7 trucuri pentru îngrijirea corectă a unui păr lung

păr lung

Să ai păr lung este frumos, dar nu atât de ușor pe cât ar putea părea. Deși considerat un semn de feminitate, părul lung necesită îngrijire atentă, pentru a arăta sănătos și strălucitor. Fie că ai deja păr lung sau îți dorești să ai, dar pare să se fi oprit din crescut, există câteva trucuri de îngrijire care te vor ajuta să te bucuri de un păr lung, sănătos și puternic.

1. Folosește peria de păr corespunzătoare pentru un păr lung.

Peria din păr de mistreț sau peria umedă este cea mai bună alegere pentru femeile cu păr lung. Atunci când ai părul lung, este necesar să folosești o perie care netezește părul, pentru a minimiza ruperea acestuia. O perie din fibre naturale, precum cea cu păr de mistreț, ajută la minimizarea fricțiunii atunci când periezi părul. Așadar, părul nu se înnoadă, ci rămâne neted și mătăsos. În plus, folosind o astfel de perie, nu vei mai scoate smocuri de păr atunci când îl periezi. O perie umedă este, de asemenea, eficientă, întrucât perii ei se îndoaie atunci când dau de păr încâlcit, punând astfel mai puțină presiune pe păr.

Începe să perii părul de la vârfuri și mergi în sus, nu invers. Astfel, te asiguri că nu pui presiune pe rădăcini, minimizând deteriorarea părului. De asemenea, asigură-te că folosești un pieptene cu dinți lați doar când părul este ud. Evită să periezi părul atunci când acesta este umed, întrucât îi vei cauza deteriorări, întrucât peria întinde șuvițele de păr, mai degrabă decât le separă.

2. Folosește protecție termică pentru păr lung.

Un spray cu protecție termică pentru păr înfășoară părul, formând o barieră protectoare care ajută la prevenirea daunelor. În plus, acesta asigură obținerea unei frizuri impecabile.

3. Folosește elastice de păr care nu solicită rădăcinile.

Poți folosi elastice de păr tip scrunchy sau elastice de păr spirale din cauciuc. Acestea nu solicită rădăcinile părului, astfel că nu supune părul la stres.

4. Folosește un șal sau un tricou vechi pentru a-ți usca părul, în loc de prosop.

Prosopul poate fi destul de aspru, de aceea este recomandat să folosești un material mai moale, precum bumbac sau pânză pentru a scăpa de umezeala în exces înainte de a-ți stiliza părul. Astfel, părul nu este supus riscului de rupere atunci când îl înfășori pentru a se usca.

5. Utilizează o temperatură scăzută pentru a usca părul și îndreaptă duza în jos, nu în lateral.

Atunci când ai păr lung, este esențial să știi cum să îl usuci în mod corect. Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face pentru păr este să îl supraîncălzești cu uscare excesivă cu foehn-ul. Dacă vrei să eviți să ai un păr lung cu aspect uscat și șuvițe distruse, trebuie să ai grijă la cât de des utilizezi foehn-ul, dar și la modul în care îl folosești. De asemenea, asigură-te că aplici un spray de protecție termică înainte de a-ți usca părul cu foehn-ul.

Încearcă să ții foehn-ul la o anumită distanță de părul tău. Dacă îți usuci părul din lateral, acesta devine electrizat și se împrăștie în toate direcțiile. Așadar, este recomandat să îndrepți capătul foehn-ului în jos.

6. Nu îți spăla părul mai des decât este necesar.

Părul conține anumite uleiuri naturale care sunt menite să îți asigure și protejeze pletele. Dacă speli părul zilnic, șamponul îndepărtează aceste uleiuri vitale. Astfel, creezi un cerc vicios de supra-producție a uleiurilor și va deveni imperios să îți speli părul tot mai des. Ideal pentru menținerea unui păr lung și sănătos este să îl speli de două-trei ori pe săptămână. Investește într-un șampon uscat, care te ajută să îți menții părul curat până la următoarea spălare și îi adaugă părului volum și textură.

7. Spală-ți părul în mod corect pentru a te bucura de un păr lung sănătos și frumos.

Un păr lung sănătos, strălucitor și frumos își are originea în modul în care este spălat. Dacă înainte vorbeam despre cât de des trebuie să îți speli părul, iată că acum vorbim despre cum trebuie să îl speli corect. Obișnuiești să adaugi mult șampon și să îl întinzi pe toată lungimea părului? Ei bine, află că această metodă este una cât se poate de greșită!

Trebuie să aplici șampon doar pe scalp, întrucât aici se adună majoritatea uleiului. Este important să masezi delicat șamponul în scalp, folosind degetele, dar nu unghiile. Astfel, vei reuși să îndepărtezi uleiurile adunate acolo. Oferindu-i scalpului tău un masaj revigorant în timp ce șamponezi, încurajezi circulația sanguină și ajuți la detoxifierea scalpului. După ce ai terminat de șamponat, folosește un balsam pe lungimea părului, pentru a-i reda hidratarea.

Încearcă să îți clătești părul cu apă rece. Apa fierbinte îți usucă părul și îl încâlcește, fapt ce poate duce la ruperea firelor de păr.

Știai despre aceste trucuri pentru păr lung? Ai și alte trucuri pe care le folosești pentru a avea un păr lung frumos și sănătos? Dacă da, le poți împărtăși cu noi, în comentarii.

8 thoughts on “7 trucuri pentru îngrijirea corectă a unui păr lung

  1. Chiar nu stiu alte trucuri pentru ca … nu am parul lung. Mi-as dori dar se tot intampla sa il scurtez cand ma duc la coafor :))

  2. Când aveam părul lung, ca și acum, evitam să folosesc feon, placă, perie electrică foarte des. Acum, cu sfaturile tale, cred că îl las din nou să crească!❤

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: