3 seriale de pe Netflix care mi-au plăcut

3 seriale de pe Netflix care mi-au plăcut

De câteva luni îmi propun să vă spun care sunt cele trei seriale de pe Netflix care m-au ținut captivă până le-am terminat de vizionat. Sunt sigură că sunt multe alte seriale interesante și captivante și chiar am deja o listă „de vizionat”, pe care se regăsesc câteva titluri recomandate de familie și prieteni. Iar dacă aveți și voi o recomandare în acest sens, o aștept în comentarii. Până atunci însă, o să vă povestesc despre cele trei seriale de pe Netflix care m-au fascinat.

1. Sabrina. Între lumină și întuneric

De departe, preferatul meu dintre toate serialele este Sabrina. Între lumină și întuneric. Mi-a luat doar câteva zile să vizionez primele trei sezoane, iar în două zile am văzut și sezonul al patrulea, aproape imediat după ce a apărut. Finalul m-a lăsat într-o oarecare stare de dezamăgire și am căutat informații să văd dacă mai urmează și alt sezon. Astfel am descoperit că s-ar fi avut în plan o continuare, însă în cele din urmă, aceasta a fost anulată. Așadar, este nevoie să ne mulțumim cu doar cele patru sezoane și cu finalul care încheie acum serialul.

Sabrina. Între lumină și întuneric este un serial fantasy care prezintă viața Sabrinei, o tânără semi-vrăjitoare/semi-muritoare. Odată ce împlinește 16 ani, Sabrina este nevoită să depună jurământul față de Satana, însă ea nu își dorește să devină vrăjitoare pe deplin, având prieteni muritori și chiar un iubit muritor. Lucrurile nu merg însă chiar cum s-ar aștepta, iar ea este nevoită să se împartă între cele două lumi – cea a muritorilor și cea a vrăjitorilor. Avem ocazia să o urmărim pe măsură ce se implică tot mai mult în lumea vrăjitorilor și suntem martorii tuturor situațiilor care o vizează.

Despre cărțile din această serie v-am vorbit pe celălalt blog, aici și aici.

2. iZombie

În urmă cu aproximativ un an, soțul meu s-a uitat la iZombie și încă de pe atunci mi-a zis să mă uit și eu, că mi-ar plăcea. Am tot amânat, însă în ianuarie am început să mă uit și… m-am tot uitat până aproape la final. iZombie este un serial „supranatural de crimă procedurală”, care îmbină elemente supranaturale, cum este existența zombilor, cu elemente polițiste, detectivistice și de medicină legală.

Liv (Olivia) este o tânără logodită, cuminte, pe cale să devină medic. Însă viața ei se schimbă într-o clipă, când petrecerea la care ia parte se transformă într-un masacru cauzat de zombi. Ea scapă vie, însă transformată. Pentru că nu-și poate continua viața așa cum era înainte, ci are nevoie de creier pentru a supraviețui și a rămâne oarecum „normală”, Liv decide să devină asistent în medicina legală. Astfel, are acces direct la creier oricând are nevoie.

Însă de fiecare dată când mănâncă un creier, pentru o perioadă de timp preia personalitatea persoanei respective. Acest lucru o ajută să îi ofere indicii de preț detectivului care se ocupă de omucideri și, împreună, rezolvă numeroase cazuri de crimă.

Serialul are cinci sezoane, iar pe primele patru le-am vizionat pe nerăsuflate. Fără să exagerez, în perioada respectivă am renunțat o vreme la citit și la orice altă formă de relaxare, vizionarea serialului fiind prioritară. Sezonul al cincilea a rămas aproape în totalitate nevizionat, deoarece mi s-a părut deja prea diferit, prea axat pe alte subiecte decât primele patru sezoane și prea… tras de coadă, pe scurt. Mai multe detalii nu vă ofer în acest sens. Totuși, per total, serialul iZombie mi-a plăcut mult și e de trecut pe lista celor trei seriale de pe Netflix care m-au cucerit.

3. Blestemată

Pe locul al treilea în top 3 seriale de pe Netflix care mi-au plăcut se numără Blestemată, o serie fantasy care are momentan doar un sezon. Eroina principală este Nimue, o tânără considerată vrăjitoare, cu puteri neobișnuite, din poporul Fay, care „moștenește” o sabie legendară și pornește în căutarea lui Merlin pentru a-i preda sabia și a-și salva poporul. În drumul său, îl are alături pe nimeni altul decât Arthur, care în această ecranizare este un mercenar.

Practic, povestea este o reinterpretare a clasicei legende a regelui Arthur și a sabiei Excalibur. Din păcate, încă nu există indicii cum că seria ar continua, deși cu siguranță nu s-a încheiat, ci povestea se cere a fi spusă mai departe. Eu sper ca al doilea sezon să apară cât mai curând, deoarece Blestemată este unul dintre serialele pe care le-am adorat din prima. Ba chiar ultimele câteva episoade le-am văzut împreună cu Denisa, care s-a declarat la fel de captivată de serial ca mine.

3 seriale de pe Netflix care mi-au plăcut și o lungă listă de seriale de vizionat

Deși am urmărit și alte seriale de pe Netflix, acestea trei sunt preferatele mele și vi le recomand cu drag. Fiecare este special în felul său și are un farmec aparte. Așa cum vedeți, toate cele trei seriale au elemente fantasy, astfel că dacă vă place acest gen, cu siguranță merită să le dați o șansă. Voi ce alte seriale îmi recomandați?

8 thoughts on “3 seriale de pe Netflix care mi-au plăcut

  1. Multumim pentru recomandari! Oh, pai ti-as putea recomanda multe alte seriale care merita vazute. Uite, pentru ca sa se poata uita si Denisa iti recomand Merlin. Sigur o sa ii placa. Iar pentru tine si Norbi… as zice Regina Sudului :p

    1. Cu drag! Mulțumesc și eu pentru recomandări! La Merlin chiar am de gând să mă uit, Norbi s-a uitat și nu i-a plăcut, însă gusturile mele și ale lui nu coincid mereu. 😀 De Regina Sudului nu știu nimic încă, e de luat în considerare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: