6 avantaje pe care le obții atunci când porți ruj

ruj

Rujul este un produs esențial atunci când vrei să îți finalizezi machiajul. Chiar mai mult, unele femei nu obișnuiesc să folosească make-up, doar ruj. Indiferent de culoarea aleasă sau de tipul de machiaj preferat, rujul este, categoric, unul dintre produsele de bază în trusa de machiaj a oricărei femei. Însă, alături de beneficiul de a te ajuta să îți scoți în evidență frumusețea naturală, rujul are și alte avantaje. Eu îți voi prezenta șase astfel de beneficii pe care le obții de la ruj.

1. Protejează și vindecă

Rujul îți poate proteja buzele împotriva factorilor de mediu, în special a frigului și vântului, formând o barieră protectoare pentru buze. Dacă buzele tale erau deja cu probleme (uscate, crăpate), rujul potrivit te va ajuta să le vindeci. Totul ține de alegerea rujului. Dacă ai buzele uscate sau crăpate, este recomandat să alegi un ruj care conține uleiuri naturale și emolienți pentru a-ți asigura hidratarea de care ai nevoie.

2. Asigură protecția SPF

Pielea buzelor este diferită de pielea de pe restul corpului deoarece îi lipsește melanina, pigmentul care protejează împotriva arsurilor solare, astfel că buzele pot fi rănite de soare. Rujul formează o barieră protectoare împotriva razelor solare, întrucât conține SPF, în general SPF 12 sau chiar mai mare.

3. Un ruj potrivit îți luminează zâmbetul

Rujul îți poate face zâmbetul să pară mai drăguț și mai luminos, atât timp cât alegi rujul potrivit pentru asta. Rujurile cu tonuri mai reci, precum cele de albastru sau mov, ajută la reducerea nuanțelor galbene ale dinților. Este recomandat să eviți rujurile cu tonuri calde dacă îți dorești ca rujul să îți lumineze zâmbetul.

4. Folosește ruj pentru a-ți scoate ochii în evidență

Fie că îți plac ochii tăi, îi consideri punctul tău forte și chiar îți dorești să îi scoți în evidență sau, dimpotrivă, nu ești foarte încântată de ei și simți nevoia să faci ceva pentru a-i pune într-o lumină mai bună, este bine să știi că un ruj chiar te ajută. Rujul evidențiază culoarea ochilor și îi poate face să pară mai mari. Este important să alegi culoarea potrivită de ruj pentru a-ți evidenția culoarea ochilor.

5. Îți definește buzele

Unul dintre cele mai mari beneficii ale rujului este faptul că îți definește buzele. Un ruj îți poate face buzele să pară mai pline și mai groase. Totuși, poți obține și efectul opus, adică buze mai subțiri decât sunt, dacă aplici rujul în așa fel încât să obții acest efect.

6. Un ruj îți îmbunătățește starea de spirit

Unul dintre cele mai bune avantaje ale unui ruj este faptul că îți îmbunătățește starea de spirit. În general, femeile care poartă ruj se simt mai încrezătoare și mai puternice, și la fel sunt percepute și de către persoanele din jur. Folosirea unui ruj te poate ajuta să te simți mai bine chiar și în perioade dificile.

Tu obișnuiești să porți ruj? Îl porți și acasă, sau doar când ieși?

9 thoughts on “6 avantaje pe care le obții atunci când porți ruj

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: