3 motive să nu renunți la părul lung

părul lung

De când sunt, am avut aproape întotdeauna părul lung. Cu doar vreo 2-3 excepții, când „toanele” mele m-au împins spre tunsori extreme (a se citi extrem de scurte, pentru mine). Până am ajuns în liceu, nu am fost tunsă niciodată, așa că aveam deja părul până la genunchi. Ulterior, m-am plictisit de el, așa că am renunțat, puțin, la părul lung. Ca în orice altă situație, și în cazul tunsorilor, prima dată e greu… restul tunsorilor vin de la sine.

Acum vreo 3-4 ani, am fost tunsă bob scurt, dintr-un impuls de moment. Nu o să uit cum coafeza la care am mers nu a vrut să mă tundă. Am convins-o după ce i-am promis că nu voi fi dezamăgită. Mi-a plăcut, dar după acea tunsoare, mi-am lăsat iar părul să crească.

Recent, am avut iar un moment în care mi-am zis că merg la coafor, să-mi taie părul cât mai scurt. Două zile m-am luptat cu această decizie. Voiam să mă tund și, totuși, mă gândeam cât a durat să îmi crească iar părul și parcă nu-mi venea să renunț atât de ușor la el.

Și pentru că am decis, într-un final, să-mi las părul lung, am ales să scriu acest articol. Poate ai și tu un moment în care ești indecisă și ai nevoie să te convingi să nu te tunzi. Așadar, îți ofer câteva motive să îți lași părul lung.

Părul lung este versatil

Părul lung îți oferă posibilități nelimitate de a-ți face diverse frizuri. Poți să-l lași desfăcut, să-l prinzi în coadă de cal, să-l împletești, să-ți faci coc, sau diverse alte frizuri. Poți alege dintre cele mai simple frizuri, până la cele mai complicate sau elegante și toate vor arăta splendid.

Nu necesită tehnici speciale de îngrijire

Vei zice că părul lung necesită mai multă îngrijire decât cel scurt. Este adevărat că părul trebuie îngrijit corespunzător, indiferent de lungimea lui. Totuși, atunci când ai o frizură scurtă, trebuie să folosești diverse ustensile și produse pentru a-i da forma dorită, pentru a-l determina să arate bine. În schimb, cu părul lung este mult mai ușor. Dacă nu ai timp sau chef să îl aranjezi, poți să-l piepteni și, fie îl lași desfăcut, fie îl prinzi într-o coadă de cal și – voilá! – arăți bine.

Părul lung este frumos și admirat de toată lumea

Nu spun că nu este frumos și părul scurt, dar toată lumea admiră un păr lung. Iar tu te vei simți frumoasă și vei fi observată pentru părul tău lung și frumos.

Există diverse alte motive pentru care să îți lași părul lung. Pentru mine, alături de motivele pe care ți le-am prezentat, a cântărit greu la luarea deciziei și gândul că durează ani de zile până ca părul să crească iar, odată ce îl tunzi scurt. Așadar, dacă ai un păr lung și sănătos, ai toate motivele să nu îl tai!

15 thoughts on “3 motive să nu renunți la părul lung

  1. Eu am avut părul scurt până am intrat liceu. Apoi l-am lăsat lung. Nu mai lung de nivelul umerilor deoarece cădea mult.
    De vreo câțiva ani, am renunțat la părul lung. Poate n-ai să crezi, dar arăt mult mai tânără cu părul scurt decât cu el strâns în coadă.

    1. Nu am vrut sa spun si despre asta, sa nu se simta jignite cele cu parul scurt. 😛 Sunt unele femei carora chiar le sta mai bine cu parul scurt si reusesc sa arate feminin si asa. 🙂

    1. Te cred! Exact asa am fost si eu dupa ce m-am tuns scurt, tot dintr-un moft. Imi placea tunsoarea aia, dar parca tot mai mult imi iubesc parul lung.

  2. Eu mi-am tăiat doar vârfurile și mi se pare o tragedie 😂 Parul lung mi se pare mai versatil și… pur și simplu nu mă văd cu par scurt 🙂

  3. De mult timp zic că o să-mi tund părul un pic mai scurt,sunt fixată pe o anumită tunsoare. Dar pur și simplu nu mă îndur să fac asta,deocamdată 😊 și eu prefer părul lung (cel puțin pentru mine).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: