Trandafirul – 5 semnificații romantice ale trandafirului

trandafirul

Că trandafirul este considerat o floare romantică este deja un lucru bine știut. De fapt, trandafirii sunt atât de conectați cu ideea de romantism, încât a devenit deja un clișeu, aproape, să oferi trandafiri persoanei iubite. Însă știi care este conexiunea dintre trandafir și semnificația sa de floare romantică? În continuare, îți voi desluși cinci semnificații romantice ale trandafirului.

1. Conexiunea dintre trandafir și culoarea roșie

Fiecare culoare are propria sa semnificație, însă culoarea roșie este una cu adevărat puternică și plină de expresivitate. Culoarea roșie este utilizată pentru a exprima impulsuri emoționale puternice, precum furie, violență, pasiune și seducție. Trandafirii roșii au nuanța perfectă pentru a exprima sentimente de afecțiune și dorință. Totuși, încă nu se știe dacă faptul că asociem trandafirii roșii cu exprimarea iubirii este dat de faptul că avem o înclinație naturală spre acest lucru sau se datorează secolelor de dezvoltare socială.

2. Trandafirul – simbolul primar al romantismului din Era Victoriană

Deși Era Victoriană este renumită pentru arhitectura, clădirile sale și pentru stilul vestimentar, este, totodată, considerată un standard de aur al exprimării limbajului romantic. Conform istoricilor, trandafirii au devenit principalele flori pentru exprimarea romantismului în timpul domniei Reginei Victoria. Cuplurile din Era Victoriană obișnuiau să își ofere trandafiri roșii în perioada de început a relației, pentru a-și transmite sentimentele intime unul față de celălalt.

3. Romanii considerau trandafirul drept un simbol al intimității

Romanii au condus lumea timp de mii de ani dar, în toată această perioadă, au avut și o relație strânsă cu trandafirii. Conform cronicarilor, romanii înstăriți își pregăteau patul conjugal cu trandafiri, pentru a infuza sentimentul de intimitate, confort și pentru a crea un mediu aromat pentru momentele pasionale.

4. Fructul de trandafir: un tonic pentru romantism

Există numeroși factori care pot crea tensiune într-o relație. Probleme precum depresia și scăderea libidoului sunt printre principalii factori ai despărțirilor. Trandafirul are un fruct, care are proprietăți afrodiziace și antidepresive. Trandafirul complet înflorit are un efect instant asupra stării de spirit, în schimb, fructul său poate fi utilizat ca tonic pentru a reînnoi relația romantică dintre parteneri.

5. Trandafirul și diferitele sale exprimări romantice

trandafirul

Trandafirii roșii de diverse nuanțe exprimă diverse sentimente romantice. De exemplu, trandafirul roșu închis sau vișiniu este utilizat pentru a transmite expresia intimă a unei frumuseți neștiute. În schimb, un trandafir roșu fără spini reprezintă dragoste la prima vedere. Un singur trandafir roșu spune, simplu „Te iubesc”.

Buchetele de trandafiri cu flori galbene și roșii sunt o recunoaștere a unei relații vesele. În schimb, un buchet cu trandafiri albi și roșii reprezintă o dragoste de durată și exprimă promisiunea unei legături veșnice.

Așadar, trandafirul are semnificații romantice începând cu timpurile străvechi și continuă să fie o floare care semnifică iubire. Știai despre aceste semnificații romantice ale trandafirului?

12 thoughts on “Trandafirul – 5 semnificații romantice ale trandafirului

  1. Nu stiam de semnificația trandafirului,prea puține informații aveam! Super articol.pst.trandafirul negru ce semnifica?😁😁

    1. Multumesc! Din informatiile mele, trandafir negru natural nu exista. 😀 O sa ma documentez si, daca reusesc sa gasesc informatii, voi scrie un articol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: