Magie cu susul în jos – Sarah Mlynowski, Lauren Myracle, Emily Jenkins

magie cu susul în jos

De cum am aflat de apariția cărții Magie cu susul în jos, am decis de comun acord cu Denisa că ne dorim să o citim. Este doar primul volum al seriei, care promite că se adresează fanilor seriilor Harry Potter și Magisterium. Denisa urmează să o citească imediat ce va termina cartea Vlad, cel mai nepriceput vampir din lume, de asemenea apărută la Corint Junior. Până atunci, însă, am citit-o eu, atât din curiozitate, cât și pentru a vă putea povesti despre ea.

Seria se adresează copiilor cu vârste de peste 8 ani. Ei bine, și adulții intră în această categorie, nu? Nu de alta, dar și noi avem nevoie, din când în când, de o deconectare, de o lectură ușoară și amuzantă, relaxantă. Este o carte extrem de simpatică și, după părerea mea, copiii o vor adora! Recunosc că primele câteva pagini i le-am citit Denisei. De fapt, planul nostru a fost să îi citesc eu cartea, de dragul vremurilor trecute, când încă nu știa să citească. Totuși, după câteva pagini m-a rugat să o citesc eu pentru mine, urmând să o citească ea pentru ea. De când citește singură, o plictisește să audă citindu-i-se. Totuși, a fost și ea de acord că este o carte simpatică și amuzantă.

Magie cu susul în jos – o clasă pentru elevi speciali

Nory este una dintre cei trei copii ai directorului Academiei Sage, una dintre cele mai renumite școli de magie. Totuși, deși Nory stăpânește magia transformării în animale, fiind un Metamorf, magia ei are tendința să o ia razna. Astfel, în loc să se transforme într-o pisică neagră, așa cum i se va cere la Marele Test, ea se transformă în diverse combinații de animale.

Emoțiile ei cresc pe măsură ce se apropie Marele Test. Dacă îl trece cu brio, se va alătura Academiei Sage. Dacă nu, ei bine, nimeni nu i-a spus ce se întâmplă în această situație. În urma Marelui Test, Nory are ocazia să descopere că mai sunt și alți copii a căror magie obișnuiește să acționeze diferit față de ceea ce este considerat normal.

Pe parcursul cărții, o însoțim pe Nory în aventurile ei. Prin prisma unei povești magice, presărate cu umor, descoperim că nu este nimic în neregulă în a fi diferit, neobișnuit. Copiii au ocazia să învețe despre puterea prieteniei, despre încrederea în propriile forțe și despre cum nu ar trebui să categorisească abilitățile celorlalți ca fiind „razna”, atunci când acestea nu se încadrează în tiparul obișnuit.

Magie cu susul în jos este o carte tare simpatică, perfectă pentru copii. Sunt sigură că și continuarea va fi pe măsură. Acum urmează să căutăm filmul, pentru că am uitat de premiera de pe Disney Channel și atât eu, cât și Denisa, ne dorim să vedem ecranizarea acestui roman drăguț.

Cartea Magie cu susul în jos de Sarah Mlynowski, Lauren Myracle și Emily Jenkins poate fi comandată de pe site-ul Editurii Corint.

8 thoughts on “Magie cu susul în jos – Sarah Mlynowski, Lauren Myracle, Emily Jenkins

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: