Jocul Calamarului – sezonul 1 – impresii despre serial

Jocul Calamarului – sezonul 1 – impresii despre serial

Sunt sigură că ați auzit despre Jocul Calamarului. Să fiu sinceră, eu am auzit de la fiica mea. Toți colegii și prietenele ei doar despre asta vorbesc în ultima perioadă, iar curiozitatea specifică vârstei lor a determinat-o să vrea să afle despre ce este vorba. Astfel că am aflat și eu că este un serial, chiar foarte popular, însă auzind din stânga și dreapta despre ce este vorba și câtă violență include, eram decisă să nu îl vedem. Recent însă a descoperit și Norbi serialul, iar când i-am zis că Denisa doar despre asta vorbește, a zis să îl vedem împreună.

Desigur, partea matură din mine spunea că un serial 16+ nu este de văzut cu fiica de 10 ani, însă a intervenit „drăcușorul” de pe umăr și mi-a zis că și eu, la vârsta ei, vizionam filme de groază împreună cu părinții. Iar dacă sunteți cam de vârsta mea, sunt sigură că o să îmi dați dreptate și, cel mai probabil, și voi ați văzut filmele de groază din vremea respectivă.

Așadar, sâmbătă seara, Norbi a propus să ne uităm la Jocul Calamarului. După câteva minute, am vrut să plec, să renunț la a mă uita. Mi se părea o prostie sângeroasă și lipsită de esență. Totuși, am continuat să mă uit, iar după 2-3 episoade, m-a prins într-atât, încât aș fi fost în stare să îl văd pe tot în noaptea aia. Doar că, uitându-se și Denisa cu mine, nu puteam petrece noaptea în fața TV-ului.

Totuși, am văzut cinci episoade sâmbătă, iar restul de patru le-am vizionat duminică. Pentru că mă gândesc că sunteți curioși dacă merită văzut sau nu, am decis să scriu câteva impresii despre primul sezon al serialului Jocul Calamarului.

Jocul Calamarului – merită văzut sau nu?

Oameni cu datorii sunt atrași în Jocul Calamarului, unde au șansa de a câștiga un premiu impresionant, de 45,6 milioane woni (echivalentul a 165097.45 RON). Odată ajunși acolo, fiecare primește un număr, astfel că, pe parcursul jocului, participanții nu sunt cunoscuți după nume, ci după numărul pe care îl poartă.

Jocul Calamarului presupune o serie de 6 jocuri, în urma cărora pierzătorii sunt eliminați. Pe măsură ce sunt eliminați jucători, se adaugă bani la premiul pe care îl va lua învingătorul. Cele 6 jocuri sunt inspirate din jocurile copilăriei, însă transformate, astfel încât devin de-a dreptul brutale și sângeroase.

Trebuie să menționez că filmul conține extrem de multă violență. Însă, dincolo de aspectele dure și sângeroase, chiar există o poveste. Personal, mi s-a părut că filmul are o tentă psihologică și una sociologică.

Întâlnim o paletă largă de personaje, unele pe care ajungem să le îndrăgim, altele care ne atrag antipatia din primul moment în care apar. Mie cel mai mult mi-a plăcut bătrânul, care poartă numărul 1 în Jocul Calamarului. Am apreciat personajul acesta pe întreg parcursul serialului.

Din punctul meu de vedere, serialul Jocul Calamarului merită văzut, deși nu aș fi crezut vreodată că mi-ar putea plăcea. Este multă violență și sânge, însă pentru povestea în sine chiar merită văzut. Practic, prezintă câteva tipologii umane pe care le regăsim în societate și tratează ideea că omul este capabil să facă orice pentru bani și pentru a-și salva viața.

Voi ați urmărit serialul Jocul Calamarului? Eu abia aștept sezonul al doilea!

8 thoughts on “Jocul Calamarului – sezonul 1 – impresii despre serial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: