Skip to content
Skip to content

Transformă-ți utopia în realitate!

  • Home
  • Despre Evatopia
    • Creații
  • Lifestyle
    • Beauty & Fashion
    • Parenting
    • Magie și spiritualitate
  • Diverse
    • Home & Deco
    • În lumea cărților
    • În lumea filmelor
  • SuperBlog
  • Contact
  • Home
  • Lifestyle
  • Sursa de Motivație – AnytaGyo
Sursa de Motivație - AnytaGyo

Sursa de Motivație – AnytaGyo

Eva AncaAugust 5, 2022August 5, 2022

                                      „Succesul este o călătorie, nu o destinație. Ceea ce faci este adesea mai important decât ceea ce rezultă.”- Arthur Ashe

Cuvânt înainte ☺️:

Mulțumesc pentru invitație, draga mea Anca. M-ai atras ca un magnet și mă simt atât de bine știind că am ajuns și eu (după două decenii de prietenie), cu un articol în rubrica ta „Guest Posts”. Doamne, cât am scris și rescris acest articol! E o adevarată onoare pentru mine, dar totodată, recunosc, am emoții (gânduri… încă mă simt „mică” dar totodată simt că voi fi și mare – nu în șolduri, ci în conștiență, experiențe și cunoștințe ☺️). Am mari emoții, așadar, fiindcă (știi) mai am de lucru cu mine. Mai am de răsfoit (și obținut 😛) o grămadă de foi pentru a deveni ceea ce am conturat despre mine mental.

Mulțumesc pentru toate cuvintele de încurajare, pentru prietenia ta sinceră, pentru faptul că ești o sursă de inspirație, motivație și ambiție pentru mine. Îți mulțumesc că TE AM!

Așadar, iată-mă aici, cu primul meu articol, și anume, cu o SURSĂ DE MOTIVAȚIE (indiferent de ce natură e dorința noastră, fie că vorbim despre o cură sau efectiv despre dorința de a obține un lucru material, un job, sănătate etc. trebuie să ne găsim echilibrul, forța, motivația!).

Noi, românii, (o fi el un stereotip – probabil), avem ceva în comun (generalizez, dar știu că sunt și foarte multe excepții): nu luăm taurul de coarne până nu simțim cuțitul cu adevărat la os.

De câte ori nu ne-am promis că vom proceda într-un anumit fel pentru a ajunge la un anumit țel? Și ne-am dat bătuți încă dinainte de a pune osul la treabă și de a încerca; înainte de a ne oferi ocazia de a vedea și simți pe pielea noastră „Oare cum e?”. Ne-am dat bătuți din pricina unui simplu gând negativ.

Auzim tot mai des (și mă regăsesc și eu ÎNCĂ în poveste) faptul că „NU AM MOTIVAȚIE.”, „NU ȘTIU CUM/CU CE SĂ ÎNCEP.”, „NU CRED CĂ REUȘESC.”, „NU ÎMI POT IMAGINA CUM AȘ PUTEA FACE X, Y, Z.”, „NU ȘTIU CARE VA FI REZULTATUL.”, „DACĂ O VOI DA ÎN BARĂ?”, „DACĂ VOI CEDA?”, DACĂ, DACĂ, DACĂ…

Acel afurisit de „DACĂ” pe care parcă e musai să-l includem în fiecare plan pe care ni-l propunem. Parcă gena noastră ne îndeamnă să fim al naibii de pesimiști și neîncrezatori în forțele proprii.

Dar știți ce stă la baza fricii de a proceda/încerca? FRICA ☺️ Simplu. Frica, fără să ne dăm seama, ne influențează viața, toată existența. Frica ne-a fost insuflată în mii și mii de feluri. Uneori e sănătoasă, alteori, „păcătoasă”.

Sănătoasă e atunci când „ne este frică să ne aruncăm în criș fiindcă nu știm înota” – în acest caz, ni se activează modul de supraviețuire; frica este sănătoasă, fiindcă altfel am lua-o la vale fără șansă de scăpare.

Nesănătoasă devine atunci când ne facem filme, construim gânduri pesimiste/negative fără niciun motiv. Adică, atunci când gândim prea mult și ne auto-inducem o teamă fără o bază concretă, ci pur și simplu fiindcă „așa credem noi că vrea să se întâmple”.

                         Toate piedicile sunt în mintea noastră și, focusându-ne pe ele, le și trăim.

Vestea bună: fiecare dintre noi avem capacitatea de-a „mutila” credințele limitative care, conștient sau inconștient, ne-au fost implementate de-a lungul vieții, în subconștient. Fiecare dintre noi putem învinge frica fiindcă deținem o forță interioară pe care nu ne-o poate fura nimeni: nici sistemul, nici pesimiștii din jurul nostru, nici evenimentele mai puțin plăcute care deseori ne pun cu botul pe labe și simțim că se prăbușește totul (e o iluzie, nu ne prăbușim, suntem doar încercați). Într-un final, mereu căpătăm forța să ne ridicăm și semne să continuăm, nu ați observat încă? Fiecare zi e un nou START.

Nu există NU POT, ci doar NU VREAU.

Îmi aduc aminte cu drag șsi recunoștință de vorbele dirigintei mele din clasele I-VIII (care nu e altcineva, decât mama Ancăi ☺️): „Nu-l mai luați pe NU în brațe!”. Știa ea CE și DE CE zice ☺️. Deși la vremea respectivă ni se părea de-a dreptul enervantă replica ei, am ajuns la vorbele ei! Am conștientizat cu adevărat faptul că noi suntem oarecum „programați” să ne plimbăm cu NU-ul în brațe.

                       De unde să începem când ne-am propus ceva, dar nu avem „motivație”?

Începem prin a petrece câteva minunte „noi cu noi”, în liniște.

Când ați făcut asta ultima dată? Când v-ați rezervat ultima dată o jumătate de oră pe care să o petreceți voi cu voi înșivă, exact așa cum vă face plăcere, prea puțin fiind preocupați de cererile celor din jur?

Când ați lăsat ultima dată de-o parte scuzele banale de tot felul și v-ați răsfățat măcar jumătate de oră cu o cafea bună, o carte, un film, o plimbare, o șezătoare (fie ea pe bancă, în balcon, în parc, dormitor, scaun sau canapea…) efectiv, CÂND ați făcut ceva minim de banal, pentru sufletul vostru și pentru a avea timp să vă gândiți, să le gândiți, să GÂNDIȚI ce vă face vouă bine?

Într-o lume plină de agitație, e greu să găsești liniște, alternative și motivație (asta doar dacă nu începi să urmezi pașii de mai jos ☺️).

  1. Rezervă-ți câteva minute pentru tine (o jumătate de oră ți se pare mult?). Minute în care te eliberezi de gânduri gen „Ce gătesc azi?” ,„Ce face bărbatul?”, „Ce face copilul?”, „Trebuie să mă întalnesc cu vecinul!”, „Am dat oare la găini mâncare? ☺️” etc. Câteva minute, stai tu cu tine.

Cum poți obține măcar pentru câteva minute deconectarea de toate? Prin respirație ☺️ Inspiră adâââânc, expiră lent. Fă asta de câteva ori ☺️. La inspirație numeri până la 4, la expirație până la 7 (funcționează!). Poartă-ți ție de grijă înainte de a purta grija altora. Dacă tu ești bine, și restul vor fi bine.

  • Gândește-te ce ți-ai dori în momentul de față. Ce dorințe minunate ai? Ce schimbări ai dori să aduci vieții tale?
  • Răspunde-ți sincer: „DE CE vrei acea schimbare?” și când o vei obține, cum te vei simți?
  • Gândește-te ce gânduri negative/pesimiste te-au împiedicat până acum să inițiezi demersul în a obține ceea ce îți dorești atât de mult. După aceea, imaginează-ți-le notate pe o hârtie între timp ce le ștergi hotărât/ă cu o radieră. Ba chiar mai mult: dacă timpul îți permite, notează-le pe toate pe o hârtie, verbalizează-le și rupe hârtia în bucăți după care, pentru a te scăpa de ea, arunc-o în vasul de toaletă ☺️ Wow ce eliberare !
  • Gândește și găsește soluții pentru îndeplinirea visului tău. Notează-le pe hârtie la propriu, nu doar mental ☺️. Ia-o ușurel, pas cu pas, nu fii drastic/ă cu tine.
  • Focusează-ți atenția pe VISUL TĂU și imaginează-ți-l deja împlinit! Creierul uman are o capacitate extraordinară. El nu știe diferenția realitatea de gândurile negre/iluzii ☺️ El se hrănește cu imaginile și ideile pe care i le oferi. Îl poți fenta cum vrei tu. Totul depinde de gândurile cu care alegem să ne hrănim creierul.
  • Rămâi pozitiv/ă! Adu-ți aminte câte lucruri minunate ți s-au întâmplat în viață! Și crede-mă pe cuvânt, ți s-au întâmplat fiindcă ai urmat inconștient toți pașii pe care ți i-am enumerat mai sus ☺️.

E normal să avem și zile obositoare sau negre (spuneți-le cum vreți). Permiteți-vă să aveți și stări de frustrare sau supărare, fiindcă emoțiile TOATE sunt emoții, Nu există emoții negative sau pozitive. Toate sunt EMOȚII necesare evoluției noastre. Le acceptăm, trăim cu ele, dar încercăm să le balansăm căutând motive de bucurie, optimism și stare de bine, în tot ceea ce facem. Așadar, acceptăm că mai avem și zile „negre”, dar facem tot posibilul ca minutele, orele sau măcar ziua următoare să vedem soarele, șansele, luminițele de la capătul tunelului.

De câte ori vă vine să renunțați, vă rog să vă redresați. Schimbați gândurile negative în unele pozitive și AVEȚI RĂBDARE!

Aveți răbdare cu propria persoană precum aveți răbdare cu toți cei din jurul vostru. Cu răbdarea trecem marea. Adevărată vorbă.

                                      Paranteza de final:

Permiteți-vă să vă bucurați și de călătoria spre schimbare; nu fiți nerăbdători să vă treziți direct la destinație.

Fiți recunoscători pentru ceea ce aveți deja și fiți recunoscători în avans pentru ceea ce vă rezervă viața. Totul decurge spre binele nostru ☺️

                                                    Gândește-te:

               „Îmi doresc OARE cu adevărat să obțin acel lucru/stare la care visez?”

 Pe o scală de la 1 la 10 (fii sincer/ă cu tine), cât de tare îți dorești visul acesta îndeplinit? ☺️

Bun… începe lucrarea cu tine ☺️

                                        Ești eroul propriei tale vieți. Ești un creator.

 Be Healthy,

                     AnytaGyo 

Sursa foto: Pexels

Vezi alte articole de dezvoltare personală de pe blog.

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on WhatsApp (Opens in new window)
  • More
  • Click to print (Opens in new window)
  • Click to share on Reddit (Opens in new window)
  • Click to share on Tumblr (Opens in new window)
  • Click to share on Pocket (Opens in new window)
  • Click to share on Telegram (Opens in new window)
  • Click to share on Skype (Opens in new window)
  • Click to email a link to a friend (Opens in new window)

Like this:

Like Loading...
dezvoltare personala, dezvoltare spirituala, motivational

Post navigation

Previous: Comunicat de presă – IOLA Center
Next: Birra Moretti® și Tribal aduc Toscana mai aproape de noi prin Villa Moretti

Related Posts

Turn up the volume cu Chicago Windbreaker de la Tommy Jeans

March 23, 2023March 23, 2023 Eva Anca

Elevii Școlii Quantum din București au obținut locuri fruntașe la MATHLETICS

March 23, 2023March 23, 2023 Eva Anca

”Sustenabilitatea te privește și pe tine” – Conferința Anuală de Business Networking

March 22, 2023March 22, 2023 Eva Anca

2 thoughts on “Sursa de Motivație – AnytaGyo”

  1. Claudia says:
    August 8, 2022 at 1:09 pm

    Exact! Toate piedicile sunt in mintea noastra 🙂

    Reply
    1. Eva Anca says:
      August 19, 2022 at 5:42 pm

      Categoric!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Caută

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Urmărește-mă

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

Newsletter

Abonează-te pentru a primi notificări când apar articole noi.

Thank you!

You have successfully joined our subscriber list.

.

Alzheimer – click pentru comandă

Agenda Motivațională – click pentru comandă

Petale Scrise. Povestiri cu final neașteptat

Parapsiholog Simona Igna

Notino

Authors

  • 1 Eva Anca
    • Turn up the volume cu Chicago Windbreaker de la Tommy Jeans
    • Elevii Școlii Quantum din București au obținut locuri fruntașe la MATHLETICS
    • Ce ne învață Zen-ul?
    • ”Sustenabilitatea te privește și pe tine” – Conferința Anuală de Business Networking
    • Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii
  • 1 Eva M.
    • Soția secretă, de Gill Paul
    • Pierdut în India. Jurnal de călătorie – Cătălin Vrabie
    • Atracţia şi visele. vol.I. Călătoria – Ioana Dumitrăchescu
    • Dragoste într-o zi ploioasă – Jojo Moyes
    • Soția mea favorită – Tony Parsons – Recenzie

Scriu și pe:

Scriu și pe:

Copyright All Rights Reserved | Theme: BlockWP by Candid Themes.
%d bloggers like this: