Mă uit foarte rar la filme, atât din cauză că timpul nu-mi permite, cât și pentru că prefer să citesc o carte, de cele mai multe ori. În schimb, serile trecute, pregătindu-ne să mâncăm, soțul meu a căutat un film pe Netflix. Odată ce a început filmul, mi s-a părut interesant, așa că am rămas să mă uit și eu până la final. Este vorba despre filmul Death Note, despre care tot soțul mi-a spus că este și în varianta de desene anime.
Am descoperit ulterior că inițial Death Note a fost o serie manga, publicată în 108 capitole în total, în perioada 2003-2006. Ulterior, a fost adaptată în filme și o serie anime. În 2006, a fost lansat și un roman bazat pe această serie. Desigur, din câte am descoperit eu, romanul nu a fost tradus și la noi.
Death Note – când puterea cade în mâinile unui adolescent
Light Turner este un elev de liceu, rămas fără mamă. Într-o zi, îi cade în față, din cer, un caiet – Death Note. La scurt timp, descoperă că acest caiet îi aparține unui demon pe nume Ryuk și, prin intermediul caietului morții, Light primește oportunitatea de a decide cine și cum să moară. Deși la început este reticent cu privire la noua sa putere, începe să o folosească din ce în ce mai mult.
Desigur, caietul vine cu un set de reguli privitoare la păstrătorul său. Iar Ryuk poate fi văzut doar de către păstrător, adică de către Light Turner. Light poate alege să renunțe la caietul morții, însă, în acest caz, Ryuk va căuta un alt păstrător căruia să i-l ofere. Așadar, Light decide să își folosească noua putere în scop „caritabil”, dacă poate fi numit așa.
Ideea lui Light este de a scăpa lumea de cei răi, de cei care îi rănesc pe alții și rămân nepedepsiți. Dar este legea de partea lui? Va reuși să rămână sub anonimat, să nu fie descoperit de forțele de ordine care îl caută?
Impresii despre film
Ca poveste, ca idee, filmul Death Note mi-a plăcut tare mult. Este inclus în categoria filmelor horror, dar, cu excepția câtorva elemente de supranatural și a unor scene mai dure și sângeroase, chiar nu consider că este un film de groază.
Grafica în ceea ce-l privește pe demonul Ryuk mi s-a părut că putea fi și mai reușită, mie demonul respectiv nu-mi inspira teamă, ci mai degrabă ideea unui desen realizat de un copil cu o imaginație bogată. Și, credeți-mă, eu chiar nu sunt fan filme horror! Un alt aspect pe care nu prea l-am înțeles a fost finalul, care mi s-a părut că lasă loc unei continuări. Iar după ce am citit câteva detalii despre Death Note, tind tot mai mult să cred că asta ar fi doar prima parte a unei serii de filme.
Per total, filmul mi s-a părut unul bun, pe care mă bucur că l-am vizionat. Dacă vă plac filmele de acest gen și vă doriți să urmăriți un film cu o temă interesantă, vă recomand să vedeți Death Note.
Hey, nici nu stiam ca ai Netflix! Trebuie sa facem schimb de recomandari. 😀
Tentanta cronicuta! 🙂
Platesc abonamentul de foarte mult timp, doar ca ma uit eu tare rar. Norbi se uita mai mult, doar ca de obicei la seriale anime. Asadar, astept recomandarile tale! 😀
Nu știam filmul.Mersi pentru impresii!
Cu drag!
Chiar nu aveam idei în privința filmelor, mulțumesc de pont.
Cu drag!
Cred ca l-am vazut si eu. Sper sa nu il confund.
Probabil ca nu il confunzi.