Epilarea cu epilatorul fără durere și iritație

epilarea cu epilatorul

Primul epilator l-am primit pe la 14 ani, când îmi doream tare mult unul și părinții mi-au făcut cadou de ziua mea. L-am folosit de câteva ori, până am renunțat la el și am revenit la metode mai puțin dureroase decât cele cu epilatorul. Recent, mi-am zis că ar fi timpul să îmi cumpăr un epilator. Zis și făcut. Odată ce l-am primit, am și început să îl folosesc.

Dacă la durere am rezistat, cu gândul că epilarea e de durată mai lungă, iritația de după epilat m-a cam îngrozit. Fie am eu pielea extrem de sensibilă, fie epilatorul chiar produce iritații îngrozitoare oricui. Cert este că, odată ce l-am folosit, mi-am amintit că în adolescență renunțasem la epilatul cu epilatorul nu din cauza durerii, cum îmi aminteam eu, ci din cauza iritației pe care mi-o provoca.

Am căutat variante care să mă ajute să pot folosi epilatorul, fără să arăt apoi ca și cum mi-aș fi băgat picioarele în tufișuri de urzici. Destul de repede, am și găsit o metodă, am primit cadou și un produs recomandat pentru evitarea iritațiilor de după epilat. Am testat metoda și produsul, așa că m-am gândit să vă povestesc și vouă despre epilarea cu epilatorul, fără durere și iritație.

Epilarea cu epilatorul doare mai puțin după o baie caldă

Înainte de epilat, am făcut o baie caldă, am stat câteva minute cu picioarele în apă caldă spre fierbinte. Apa caldă ajută pielea să se înmoaie și porii să se deschidă, fapt ce determină ca smulgerea firelor de păr să fie mai ușoară. Deși am simțit o ușoară durere, sau mai degrabă disconfort, aceasta nu a mai fost deloc la fel de puternică precum data trecută când am folosit epilatorul.

În plus, smulgerea firelor de păr fiind mai ușoară când pielea este moale, nici iritația nu mai apare în aceeași măsură ca atunci când te epilezi pe pielea uscată.

Apa termală este ideală pentru calmarea iritației de după epilat

Cum vă spuneam, am primit un cadou care m-a ajutat să calmez iritația de după epilat. Ați pățit vreodată să vă gândiți că aveți nevoie de un anume produs, iar la scurt timp după, să îl primiți? Cum vă povesteam, eu am tot căutat variante care să mă ajute să nu mă irit atât de tare după epilat. Data trecută am folosit o cremă de corp, însă fără niciun efect. Mă tot gândeam că voi mai căuta produse care să ajute în acest sens, iar întâmplarea a făcut ca, la scurt timp, să primesc cadou o apă termală recomandată pentru reducerea iritațiilor, inclusiv a celor apărute după epilat.

Așadar, după ce m-am epilat cu epilatorul, am aplicat apa termală, am lăsat-o câteva momente, iar apoi am tamponat-o, să intre în piele. La câteva minute de la aplicare, iritația a început să dispară.

Spre deosebire de data trecută, când epilarea cu epilatorul mi-a produs durere greu de suportat și o iritație cumplită, care a persistat și a doua zi, epilarea urmând aceste recomandări m-a ajutat să nu simt aproape deloc durere și să calmez repede iritația.

Voi folosiți epilatorul? Vă iritați de la el? Dacă aveți și alte trucuri sau recomandări, vă aștept să le împărtășiți cu noi în comentarii.

7 thoughts on “Epilarea cu epilatorul fără durere și iritație

  1. Nu folosesc și nici nu intenționez. Ori nu l-am găsit pe cel potrivit, ori chiar nu e pentru mine.

    1. Sa incerci asa cum am scris eu, o sa vezi ca nu mai doare asa. Eu sunt incantata, mai ales ca nu mai doare si nu ma mai irita ca inainte, iar rezultatul clar nu se compara!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: