7 curiozități pe care nu le știai despre frezie

frezie

Frezia este floarea mea preferată. O iubesc atât pentru culorile sale vii, cât și pentru parfumul său unic. Este o floare delicată, perenă, care apare primăvara. Din păcate, în ultimii ani, rar am apucat să mai văd frezii. Discutând cu vecina mea, care se ocupă de flori, am înțeles că frezia este o floare destul de sensibilă și, pentru florari, nu prea merită cultivarea ei. Fiind o floare sensibilă, și prețul său este pe măsură. Astăzi, am decis să îți vorbesc despre câteva curiozități pe care poate nu le știai despre frezie.

Frezia există într-o mare varietate de culori, cum ar fi alb, galben, portocaliu, roz, mov, violet, roșu, culoare de lavandă, sau chiar bicolor. Parfumul său este dulce, citric sau asemănător săpunului, în funcție de culoarea freziei.

7 curiozități despre frezie

  1. Frezia este originară din Africa și se regăsește în special în Africa de Sud.
  2. Există aproximativ 20 de specii de frezie și, de asemenea, peste 300 de hibrizi.
  3. Denumirea florii datează din 1886 și i-a fost atribuită acestei flori de către botanistul Christian Friedrich Ecklon, în onoarea medicului german Heinrich Theodor Freese.
  4. Frezia este renumită pentru parfumul său distinct. Tocmai datorită parfumului său, frezia este utilizată pentru a crea diverse loțiuni, săpunuri, șampoane și parfumuri. Intensitatea parfumului de frezie depinde în special de culoare, astfel că o frezie roșie sau roz emite cel mai puternic parfum.
  5. Datorită aspectului său gingaș, frezia se utilizează adeseori în buchetele de mireasă. În plus, este utilizată în mod tradițional pentru a sărbători aniversarea de șapte ani de căsnicie, fiind floarea-simbol a acestei aniversări.
  6. Frezia reprezintă prietenia, chibzuința și inocența. Tocmai din acest motiv, un buchet proaspăt de frezii este un cadou grozav pentru ziua de naștere a unei prietene dragi.
  7. Frezia este considerată simbol al misterului, deoarece își eliberează parfumul doar într-un ambient prietenos, atât ca temperatură, cât și ca umiditate. În plus, este floarea persoanelor născute în zodia Săgetătorului.

Ție îți plac freziile? Ai cultivat vreodată frezie? Ce alte curiozități cunoști despre această floare?

Sursa foto: Pixabay

6 thoughts on “7 curiozități pe care nu le știai despre frezie

  1. Îmi plac mult, sunt atât de delicate și de parfumate! Mamei ii plac mult și, de ziua ei, ii cumpăr mereu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: