Terapia prin shopping pentru îmbunătățirea stării de spirit

terapia prin shopping

Sunt sigură că ai auzit de terapia prin shopping și poate chiar ai și recurs la ea, atunci când ai avut nevoie. Fie că ai o zi proastă, tocmai te-ai certat cu partenerul sau că lucrurile nu merg tocmai bine la job, terapia prin shopping este răspunsul la problema ta. Dar te-ai întrebat vreodată cum funcționează, de fapt, terapia prin shopping? De ce este shoppingul atât de util atunci când ai nevoie să uiți de supărare? Iată cum te ajută cumpărăturile să îți îmbunătățești starea de spirit.

Îți distrage atenția de la probleme

Shoppingul îți distrage atenția de la problema care ți-a afectat negativ starea de spirit. Poți face cumpărături în magazinul tău preferat sau să navighezi prin magazine online. Indiferent de alegere, vei fi concentrată să cauți lucrurile care te interesează și vei uita de probleme.

Îți crește încrederea în tine

O rochie nouă, frumoasă sau o culoare deosebită la unghii te ajută să te simți minunat. Este în regulă să îți cumperi câte un obiect nou de îmbrăcăminte sau de îngrijire, atunci când ai nevoie să îți recâștigi încrederea în tine. Totuși, nu trebuie să lași cumpărăturile să fie singurele motive pentru care ai încredere în propria persoană.

Te ajută să deții controlul

Cumpărăturile îți permit să fii tu cea care deține controlul absolut asupra situației. Tu decizi din care magazin să cumperi și ce produse să adaugi în coș. Acest lucru te ajută să scapi de orice eventuală frustrare care ți-a stricat ziua.

Shoppingul îți permite să petreci timp prețios cu persoanele dragi

Fie că este vorba despre mama ta, sora sau cea mai bună prietenă, o sesiune de shopping este ocazia perfectă să petreceți puțin timp împreună. Iar acest timp petrecut cu o persoană apropiată te ajută să te destinzi și să uiți de probleme, amintindu-ți, în schimb, de lucrurile și persoanele importante din viața ta.

Terapia prin shopping te ajută să obții satisfacție

Conform unor studii, s-a demonstrat că faptul de a-ți dori un obiect, chiar și fără să-l cumperi vreodată, te ajută să te simți bine. Totuși, momentul în care chiar cumperi obiectul respectiv este cu adevărat satisfăcător.

Terapia prin shopping este reconfortantă

Shoppingul este reconfortant, te ajută să te simți înnoită, cu fiecare nou obiect pe care îl cumperi. Indiferent că achiziționezi un nou obiect decorativ pentru camera ta, o rochie nouă sau chiar o carte pe care ți-o doreai, te vei simți mult mai bine odată ce ai cumpărat acel lucru.

Shoppingul eliberează serotonină

Conform studiilor, s-a demonstrat că o sesiune de shopping determină creierul să elibereze mai multă serotonină, care te ajută să te simți bine.

Așadar, terapia prin shopping te ajută în multe feluri, pentru a-ți îmbunătăți vizibil starea de spirit.

18 thoughts on “Terapia prin shopping pentru îmbunătățirea stării de spirit

  1. De o terapie din asta as avea nevoie pe vremea asta, parol. Și da, chiar funcționează, testat! Nu știam de ce, acum e limpede. Gândul face totul!

  2. Îmi amintesc că am avut de tradus cândva un studiu despre terapia prin shopping 🙂 a fost o adevărată plăcere să am și confirmarea științifică a utilității shoppingului 🙂

  3. Nu trebuie sa fie neapărat o terapie, dar e clar ca ne aduce multiple beneficii și nu e rău din când în când sa reîmprospătam garderoba.

  4. Și eu pot confirma că este o terapie eficientă. Mă ajută de cele mai multe ori,dar nu trebuie să exagerăm,că dupaia apar alte probleme :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: