Un e-mark, un zâmbet de copil, un infinit de posibilități

EA s-a întors la birou, după un bine-meritat concediu de două săptămâni. Așa cum îi este în obicei, s-a oprit întâi pe la aparatul de cafea, de unde și-a luat licoarea preferată – o cafea simplă, cu zahăr, fără lapte. Cu paharul în mână, s-a îndreptat spre biroul ei, care a așteptat-o cuminte în timpul celor două săptămâni, timp în care ea s-a relaxat și s-a deconectat de la tot ce înseamnă muncă.

În momentul în care s-a așezat la birou, a observat un post-it pe tastatură. Cu o cană de cafea și mesajul „Bună, ce faci?” imprimate pe el, post-it-ul i-a adus primul zâmbet al zilei. La o privire mai atentă, un nou obiect de pe biroul ei i-a atras atenția. S-a uitat la el și a văzut că era un e-mark de la Colop. De brandul Colop știa deja, foloseau în companie produsele acestui brand. Dar ce era noul e-mark? Din cale-afară de curioasă, a luat e-mark-ul într-o mână, post-it-ul în cealaltă, și a pornit spre biroul directorului.

A bătut la ușă, iar o voce dinăuntrul biroului i-a răspuns să intre.

– Bună dimineața, a zis EA.

– Bună! Văd că ai descoperit surpriza deja. Ia să văd, ce părere ai?

– Nu prea știu exact ce este acest e-mark, pot doar să presupun că are o legătură cu post-it-ul pe care l-am găsit pe tastatură.

– Ai intuit foarte bine. Post-it-ul respectiv a fost imprimat cu ajutorul acestui e-mark de la Colop. Mai exact, acest e-mark este o ștampilă electronică, pe care o vei putea folosi în diverse scopuri. De azi, vei renunța la clasica ștampilă și vei începe să utilizezi ștampila electronică de la Colop pentru toate imprimările pe care le ai de realizat.

Cu un e-mark, munca e mai ușoară

Discuția EI cu directorul companiei s-a prelungit, acesta explicându-i tot ceea ce avea EA nevoie să afle pentru a putea folosi noul e-mark. A surprins-o să afle că România este una dintre primele țări din lume în care poate fi achiziționat acest produs revoluționar, alte țări în care se găsește deja fiind Austria, Germania, Suedia și Elveția. A fost fascinată și de vestea că acest e-mark de la Colop a fost premiat în 2019 în cadrul concursului Red Dot Design. În cadrul concursului, a obținut o Mențiune Onorabilă în categoria Product Design, oferită de către juriu pentru inovație, calitate, funcționalitate, ergonomicitate și longevitate.

EA a mai aflat că acest dispozitiv electronic de marcare mobil permite crearea și modificarea amprentelor proprii, utilizând o aplicație instalată pe un PC sau un dispozitiv mobil, precum și imprimarea acestora pe diferite suprafețe și materiale. Acest dispozitiv este și extrem de ușor de utilizat, printr-o simplă mișcare laterală pe suprafața materialului pe care se dorește imprimarea.

A fost încântată să descopere cât de simplu funcționează ștampila electronică. Tot ce are de făcut este să conecteze dispozitivul mobil cu e-mark-ul prin intermediul unui cablu USB sau a unei conexiuni WiFi, să creeze amprentele proprii sau să aleagă dintre șabloanele predefinite, să trimită amprenta dorită către e-mark și să gliseze dispozitivul pe suprafața dorită.

e-mark

Multiple utilizări

Directorul companiei i-a explicat că va putea folosi această ștampilă electronică în diverse scopuri, pentru a-i face mai ușoară munca de zi cu zi, de la birou. Va putea să îl folosească pentru a ștampila diverse documente tipărite, pentru a marca dosare și alte elemente de birotică, sau chiar pentru a genera coduri de bare și coduri QR.

I-a sugerat chiar că ar putea încerca o nouă strategie de marketing, pentru care să utilizeze noul e-mark pentru a personaliza diverse obiecte, cum ar fi dosare, plicuri, pungi sau tricouri. Astfel, ar putea să-și promoveze compania la următorul eveniment, oferindu-le participanților diverse obiecte promoționale inscripționate cu logo-ul companiei, fără a mai fi necesar să apeleze la o firmă specializată în printări.

Directorul i-a spus că a dotat cu un e-mark Colop și departamentul de logistică, astfel că angajații de acolo vor putea marca mult mai ușor etichetele, documentele și pachetele cu codurile de bare, cu numerele articolelor sau alte informații necesare. Datorită bateriei încorporate, acest e-mark poate fi utilizat oriunde, fiind un dispozitiv extrem de util pentru acest departament.

e-mark

Un e-mark pentru zâmbetele copiilor bolnavi

EA a fost extrem de încântată de noul dispozitiv din biroul său. În scurt timp, a început să beneficieze la maximum de facilitățile acestui e-mark. Totul devenise ușor în munca ei de birou, începând cu marcarea dosarelor și finalizând cu însemnarea unor post-it-uri pe care și le lăsa pe birou. De exemplu, când avea o zi în care se simțea tristă și lipsită de energie, lua de pe internet un citat motivațional, pe care îl transforma în propria ei amprentă, pe care o imprima pe un post-it, pentru a-și îmbunătăți dispoziția.

Tot de la aceste citate motivaționale pe care le folosea periodic i-a venit și ideea care avea să îi dea o nouă însemnătate acestei ștampile electronice. Într-una din zilele când se simțea îngândurată, și-a dat seama că, spre deosebire de ea, care avea un job bun și o viață liniștită, există pe lume persoane care chiar au nevoie de motive să zâmbească. Și-a dat seama, într-o clipită, că sunt copii bolnavi în spitale, copii cărora un gest minor le-ar face zilele mai frumoase și boala mai ușor de suportat.

Așa se face că s-a interesat de prețul unui e-mark, pentru că nu ar fi fost etic să îl utilizeze pe cel de la birou în scopuri personale. Văzând că prețul de vânzare recomandat este de 299 €, s-a gândit că acest efort financiar este unul mic, în comparație cu bucuria pe care avea să o genereze această investiție în sufletele copiilor bolnavi.

e-mark

O nouă utilizare a ștampilei electronice Colop

Așadar, în scurt timp, EA a cumpărat un e-mark pe care avea să îl folosească pentru a crea felicitări și cartonașe printate pentru copiii care aveau nevoie de un motiv să zâmbească. Și-a instalat aplicația pe smartphone și, prin intermediul conexiunii WiFi, a conectat această stampilă electronică la smartphone, pentru a o putea utiliza oricând și oriunde.

În fiecare dimineață, pornea mai devreme de acasă, trecând pe la spitalul de copii, unde crea lucruri cu adevărat frumoase pentru micuții bolnavi. Printa mesaje vesele și colorate pe cartonașe, pe care le oferea copiilor internați. Iar atunci când afla că unul dintre copiii bolnavi are ziua de naștere, pregătea o felicitare, pe care o personaliza cu ajutorul noului ei e-mark.

Pentru copiii care urmau să treacă printr-o procedură avea o tactică de încurajare excelentă, care funcționa de fiecare dată. Pe o diplomă printa, cu ajutorul ștampilei ei electronice, o încurajare, ca de exemplu: „Totul va fi bine, supereroii sunt puternici, iar tu ești unul dintre ei!”.

Copiii au ajuns să o îndrăgească pe EA și să aștepte cu nerăbdare ora la care își primeau cartonașele cu zâmbete, felicitările de zi de naștere, sau diplomele de încurajare. Iar EA și-a dat seama că decizia de a cumpăra un e-mark pe care să-l folosească pentru a aduce un zâmbet pe fețele copiilor bolnavi a fost cea mai bună din viața ei. A realizat, în scurt timp, că această ștampilă electronică de la Colop nu este eficientă doar în scopuri de marketing, ci și în scopuri umanitare.

Articolul a fost scris pentru a zecea probă de la SuperBlog 2019.

Disclaimer: fotografiile aparțin sponsorului Colop.

9 thoughts on “Un e-mark, un zâmbet de copil, un infinit de posibilități

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: