De ce să te epilezi cu un epilator în locul altor produse?

De ce să te epilezi cu un epilator în locul altor produse?

Încă din primii ani în care începe să crească părul pe corp, femeile încep să se epileze. Epilarea face parte din îngrijirea personală și toate femeile moderne apelează la diferite metode disponibile, pentru a scăpa de părul nedorit de pe corp. De-a lungul anilor, și eu am testat diverse metode de epilare, de la clasica lamă, crema depilatoare și până la epilator.

Ani de zile am optat pentru variante mai puțin dureroase, pentru că în adolescență, experiența mea cu epilatorul electric nu a fost una tocmai plăcută. Epilarea cu el îmi provoca iritații extrem de puternice și firele de păr începuseră să îmi crească pe sub piele. Așadar, am renunțat atunci la el și am ales să mă epilez mai des, dar fără durere.

Totuși, anul trecut, sătulă să apelez la epilare la fiecare două-trei zile, am optat pentru un nou epilator. De data aceasta, m-am înarmat cu curaj și răbdare și am găsit chiar și o metodă de epilare fără durere și iritație. Așadar, de atunci m-am ambiționat să apelez de fiecare dată doar la epilator și azi m-am gândit să îți spun și de ce.

Motive pentru a folosi un epilator în locul altor produse pentru epilat

În primul rând, recomand epilatorul pentru perioada pe care o asigură fără epilare. În timp ce metodele clasice, precum lama sau crema depilatoare îți asigură pielea netedă, lipsită de păr pentru 2-3 zile, epilarea cu epilatorul îți asigură aproximativ 2-3 săptămâni fără griji. Desigur, există și varianta de epilator IPL, care asigură epilarea definitivă sau, cel puțin, pe termen mult mai lung.

Al doilea motiv pentru care recomand epilatorul este faptul că, utilizat constant, determină ca firele de păr să crească mai încet, mai rar și mai subțiri. Așadar, cu trecerea timpului, epilatul devine o necesitate mai rară și mai ușor de întreprins.

Ai putea spune că epilatorul nu poate fi folosit pe toate zonele corpului – nu fără durere extremă, cel puțin. Permite-mi să te contrazic. În zilele noastre, există și epilatoare dotate cu capete special concepute pentru zonele mai sensibile ale corpului, cum ar fi axila și zona pubiană. De exemplu, eu folosesc epilatorul Philips Satinelle Essential BRE225/00 pentru picioare, iar epilatorul Philips SatinShave Prestige BRL170 pentru zonele sensibile ale corpului.

Un alt motiv este acela că există o mare varietate de modele, astfel că poți opta, de exemplu, pentru un model de epilator care îți permite să te epilezi și la duș. Unele modele vin însoțite cu tot soiul de accesorii și capete de schimb, pentru a-ți oferi șansa de a le folosi pe diverse zone ale corpului, astfel încât să ai parte de o epilare lipsită de dureri și iritații.

O investiție mare sau nu?

La o primă vedere, ai putea spune că epilatorul reprezintă o investiție cam mare. Da, adevărat, mai ales dacă alegi unul mai performant. Totuși, după părerea mea, această investiție este amortizată destul de repede, pentru că nu mai ai nevoie să cumperi alte produse de epilat, ceea ce putea părea o investiție mică pe moment, dar cu siguranță le cumpărai destul de des. În plus, epilatorul îl cumperi o dată și îl poți folosi ani de zile, iar avantajele sale chiar merită această investiție.

Chiar dacă mi-a fost greu să mă obișnuiesc cu epilatorul, după un timp, iritația a încetat să mai apară după epilat, iar durere nu mai există deloc, indiferent dacă mă epilez înainte sau după baie. Și, deși uneori apare tentația de a apela la lamă, aceasta asigurând o epilare mult mai rapidă decât epilatorul, renunț când mă gândesc la avantajele pe care mi se oferă epilatorul.

Tu ce metodă de epilare preferi?

4 thoughts on “De ce să te epilezi cu un epilator în locul altor produse?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: