Leapșa: 10 lucruri care îmi plac și 10 lucruri care nu-mi plac

Leapșa: 10 lucruri care îmi plac și 10 lucruri care nu-mi plac

Dana, de la Căsuța unui melc, mi-a pasat o leapșă tare faină. Cum mie îmi place să răspund la astfel de jocuri și nici timp de blog nu prea am avut în ultima vreme, am găsit scuza perfectă pentru a scrie și am acceptat, astfel provocarea de a spune 10 lucruri care îmi plac și 10 lucruri care nu-mi plac. Mulțumesc, Dana!

10 lucruri care îmi plac

1. Să citesc

Cred că știați asta deja sau v-ați dat seama. Îmi place să citesc înainte să adorm, când am un moment de relaxare, sau chiar într-o baie cu spumă. Citesc atunci când pornesc la drum cu microbuzul și atunci când stau în sala de așteptare la vreun medic sau instituție.

2. Să scriu

Pot spune că mi-am descoperit destul de târziu această pasiune, deși mici indicii existau din copilărie. Nu am scris vreo carte, însă tot ceea ce lucrez se învârte în jurul scrisului.

3. Să lucrez

Presupun că deja cunoașteți termenul de workaholic, nu-i așa? Ei bine, oricât de ciudat ar suna asta, ador să lucrez, iar termenul de workaholic mă descrie cel mai bine. De fapt, obișnuiesc să lucrez și în weekend-uri sau chiar de sărbători. Puteți ghici cum mi-am petrecut ultimele sărbători de Crăciun sau Paște? 😀

4. Pisicile

10 lucruri care îmi plac
Twilight și Shadow

Clișeic? Atunci, haideți să vă spun că am avut o perioadă, din 2010 până în 2018, în care nu am vrut nici să aud de pisici, nici să văd. Totul a pornit de la o toxoplasmoză descoperită fix în timpul sarcinii. Totuși, odată ce ne-am mutat la casă, am realizat nevoia de a avea pisici și am început să le ador. Acum sunt topită după ele, în special după cei doi motani ai noștri, Twilight și Shadow.

5. Mâncarea picantă

De fapt, ador mâncarea picantă. Mâncam picant chiar și în timpul sarcinii, iar Denisa e și ea amatoare de astfel de gusturi.

6. Florile

În cazul ăsta, recunosc că îmi place să le văd, mai puțin să le îngrijesc. Puteți râde, dar am reușit să omor un cactus. 😀

7. Plimbările la munte

Aerul de munte este, de departe, preferatul meu. Apoi, peisajul mă cucerește de fiecare dată, indiferent de zona în care mă aflu.

8. Limba engleză

Mi-a plăcut limba engleză de când mă știu, am învățat-o înainte să mi se predea la școală.

9. Muzica tradițională irlandeză

Poate în altă viață am trăit pe meleaguri irlandeze. Muzica tradițională irlandeză „mișcă” ceva în mine de fiecare dată când o aud, îmi produce o bucurie imensă și un sentiment care nu poate fi descris în cuvinte.

10. Momentele petrecute cu familia și prietenii

Momentele petrecute cu cei dragi, fie ei din familie sau prieteni, mă încarcă de fiecare dată cu energie pozitivă.

10 lucruri care nu îmi plac

1. Minciuna

Sunt o persoană sinceră, care preferă să spună adevărul verde-n față, cu riscul de a supăra interlocutorul, și aștept același lucru de la ceilalți. Chiar nu văd rostul minciunii. Știu că uneori adevărul doare, însă, odată ce impactul inițial trece, tocmai adevărul ăla ar putea fi mult mai de folos decât orice minciună aruncată pentru a-l face pe interlocutor să se simtă bine.

2. Oamenii prefăcuți

Cred că nu mai necesită nicio descriere. Pur și simplu, în ultimii ani, am triat persoanele din jurul meu, pentru a elimina astfel de oameni din cercul meu de apropiați.

3. Lipsa de punctualitate

La fel ca și în cazul Danei, acesta este unul dintre lucrurile care nu îmi plac defel. De mică am fost învățată că punctualitatea este esențială. Dacă zic că la ora 10 fix sunt undeva, sigur sunt chiar mai devreme. Prefer întotdeauna să ajung mai repede, decât să nu mă țin de cuvânt.

4. Dezorganizarea

Nu îmi place dezorganizarea și oamenii dezorganizați, împrăștiați.

5. Gălăgia

Cred că este normal să nu suport gălăgia, deoarece mă împiedică din a mă concentra la ceea ce fac. Am norocul că Denisa este destul de cuminte și liniștită. Totuși, când se joacă pe laptop cu colegii, au tendința să urle, iar la un moment-dat îmi deschid și eu gura, când mi se pare că duc deja gălăgia și țipetele la extrem.

6. Să mângâi câini

Star, câinele nostru

Avem câine, îl mângâi uneori, pentru că îmi este extrem de drag și știu că are nevoie să simtă că și eu îl iubesc, însă niciodată nu mi-a plăcut să mângâi câini. Mi se pare că mâinile mi se încarcă de praf, e o senzație stranie. Pur și simplu, nu îmi place. După ce pun mâna pe câine, clar mă găsiți la baie, spălându-mă temeinic pe mâini. 😀

7. Oamenii care se cred superiori tuturor

Am crescut cu unul, mi-a ajuns. Nu suport oamenii care se cred mai inteligenți decât alții (mai ales când nu sunt), care cred că ei au mereu dreptate sau că pot jigni pe oricine, pentru că ei sunt mai buni.

8. Furtunile

Furtunile îmi provoacă întotdeauna o stare de neliniște. Mi-e teamă de trăsnete, tunete puternice (din cauza zgomotului) și de vântul puternic sau, mai bine zis, de pagubele pe care le poate provoca.

9. Păsările

Sunt alergică la pene și am oroare de orice vietate care le poartă. Știu că nu e vina lor, știu că fiecare are rolul ei și, totuși, nu le suport. În special porumbeii îmi provoacă o repulsie greu de descris. În schimb, îmi place să văd păuni și bufnițe… de la depărtare, bineînțeles.

10. Să mă uit la TV

Într-o conversație recentă cu unul dintre frații mei, el chiar a declarat că nu înțelege de ce am televizor în casă. I-am explicat că pentru Norbi și Denisa. Eu aș putea trăi excelent fără TV. Nu am răbdare să mă uit la emisiuni, știri, iar la filme apuc foarte rar – în plus, pot viziona filme pe laptop, oricum mă uit doar pe Netflix sau HBO Go.

Cam astea sunt lucrurile care îmi plac și care nu îmi plac. Sunt curioasă dacă aveți lucruri în comun cu mine. Le puteți menționa în comentariu.

Pasez această provocare următoarelor bloggerițe: Claudia, Dana, Adriana și Cătălina.

8 thoughts on “Leapșa: 10 lucruri care îmi plac și 10 lucruri care nu-mi plac

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: