Circul Ororilor: Asistentul Vampirului – film Netflix – Impresii

Circul Ororilor: Asistentul Vampirului

După ce Norbi a ales filmul Death Note la care să ne uităm, a venit și rândul meu să aleg un film, în altă seară. Tot navigând prin oferta de la Netflix, mi-a atras atenția filmul Circul Ororilor: Asistentul Vampirului. Este un film încadrat la acțiune și aventură, dar mie mi s-a părut că ar merge de minune și la categoria de comedie.

Desigur, cunoscând obsesia mea pentru documentare și cărți, nu cred că o să vă mirați când vă spun că nu m-am putut abține și am căutat mai multe detalii despre film. Am descoperit că are la bază o serie de 12 cărți, sub titlul original Cirque du Freak, serie scrisă de autorul Darren Shan. La noi au fost traduse doar primele trei volume ale seriei, însă am găsit saga completă pe Amazon și e deja în wishlist.

Circul Ororilor: Asistentul Vampirului – o poveste cu vampiri și ciudați

Darren Shan este un băiat exemplar, cuminte, care învață bine și își ascultă părinții. Singurul lui „defect” este prietenul său, Steve, un băiat destul de impulsiv, rămas fără tată și cu o mamă alcoolică. În momentul în care părinții îi interzic lui Darren să mai fie prieten cu Steve, o invitație la Circul Ororilor are să le schimbe viața pentru totdeauna celor doi prieteni.

Circul Ororilor vine în orașul lor pentru o noapte, iar Darren și Steve merg la reprezentație. Acolo, un păianjen îi atrage atenția lui Darren, care este pasionat de aceste vietăți. La finalul reprezentației, se ascunde în camera Vampirului Larten Crepsley, pentru a lua păianjenul. Lucrurile nu decurg însă atât de simplu pe cât se pare la început, astfel că Darren sfârșește prin a avea o alegere grea de făcut: pentru a-și salva prietenul de la moarte, trebuie să accepte să devină vampir.

Din câte se pare, cei doi prieteni sunt, de fapt, parte a unei profeții. Darren i se alătură lui Crepsley în tabăra de iarnă a circului. Însă Darren este vânat de către Vampanezi, un „clan” al vampirilor care beau sânge, ucigând oameni. De cealaltă parte, Crepsley este un vampir care a descoperit o metodă mai „umană” de a consuma sângele de care are nevoie.

Pe măsură ce povestea avansează, lucrurile se complică pentru Darren și, implicit, pentru cei de la Circul Ororilor. Avem parte chiar și de o înfruntare cu câțiva reprezentanți ai Vampanezilor. Cum se va încheia înfruntarea rămâne să descoperiți, vizionând filmul.

Impresii despre film

La începutul filmului, am avut câteva minute impresia că s-ar putea să nu fi fost chiar o alegere bună. Totuși, pe parcurs m-am bucurat că am ales să vedem acest film. A fost interesant, plin de acțiune și presărat cu umor pe alocuri, suficient cât să îl facă mai plăcut. Chiar dacă în aparență este doar încă un film cu vampiri, Circul Ororilor: Asistentul Vampirului are acea notă de originalitate care îl separă de clișeu.

Dincolo de povestea în sine, mi-a plăcut și modul în care este realizat filmul. Grafica, machiajul personajelor, totul mi s-a părut inspirat și construit cu grijă pentru a crea ceva original, autentic. Așadar, când aveți chef de un film de aventură, vă recomand să vizionați filmul Circul Ororilor: Asistentul Vampirului.

8 thoughts on “Circul Ororilor: Asistentul Vampirului – film Netflix – Impresii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: