Tu ce personalitate de băutor de cafea ai?

cafea

E sâmbătă dimineața. Cu ochii încă împăienjeniți de somn mă îndrept spre bucătărie, locul unde începe magia în fiecare zi. După o săptămână de treziri la ore imposibile și cu lucru de dimineața până seara, urmat, desigur, de lectura extinsă până târziu în noapte, știu că am nevoie de o cafea tare. Și simt că aceasta e una dintre zilele în care o cafea nu îmi este de ajuns. Totuși, a doua trebuie neapărat să fie un espresso.

Merg spre blatul de bucătărie, unde mă așteaptă cuminte noul meu espressor automat Philips LatteGo EP2235/40, un espressor cu sistem de lapte LatteGo. Ecranul tactil intuitiv îmi permite să aleg prepararea cafelei obișnuite, dintr-o simplă apăsare de buton. Cu ajutorul funcției Memo, am memorat cafeaua preferată de mine și de soțul meu. Espressorul Philips LatteGo are trei varietăți de cafea: cafea, espresso și cappucinno. În plus, îi permite utilizatorului să seteze intensitatea cafelei dintre trei trepte de intensitate (1 – cea mai slabă, 2 – medie, 3 – cea mai intensă). De asemenea, se poate regla cantitatea de cafea dorită, temperatura cafelei și a spumei de lapte, dacă este cazul, precum și gradul de măcinare al boabelor de cafea. Pe lângătoate acestea, espressorul automat Philips poate prepara două căni de cafea în același timp.

Apăs butonul și aștept să fie gata cafeaua, magica licoare care ne va ajuta pe mine și pe soțul meu să ne deschidem cu adevărat ochii și să înfruntăm o nouă zi. Ador zilele în care este și el liber și putem să ne savurăm cafeaua împreună. Când vremea ne permite, preferăm să bem cafeaua pe terasă, în timp ce povestim. În schimb, când este rece, ne savurăm cafeaua împreună, în fața TV-ului sau citind noutăți pe internet și discutându-le.

Personalitate de băutor de cafea

Espressorul Philips termină de umplut cele două căni cu licoarea noastră preferată – cafea simplă, doar cu zahăr, fără lapte. Iau cănile și mă îndrept spre cameră, unde mă așteaptă el, nerăbdător să ia prima gură de cafea pe ziua de azi. Mă așez comod în fotoliu și deschid internetul. Aproape imediat, dau peste un titlu interesant: „Descoperă ce personalitate de băutor de cafea ai”.

– I-auzi aici! Zic ăștia că există tipologii de băutori de cafea, în funcție de diverse criterii. Vrei să auzi?

– Da, ia citește-mi și mie! îmi răspunde el, încă somnoros.

– Zice așa: „Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din întreaga lume. Însă, dincolo de simpla existență a cafelei, majoritatea consumatorilor de cafea au un adevărat ritual atunci când își savurează băutura preferată. În timp ce unii o preferă tare, alții o beau doar cu lapte. Unii preferă să își savureze cafeaua singuri, în liniște, în timp ce alții preferă să își bea cafeaua împreună cu familia, prietenii sau colegii. Află acum ce personalitate de băutor de cafea ai, în funcție de preferințele care te caracterizează.”

– Ia să auzim! Hai, că m-ai făcut curios și chiar vreau să aflu ce personalitate am.

– Bun, în continuare sunt stabilite tipologiile în funcție de două criterii: cum îți place să îți bei cafeaua și în compania cui. În primul rând, sunt menționate tipologiile în funcție de preferința în ceea ce privește cafeaua.

Aventuros

Îți place să bei espresso? În acest caz, ești o persoană aventuroasă, care nu se teme de nopțile pierdute, întrucât știi că espresso-ul din dimineața următoare te va trezi instantaneu. Îți dorești succes rapid, iar pentru asta îți setezi țeluri numeroase și ușor de realizat. Lucrezi eficient și într-un ritm alert. Cel mai mult urăști prostia. Tinzi să ai schimbări rapide de dispoziție, ești cinic, sarcastic și capricios.

Pragmatic

Dacă preferi cafeaua neagră, simplă, fără frișcă sau îndulcitori, ești o fire pragmatică. În general, persoanele care preferă cafeaua neagră sunt reci, tăcute, competitive dar, în același timp, liniștite și pragmatice. Legi greu prietenii, dar te dedici complet atunci când găsești persoana potrivită. Ocazional, ai accese de extrovertire. Preferi un stil de viață minimalist și găsești întotdeauna calea cea mai scurtă către destinație.

Simpatic

Preferi să bei cafeaua cu lapte? În acest caz, ești o persoană care are nevoie să se simtă în siguranță pentru a se dezvolta. Ești o persoană agreabilă, drăguță, care își dorește să câștige simpatia celor din jur. Ești ambițios și încăpățânat, dar eviți confruntările directe. Ești onest, loial și un prieten de nădejde.

Optimist

Dacă băutura ta preferată din cafea este cappucinno, ești o persoană extrovertită și optimistă, care apreciază lucrurile frumoase, cu stil. Totuși, eviți să faci achiziții nejustificate. Preferi să începi lucruri și să le lași altora spre finalizare, deoarece te plictisești repede și nu suporți rutina.

– Cred că noi ne încadrăm la pragmatici, cu o ușoară tentă de personalitate aventuroasă, afirmă el când termin de citit cele patru tipologii.

– Da, așa este. Dar haide să vedem și cum suntem în funcție de compania în care ne place să bem cafeaua. Uite:

Singuratic

Dacă preferi să îți bei cafeaua singur, în liniște, să o savurezi fără a fi deranjat de altcineva, ești o persoană singuratică. Propria ta persoană îți este suficientă și nu aștepți sprijinul nimănui în acțiunile pe care le întreprinzi. Te descurci perfect pe cont propriu și îți place să rezolvi sarcinile de la cap la coadă de unul singur.

Familist

Savuratul cafelei împreună cu partenerul sau familia este momentul tău preferat din zi? În acest caz, ești o persoană familistă, care își găsește liniștea și confortul alături de cei dragi. Îți este suficient să ai alături persoana iubită și ziua îți este frumoasă.

Popular

Dacă preferi să îți consumi cafeaua în compania colegilor, ești genul de persoană căreia îi place să se afle în mijlocul tuturor, să fie în centrul atenției. Ești o fire populară, care își găsește ușor prieteni. Te simți în largul tău atunci când ești înconjurat de colegi, iar firea ta prietenoasă te ajută să transformi rapid o persoană necunoscută într-un prieten.

Loial

Îți place să bei cafeaua împreună cu prietenul cel mai bun? În acest caz, ești o persoană deschisă, sinceră și loială. Te simți perfect atunci când ești în compania prietenilor și tot ce ai nevoie pentru o zi reușită este să vorbești cu persoana în care ai încredere deplină.

– Și dacă avem preferințe diferite, în funcție de situație, unde ne încadrăm? mă întreabă el, parcă citindu-mi gândurile.

– Păi, presupun că ni se potrivesc mai multe caracteristici sau ne reprezintă aceea care este, totuși, predominantă. Dar uite că, tot citindu-ți, am reușit să terminăm de băut prima cană de cafea pe care am preparat-o. Ca să pot face azi ceva, mai am nevoie de încă una. Merg să-mi prepar un espresso. Vrei și tu?

– Normal! Te rog să-mi pregătești și mie un espresso!

Espressor automat Philips pentru cafeaua preferată

În timp ce merg din nou la bucătărie, mă felicit în gând pentru ideea genială de a cumpăra acest espressor automat Philips din magazinul online magNET.ro. Mă bucură faptul că oferă o varietate de cafele, astfel că ne putem prepara cafeaua preferată. Un avantaj enorm este și faptul că ajustează concentrația și aroma băuturii și ajustează cantitatea de cafea și de lapte.

Sistemul de lapte LatteGo îi adaugă cafelei un strat de spumă de lapte fină și cremoasă, la temperatura ideală. În plus, sistemul LatteGo este extrem de ușor de curățat, întrucât nu are tuburi sau piese ascunse, ci este realizat din doar două piese, care pot fi curățate la robinet sau chiar în mașina de spălat vase.

Cât despre afișajul tactic intuitiv, nu pot spune decât că este grozav. Oferă personalizare la o atingere de buton, oferindu-i utilizatorului șansa de a obține o cafea cu gust și aromă irezistibile din boabe proaspete de cafea. Și, dacă tot am pomenit de boabele de cafea, îmi amintesc de funcția Aroma Seal, care protejează boabele de cafea și se asigură că acestea își păstrează aroma pentru mai mult timp. Cât despre râșnița ceramică, aceasta are 12 trepte de măcinare, de la măcinare fină până la măcinare grunjoasă.

Espressorul Philips vine cu un filtru de apă AquaClean, datorită căruia poți consuma până la 5.000 de cești de cafea fără a detartra aparatul. Espressorul solicită atunci când este necesară schimbarea filtrului.

My coffee choice is Philips LatteGo

Meniul My Coffee Choice permite ajustarea intensității aromei, precum și a cantității de băutură. Oferă trei setări diferite pentru a se potrivi preferințelor tale. În plus, cu ajutorul acestui espressor, poți să îți prepari ușor băutura preferată, fie că este vorba despre un espresso, o cafea simplă sau o rețetă de cafea pe bază de lapte.

Un alt avantaj al acestui espressor este funcția „Două cești”, care îmi permite să prepar două cești de cafea în același timp. Iar faptul că aparatul memorează setările este extraordinar, deoarece nu sunt nevoită să selectez de fiecare dată opțiunile preferate, ci doar apăs pe buton și, voilà!, cafeaua este gata!

Că tot vorbeam de cafea gata, s-a preparat și espresso-ul nostru. Așadar, este timpul să mă apuc de treabă, acum că mi-am luat și doza de energie.

Articol scris pentru proba a patra din competiția SuperBlog 2019.

Disclaimer: fotografiile sunt de pe site-ul magNET.ro

Articolul este ficțiune, cu excepția detaliilor tehnice ale aparatului espresso Philips LatteGo.

24 thoughts on “Tu ce personalitate de băutor de cafea ai?

 1. Ce interesante personalități ai descris aici! Pot fi câte puțin din toate? Philipsul ăsta cu LatteGo este ceea ce ar trdbui să aibă toți în casă. Am văzut că e şi la reducere! Mult succes!

 2. Dar aia care beau cafea cu zahar, fara lapte, ce personalitate au? :)) Sau cei care o beau oricand, oriunde si cu oricine? :))
  Felicitari pentru articol, frumos!

 3. Cred că sunt câte puțin din fiecare. Îmi place cafeaua potrivită de zahăr și cu lapte. Prima cafea o beau singură, pe celelalte le beau din ceașcă 🤣🤣🤣. Interesante tipologii. Mult succes!

 4. Îmi place cafeaua dulce si cu lapte, deci sunt simpatică, iar potrivit companiei in care imi place sa beau cafeaua, ma încadrez câte puțin la toate.

 5. Aparatele Philips sunt foarte bune.
  Eu beau rar cafea naturala prefer ness cat mai strong si numai o anumita marca.
  Felicitari pentru articol!

 6. Bun, frumos! Așa-zisa ta ficțiune mi s-a părut foarte reală. Chiar v-am văzut pe tine și pe soțul tău, el pe canapea cu o măsuță în față, tu pe fotoliu în dreapta canapelei. TV-ul pornit și conectat la internet.
  Te-am auzit citindu-i și m-am regăsit ușor în aventuros dar singuratic. Asta m-a întristat un pic, dar am zis „hey, sunt sigur că o ceașcă de cafea espresso ar face minuni în cazul meu și sunt sigur că mi-ar accentua această personalitate care mă definește.”
  Da, frumos articol!
  Felicitări, Eva!

  1. Multumesc mult! Ma bucur ca ai reusit sa iti imaginezi, inseamna ca am reusit ceea ce mi-am propus. Si eu am momente cand imi beau cafeaua singura, fie in compania unei carti, fie scriind.

 7. Ce minunăție de articol si de aparat de făcut cafea! Felicitări! Eu sunt o combinație de personalități. :)))

 8. Foarte interesante caracteristile Eva🤩
  Ce sa mai, cafeau este cel mai bun prieten indiferent cum, cu cine sau cu ce o savurezi.
  Eu ma opresc aici, sunt in minoritate😅
  Felicitări și mult mult SUCCES!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: