Încrederea de sine – element-cheie pentru reușită

încrederea de sine

Încrederea de sine, cu toate că joacă un rol deosebit de important în viața noastră, este adeseori un subiect neglijat. Încrederea de sine este deosebit de importantă, chiar mai importantă decât ne imaginăm. Este capabilă să îți schimbe întreaga viață, iar lipsa ei are efecte negative asupra relațiilor sociale, a carierei și a reușitelor din toate planurile. Pentru a înțelege rolul pe care îl joacă încrederea de sine în viața ta, este esențial să știi cum acționează aceasta.

Moduri în care acționează încrederea de sine

Atunci când ai o încredere de sine ridicată, nu vei simți dezamăgire profundă în cazul unui refuz, indiferent că vorbim despre o scrisoare de respingere a aplicației pentru un job sau o respingere în relație. Lipsa încrederii de sine este cea care îi determină pe mulți oameni să se simtă dezamăgiți și să sufere din cauza unei respingeri.

Cu cât încrederea de sine este mai crescută, cu atât vei fi mai dispus să îți asumi riscuri și, prin urmare, vei beneficia de mai multe oportunități care ți se oferă.

Atunci când ai o încredere de sine crescută, criticile nu te afectează, ci le vei ignora sau te vor amuza.

Încrederea de sine te ajută să scapi de anxietate. Unul dintre motivele majore care determină apariția anxietății este neîncrederea în propriile abilități de a gestiona o situație. Atunci când ai încredere că poți gestiona corect situația, nu mai resimți anxietate.

O persoană încrezătoare în sine se simte valoroasă, indiferent de statutul său social sau economic. Chiar și dacă nu ai alături o persoană care te iubește sau nu ești bogat, te simți foarte bine.

Oamenii care au o încredere de sine crescută devin modele pentru cei din jurul lor.

De cealaltă parte, persoanele care au o încredere de sine scăzută sunt cele care experimentează depresii, gelozie, sentimentul de insecuritate cu privire la relație și carieră.

Încrederea și fericirea

Îți vine să crezi sau nu, încrederea de sine este într-o puternică legătură cu fericirea. Asta deoarece să ai încredere de sine înseamnă să știi că ești bun, valoros și capabil de a înfrunta orice situație pe care o întâmpini în viață.

O persoană care are încredere de sine experimentează doar trăiri și sentimente pozitive și, prin urmare, este o persoană fericită. Astfel, cu cât ai o încredere de sine mai ridicată, cu atât ești mai fericit.

Limbajul iubirii și încrederii de sine

Oricine își poate accentua încrederea de sine și să înceapă să își îmbunătățească toate aspectele vieții. Cei care doresc să facă asta, să găsească rezolvări la diverse situații, să își îmbunătățească relațiile cu cei din jur și să își recunoască și activeze potențialul, pot participa la evenimentul Limbajul iubirii și încrederii de sine.

Evenimentul este organizat de Beauty Leaders și o are ca speaker pe parapsihologul Simona Igna. Va avea loc în două orașe din țară: București – 18 februarie 2020 și Cluj-Napoca – 20 februarie 2020.

Eu vă recomand cu toată încrederea să participați la eveniment. Experiența pe care o are Simona Igna în domeniul său este una vastă, ceea ce îi permite să ofere ajutor celor care își doresc să își accentueze încrederea de sine.

4 thoughts on “Încrederea de sine – element-cheie pentru reușită

  1. Chiar mi-ar plăcea mult sa particip cândva la un eveniment cu aceasta temă. Un articol minunat, mai aștept și altele. ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: