5 beneficii surprinzătoare ale consumului de cafea

cafea

Cafeaua… băutura aceea magică, fără de care nu ne putem începe ziua. Odată ce ai luat prima gură de cafea, parcă te simți mai bine, mai energizat, îți crește și cheful de viață și simți că abia atunci poți începe ziua. Însă, în ciuda faptului că foarte multă lume o consumă, se discută des despre efectele negative ale cafelei asupra organismului. Ei bine, eu o să îți vorbesc despre cinci beneficii surprinzătoare ale consumului de cafea.

5 beneficii surprinzătoare ale consumului de cafea

1. Îți menține ficatul sănătos

Ficatul este unul dintre organele noastre vitale și este responsabil cu diverse funcții ale corpului. Cafeaua poate menține ficatul sănătos. Studiile au arătat că persoanele care consumă patru sau mai multe căni de cafea pe zi pot avea un risc cu până la 80% mai scăzut de a dezvolta ciroză, care este cea mai gravă boală care afectează ficatul.

2. Te protejează împotriva diabetului

Cercetătorii de la Școala Harvard de Sănătate Publică (HSPH) au examinat numeroase studii și au descoperit că participanții care și-au crescut aportul de cafea cu mai mult de o cană pe zi timp de 4 ani au avut un procent cu 11% mai mic de risc de apariție a diabetului de tip 2, comparat cu persoanele care nu și-au crescut aportul de cafea. Desigur, pentru a beneficia de acest avantaj al cafelei, este esențial să ții cont de cantitatea de zahăr pe care o adaugi în cafeaua ta.

3. Consumul de cafea ajută la înlăturarea depresiei

Deși cafeaua nu este un tratament al depresiei, poate ajuta în lupta cu aceasta. În urma unor cercetări de la Harvard s-a arătat că femeile care consumă patru sau mai multe căni de cafea pe zi sunt cu 20% mai puțin predispuse la depresie.

4. Te poate ajuta să devii mai inteligent

Atunci când consumi cafea, creierul funcționează mai eficient și mai repede, așadar se poate spune despre consumul cafelei că te face mai inteligent, într-un fel. Cofeina pe care o conține cafeaua blochează un neurotransmițător inhibitor din creier, numit adenozină, care duce la îmbunătățirea nivelului de energie și a funcției creierului.

5. Consumul de cafea aduce oamenii mai aproape

Poate ți s-a întâmplat să ieși la o cafea cu o prietenă pe care nu ai văzut-o de mult, sau să inviți pe cineva la o cafea, pentru a discuta. Sau, pur și simplu, petreci câteva minute cu partenerul sau alți membri ai familiei, savurându-vă cafeaua și povestind. Ei bine, cafeaua este cunoscută pentru astfel de reuniuni, iar faptul că aduce oamenii împreună este un beneficiu pe care nu trebuie să îl ignorăm.

Așadar, acestea sunt beneficiile consumului de cafea. Știai că are astfel de beneficii?

14 thoughts on “5 beneficii surprinzătoare ale consumului de cafea

  1. Wow! Chiar mă bucur să descopăr atâtea beneficii ale cafelei, fiind o băutoare activa, să zic așa. :)) Clar eu profit de toate aceste beneficii.

  2. Tot amânam să-ți citesc articolul dar zilele astea pauza de cafea 😅 era pe când nu se zărea! Da, sunt dependentă de cafea, rău de tot. Am și eu o poveste despre cafea începută acum mult timp, așa că după indicațiile tale și cana mea de cafea, o voi relua.
    Un Crăciun minunat să ai, veselie și multă inspirație pentru blog! Alături cu o cafea bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: