută să te liniștești și să îți resetezi ritmul natural al somnului. În plus, lumânarea aprinsă îți oferă ocazia de a fi mai conștient de gândurile și acțiunile tale.

5. Aprinde lumânări pentru a reduce stresul

În timpul ritualurilor tale de îngrijire, este recomandat să aprinzi lumânări, întrucât acestea au proprietăți de calmare a atmosferei. Anumite lumânări parfumate sunt utilizate în timpul aromaterapiei pentru a ajuta la reducerea anxietății și depresiei, pentru a îmbunătăți calitatea vieții și a somnului și a reduce anumite simptome, cum ar fi durerile și stările de greață. Printre lumânările parfumate recomandate în reducerea stresului se numără cele cu aromă de mușețel, bergamotă, lavandă și tămâie.

Așadar, lumânările, în special cele parfumate, ajută la îmbunătățirea calității vieții, a somnului, la relaxare și la inducerea unei stări de bine. Fie că alegi lumânările Yankee Candle de pe Notino sau alte tipuri de lumânări, ele îți vor oferi toate beneficiile menționate în acest articol.

8 thoughts on “5 avantaje pe care le obții de la lumânări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: