Cum să îți monetizezi blogul? Cu articoleseo.ro!

Cum să îți monetizezi blogul?

Atunci când îți creezi un blog, o faci din pasiune pentru scris, pentru împărtășit gândurile cu ceilalți. Cu timpul, însă, îți dai seama că pasiunea nu ține nici de foame, nici de căldură și începi să cauți metode prin care să îți monetizezi blogul. Subiectul advertorialelor este extrem de discutat și chiar criticat de mulți. Din punct de vedere al cititorului, este perfect normal să își dorească să citească doar articole care nu sunt pentru reclamă. Însă, din punct de vedere al bloggerului, el știe că trebuie să plătească facturi și hrană, exact ca toată lumea.

Așadar, deși destul de contestate, advertorialele sunt importante pentru bloggerul care își dorește să câștige din blogging. În plus, pentru cititori, advertorialele se pot dovedi extrem de utile, oferindu-le informații noi și care îi pot ajuta pe viitor. De exemplu, ca simplu cititor, poate vei citi un advertorial despre un produs sau un serviciu pe care îl căutai. Poate vei spune „da, dar este advertorial, bloggerul nu a încercat produsul sau serviciul respectiv”. Așa este, însă, din punctul meu de vedere, o companie care investește în promovarea produselor și serviciilor sale este o companie care are încredere în ea și în ceea ce oferă, își face publicitate pentru că este serioasă și are încredere să plătească publicitatea, știind că produsele sau serviciile pe care le promovează merită această investiție.

Cum să îți monetizezi blogul?

Să revenim, însă, la bloggeri. Așadar, ca blogger, ai nevoie de metode sigure prin care să îți monetizezi blogul. Desigur, visezi la colaborări directe cu clienții – și poate chiar ai reușit să obții câteva, de-a lungul timpului. Însă o cale mai sigură și mai ușoară de a monetiza blogul este să te înscrii pe diverse platforme special destinate colaborării dintre bloggeri și clienții care plătesc pentru advertoriale.

O astfel de platformă este articoleseo.ro, o platformă recent lansată și aflată încă în curs de dezvoltare. Acolo, bloggerii își pot oferi serviciile de scriere și publicare articole, iar clienții îi vor contacta pentru serviciul dorit. Așadar, poți începe să îți monetizezi blogul, având un cont pe această platformă. Odată ce te înscrii, blogul tău, împreună cu descrierea și eventualele preferințe privind articolele pe care ești dispus să le postezi, va apărea pe platformă, astfel că oricine o accesează îți va vedea logo-ul blogului.

Prețul pe care îl ceri nu este afișat pe site, ci este oferit doar clienților interesați, la cerere. În plus, poți primi recenzii, ceea ce mi se pare util, deoarece recenziile te pot ajuta să devii mai „căutat” desigur, atât timp cât sunt pozitive.

Și eu mi-am creat un cont pentru publicare advertorial Evatopia.ro, deoarece mi-a plăcut ideea acestei platforme. Așadar, dacă îți dorești să îți monetizezi blogul, te invit să îți înscrii și tu blogul pe site, pentru a începe să câștigi cu blogul tău. Succes și să avem spor la scris!

6 thoughts on “Cum să îți monetizezi blogul? Cu articoleseo.ro!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: