Sunt sigură că ați auzit despre Jocul Calamarului. Să fiu sinceră, eu am auzit de la fiica mea. Toți colegii și prietenele ei doar despre asta vorbesc în ultima perioadă, iar curiozitatea specifică vârstei lor a determinat-o să vrea să afle despre ce este vorba. Astfel că am aflat și eu că este un serial, chiar foarte popular, însă auzind din stânga și dreapta despre ce este vorba și câtă violență include, eram decisă să nu îl vedem. Recent însă a descoperit și Norbi serialul, iar când i-am zis că Denisa doar despre asta vorbește, a zis să îl vedem împreună.
Desigur, partea matură din mine spunea că un serial 16+ nu este de văzut cu fiica de 10 ani, însă a intervenit „drăcușorul” de pe umăr și mi-a zis că și eu, la vârsta ei, vizionam filme de groază împreună cu părinții. Iar dacă sunteți cam de vârsta mea, sunt sigură că o să îmi dați dreptate și, cel mai probabil, și voi ați văzut filmele de groază din vremea respectivă.
Așadar, sâmbătă seara, Norbi a propus să ne uităm la Jocul Calamarului. După câteva minute, am vrut să plec, să renunț la a mă uita. Mi se părea o prostie sângeroasă și lipsită de esență. Totuși, am continuat să mă uit, iar după 2-3 episoade, m-a prins într-atât, încât aș fi fost în stare să îl văd pe tot în noaptea aia. Doar că, uitându-se și Denisa cu mine, nu puteam petrece noaptea în fața TV-ului.
Totuși, am văzut cinci episoade sâmbătă, iar restul de patru le-am vizionat duminică. Pentru că mă gândesc că sunteți curioși dacă merită văzut sau nu, am decis să scriu câteva impresii despre primul sezon al serialului Jocul Calamarului.
Jocul Calamarului – merită văzut sau nu?
Oameni cu datorii sunt atrași în Jocul Calamarului, unde au șansa de a câștiga un premiu impresionant, de 45,6 milioane woni (echivalentul a 165097.45 RON). Odată ajunși acolo, fiecare primește un număr, astfel că, pe parcursul jocului, participanții nu sunt cunoscuți după nume, ci după numărul pe care îl poartă.
Jocul Calamarului presupune o serie de 6 jocuri, în urma cărora pierzătorii sunt eliminați. Pe măsură ce sunt eliminați jucători, se adaugă bani la premiul pe care îl va lua învingătorul. Cele 6 jocuri sunt inspirate din jocurile copilăriei, însă transformate, astfel încât devin de-a dreptul brutale și sângeroase.
Trebuie să menționez că filmul conține extrem de multă violență. Însă, dincolo de aspectele dure și sângeroase, chiar există o poveste. Personal, mi s-a părut că filmul are o tentă psihologică și una sociologică.
Întâlnim o paletă largă de personaje, unele pe care ajungem să le îndrăgim, altele care ne atrag antipatia din primul moment în care apar. Mie cel mai mult mi-a plăcut bătrânul, care poartă numărul 1 în Jocul Calamarului. Am apreciat personajul acesta pe întreg parcursul serialului.
Din punctul meu de vedere, serialul Jocul Calamarului merită văzut, deși nu aș fi crezut vreodată că mi-ar putea plăcea. Este multă violență și sânge, însă pentru povestea în sine chiar merită văzut. Practic, prezintă câteva tipologii umane pe care le regăsim în societate și tratează ideea că omul este capabil să facă orice pentru bani și pentru a-și salva viața.
Voi ați urmărit serialul Jocul Calamarului? Eu abia aștept sezonul al doilea!
Am tot auzit si eu de filmul asta, tot de la fiu-meu insa nu e deloc genul meu. Prea violent si nu cred ca as putea sa il vad….
Da, este destul de violent. Mie mi-a plăcut, chiar nu mă așteptam.
Chiar voiam sa citesc impresii de la cineva cu gusturi bune, despre serialul asta super-popular! Multumim, Eva! 🙂
Cu drag! Norbi nu s-a mai uitat, iar aseară i-am zis să se uite și el când are chef, că merită. A zis că dacă eu zic asta, clar merită!
Pare mai interesant decât credem. Îl voi avea în vedere.
Surprinzător, mi-a plăcut.
Da, e cam violent (cel puțin pentru gustul meu), dar are o poveste interesantă din care cu toții avem de învățat.
Mă bucur că și tu consideri la fel.
L-am urmărit împreună cu fiicele mele. Deși este un serial violent, transmite un mesaj de actualitate.Care este limita oamenilor care ar face orice pentru bani? Oare ne gândim la cei de lângă noi, atunci când este vorba de supraviețuire? Am privit, de asemenea, serialul Alice in Borderland care merge pe aceeași tipologie ca și Jocul Calamarului, dar care are deja 2 sezoane și care oferă un final frumos.
Uite că la ăla nu ne-am uitat, cred că e de luat în considerare. Da, și mie mi-a plăcut că dincolo de violență, are un mesaj foarte bun.