V-am spus că nu prea mă uit la filme și, totuși, iată că vă povestesc despre al treilea film văzut în mai puțin de o săptămână. Am redescoperit plăcerea de a sta să urmăresc și câte un film, din când în când. De data aceasta, m-am uitat singură, așa că am ales un film din categoria mister și magie, adică exact pe gustul meu. Misterul ceasului din perete este ecranizarea unei cărți scrise de John Bellair. Cartea a fost tradusă și la noi, la Editura Corint Junior.
Misterul ceasului din perete este un film fantasy, încadrat și la categoria de comedie și filme pentru familie. Poate fi vizionat și de către copiii cu vârsta de cel puțin 7 ani. Eu l-am ales deoarece i-am citit descrierea și mi-a plăcut cum sună. În plus, îmi era dor să vizionez un film despre magie, chiar dacă este mai degrabă un film pentru copii.
Misterul ceasului din perete – prezentare
Lewis Barnavelt este un băiat de 10 ani, rămas orfan în urma unui accident. Este trimis să locuiască împreună cu unchiul său, Jonathan, pe care nu l-a cunoscut niciodată până în momentul în care este dat în grija lui. Odată ajuns la noua sa casă, Lewis are impresia că a ajuns într-un loc complet plictisitor. Televizorul lipsește cu desăvârșire, în schimb, casa este plină cu ceasuri de toate formele, culorile și dimensiunile.
Jonathan este extrem de îngăduitor cu Lewis, spunându-i încă de la început că în casa lui nu există reguli. Are, totuși, o singură regulă: Lewis nu are voie să umble la dulapul care este încuiat. De la noii săi colegi de școală, Lewis află că ar fi bântuită casa unchiului său. Ulterior, află și adevărul despre casă: nu este bântuită, ci este magică.
Unchiul Jonathan este un magician, și la fel este și vecina sa, Florence Zimmerman. Cei doi au un scop la care lucrează împreună: vor să găsească un ceas ascuns în perete, ceas care este menit să aducă Apocalipsa. În fiecare noapte, se aude ticăitul ceasului din perete, însă, oricât îl caută, nu reușesc să dea de el.
Aici va interveni Lewis, care are să declanșeze o serie de evenimente. Ce se va întâmpla cu ceasul, cine l-a pus în perete și cum se va termina totul, veți descoperi dacă vă uitați la film.
Impresiile mele despre film
Chiar dacă este un film pentru copii, mi-a plăcut tare mult. De altfel, întotdeauna mi-au plăcut filmele și cărțile cu și despre magie. Povestea este interesantă, iar modul în care a fost realizat filmul mi s-a părut potrivit pentru ideea acestuia. Totul, de la decor la ținuta personajelor mi s-au părut potrivite anului în care este amplasată acțiunea – 1955.
Are elemente fantasy, care mi-au plăcut și, de asemenea, și scene de comedie, care chiar m-au făcut să râd. Deși am citit păreri controversate în legătură cu acest film, mie chiar mi-a plăcut, atât filmul în sine, cât și modul în care actorii și-au jucat rolurile. Vă recomand filmul Misterul ceasului din perete dacă vă plac filmele fantasy cu magie și dacă aveți chef de un film simpatic, pe care îl puteți viziona împreună cu familia.
V-am mai povestit despre:
Cred ca a aparut si cartea care l-a inspirat, la editura Corint. 🙂
Da, chiar am si mentionat asta. 🙂
Pare tare drăguț filmul, mi-ar plăcea cu siguranță!
Si eu cred ca ti-ar placea!
Îmi plac comediile. Cred că și acest film ar fi pe gustul meu.
Si eu cred.
L-am vazut in perioada Craciunului, mi-a placut.
E tare simpatic.
Cred ca ma voi uita si eu cu Amira.
O sa va placa!