Vitamina E susține viața și menține creierul sănătos

vitamina E

Vitaminele joacă în viețile noastre un rol mult mai important decât tindem să credem. Diverse stări neplăcute pe care le trăim pot exprima că avem o deficiență de vitamine în organism. Cu toate că ne luăm vitaminele din diverse fructe și legume pe care le consumăm, uneori avem nevoie și de suplimente alimentare cu diverse vitamine, pentru a obține aportul necesar din anumite vitamine care lipsesc din organism. Norocul nostru este că există Farmacia La Preț Mic, unde găsim o diversitate de vitamine și suplimente.

Dacă am fi conștienți de importanța pe care o au vitaminele în viețile noastre și am acorda atenție semnalelor date de organism, am putea foarte ușor să ne menținem sănătoși. Și eu am ignorat mult timp aceste lucruri. Acum, în schimb, știu că am nevoie de Vitamina E, pentru a-mi menține organismul sănătos.

De ce cred că am un deficit de Vitamina E?

Printre principalele semne pe care le transmite organismul atunci când are o carență de Vitamina E se numără:

 • scăderea acuității vizuale;
 • senzația de oboseală și un randament scăzut;
 • dificultatea de concentrare;
 • nervozitatea;
 • vindecarea anevoioasă a rănilor;
 • petele de bătrânețe apărute pe piele;
 • îmbătrânirea pielii;
 • bolile de inimă;
 • inflamațiile intestinale;
 • sterilitatea.

Pot cu ușurință bifa câteva semne de pe această listă, cum ar fi: scăderea acuității vizuale, senzația de oboseală persistentă, randament scăzut, dificultate de concentrare și nervozitate.

Vitamina E și beneficiile sale asupra organismului

Vitamina E este cunoscută și sub denumirea de tocoferol, care înseamnă „susține viața”. Această vitamină este un grup de nutrienți, care acoperă aproximativ opt structuri care includ patru substanțe cunoscute sub denumirea de tocoferoli și patru substanțe cunoscute sub denumirea de tocotrienoli.

Vitamina E se găsește din belșug în uleiurile vegetale, morcovi, nuci, arahide, ouă, țelină, mazăre, pătrunjel, spanac, varză albă, ceapă, lămâie, prune, zmeură, caise, mere și lapte de vacă. Această vitamină are efecte benefice asupra sistemului imunitar, neutralizează radicalii liberi din organism, joacă un rol esențial în fertilitate și scade incidența bolilor cardiovasculare. În plus, Vitamina E este eficientă în cazul bolilor neurodegenerative, cum este și boala Alzheimer.

Povestea mea cu Alzheimer

Bunica mea paternă a dezvoltat boala Alzheimer, boală declanșată în cazul ei de un atac cerebral pe care l-a suferit după moartea bunicului meu. La câteva luni după ce a decedat bunicul meu, eu cu soțul și cu fetița noastră ne-am mutat la țară, să stăm cu bunica, deoarece rămăsese singură. Abia la câteva luni după mutarea noastră au apărut primele semne ale bolii.

Dacă nu ați văzut niciodată o persoană care suferă de Alzheimer, nu vă puteți imagina ce înseamnă viața lângă o asemenea persoană. În doar câteva luni pe care le-a mai trăit după ce această boală i-a afectat creierul, am trecut prin atâtea întâmplări cu ea, încât mi-am spus că aș putea scrie o carte despre asta.

Îmi amintesc în special câteva întâmplări cu ea. Într-o zi, observând că atunci când ridici de robinet începe să curgă apă, bunica a fost cuprinsă de un râs în hohote, unul de-a dreptul molipsitor. Mă punea să ridic de robinet și să îl opresc, doar să vadă cum curge apă și cum se oprește, când fac asta. Am râs amândouă minute bune, deși sufletul meu plângea, văzând-o pe bunica în starea aceea.

Altădată, m-am trezit dimineața pe zgomot de sticlă spartă, doar ca să realizez că bunica a spart un geam. Explicația ei a fost că trebuie să fugă din casă, pentru că vine un întuneric mare și vom muri cu toții. Încă nu îmi explic cum se gândea că va ieși printr-un geam mic, aflat la o oarecare înălțime, cam deasupra capului ei.

Am nevoie de Vitamina E pentru a-mi proteja creierul

Lunile petrecute alături de ea bolnavă au fost grele și dureroase pentru noi, iar în sufletul meu au născut teama de a nu moșteni această boală. Având în vedere că boala Alzheimer este o boală care se transmite pe cale genetică și că bunica mea a suferit de această boală, consider că este un motiv suficient pentru ca eu să iau un supliment de Vitamina E, supliment pe care îl găsesc la Farmacia La Preț Mic.

Acest articol a fost scris pentru a unsprezecea probă din cadrul SuperBlog 2019.

Disclaimer: Fotografia și videoclipul aparțin sponsorului Farmacia La Preț Mic.

13 thoughts on “Vitamina E susține viața și menține creierul sănătos

 1. Foarte interesant și util articolul tău. Chiar nu știam câte beneficii are vitamina E. Multumesc pentru informatii și mult succes!

 2. Ai dreptate, avem nevoie de vitamine şi mai ales să ne ascultăm organismul de la primele semne. Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat cu bunica! Te îmbrățişez!

 3. În primul rând, îmi pare rău de bunica ta și condoleanțe!
  Alzheimer este o boală cumplită. Distruge spiritul, nu numai pe al celor bolnavi ci și pe cel al celor din jur. E adevărat, vitaminele joacă un rol esențial în menținerea unei sănătăți optime. Este bine ca și eu să înțeleg asta și să iau atitudine.
  Mulțumesc mult pentru recomandări și informații, Anca! Felicitări pentru articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: