Descoperă cum să îți alegi parfumul potrivit

cum să îți alegi parfumul

În prezent, varietatea de parfumuri existente în comerț este extrem de mare. Tentația de a încerca cele mai noi parfumuri apărute este, de asemenea, mare. Însă provocarea adevărată constă în alegerea parfumului potrivit. În principiu, trebuie să știi că parfumul potrivit pentru fiecare persoană ține de două criterii esențiale: preferința personală și chimia organismului.

Pentru unele persoane, parfumul folosit le definește, este precum o semnătură proprie și le oferă familiaritate și confort. Tocmai din acest motiv, este important să alegi parfumul astfel încât să se potrivească personalității tale și chimiei organismului tău. În continuare, îți voi arăta cum să îți alegi parfumul potrivit.

În primul rând, trebuie să știi că nu este suficient să îți placă felul în care un parfum miroase în recipientul său. Este esențial să îl încerci pe tine, întrucât hormonii și feromonii sunt diferiți la fiecare persoană și afectează mirosul final al unui parfum.

Ține cont de ce îți place și ce nu

Se spune că mirosurile sunt strâns legate de amintiri. Ia în considerare acele mirosuri care îți produc amintiri plăcute, dar și pe acelea care nu îți plac. Gândește-te la diverse mirosuri și încearcă să descoperi ce emoții îți produce fiecare dintre ele. Fă o listă cu mirosurile preferate și folosește-o pentru a găsi un parfum pe placul tău.

 Alege parfumul în funcție de categorie

Fiecare parfum este unic, însă ele sunt împărțite în diverse grupe, pentru a te ajuta să reduci din lista de parfumuri care ar putea fi pe placul tău. Există patru grupe principale de parfumuri. Din acestea, derivă 14 familii de parfumuri și subgrupe. Iată care sunt cele patru grupe principale:

 1. Parfumuri florale. Această grupă este cea mai mare și mai populară. Parfumurile din această grupă combină esența unei sau mai multor flori. (Un exemplu de parfum din această categorie este Lancôme La Vie Est Belle)
 2. Parfumuri orientale sau parfumuri ambrate. Această grupă conține parfumuri exotice, misterioase și magice. Au un nucleu floral, însă sunt mai puternice aromele orientale din compoziția acestor parfumuri. (Un exemplu de astfel de parfum este Yves Saint Laurent Black Opium)
 3. Parfumuri lemnoase. În această grupă sunt incluse parfumurile distinse, care emană masculinitate. Conține atât parfumuri masculine, cât și feminine, însă parfumurile din această grupă au o personalitate masculină. Aromele acestor parfumuri combină esențe de lemn de santal, cedru sau vetiver, esențe de rășini, de ferigă și esențe exotice, de piele sau de citrice. (Un astfel de parfum este Hugo Boss BOSS Bottled)
 4. Parfumuri fresh. Această grupă conține parfumuri proaspete, cu note de apă (note marine sau oceanice), note verzi, note de citrice sau fructate. (Un parfum din această categorie este Bvlgari AQVA Pour Homme)

Cum să-ți cumperi parfumul online?

Desigur că îți place să testezi un parfum, înainte să îl cumperi. Însă poți să cumperi un parfum și online. Pentru asta, trebuie să iei în considerare grupa din care un parfum face parte, astfel încât să fie pe gustul tău. Apoi, un sfat de luat în considerare este să cumperi un parfum într-o cantitate mai mică, pentru a te asigura că îți place.

Acum, fie că ai deja un parfum preferat pe care îți dorești să îl cumperi, sau vrei să încerci un parfum nou, vreau să-ți spun un pont. În săptămâna 12-18 august 2019, la Notino poți să îți cumperi parfumurile preferate sau orice alte produse de pe site și să beneficiezi de o reducere de 10%.

Pentru a te bucura de reducere, este necesar să faci cumpărături cu o valoare de cel puțin 350 de lei și să folosești codul minus10ro înainte de finalizarea comenzii. Astfel, reducerea de 10% se va aplica la totalul comenzii.

8 thoughts on “Descoperă cum să îți alegi parfumul potrivit

 1. Ok, recunosc, mă ghidez după cum miroase parfumul pe pielea mea, de obicei. Este unul din motivele pentru care evit să cumpăr parfumuri online, deși am făcut-o de câteva ori.
  Nu mă complicam cu studierea claselor de parfumuri. Nope.
  Acum am și eu niște termeni de comparație conform cărora voi putea cumpăra într-o oarecare siguranță un parfum online. Chiar nu știam de aceste criterii.
  Bun articol!
  Mulțam mult pentru informații, Eva!
  Felicitări pentru articol!

  1. Multumesc mult! Pe langa utilizarea criteriilor de selectie, daca ai deja cateva parfumuri preferate, eu zic ca e in siguranta sa ti le comanzi online. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: