Noul CR-V Hybrid pentru o familie fericită

cr-v hybrid

Încet-încet, deschid ochii și mă străduiesc să văd ceva în lumina care pătrunde prin ferestre. Un bipăit al telefonului m-a trezit din somn și încă mă lupt cu dorința de a mai zăbovi în pat. Stai, ce?! Pat, soare, telefon? Aoleu! Panică totală! Trebuia să duc fetița la școală! Și cu siguranță soarele nu-mi bătea niciodată în ochi atunci când mă trezeam. Ceva clar nu este în regulă și trebuie să aflu repede ce! În toată nebunia trezirii ciudate, întind mâna după telefonul de pe noptieră. Deschid mesajul de la soțul meu, iar în el scrie doar atât: CR-V Hybrid.

Hmmm… n-am idee despre ce vorbește. Dacă nu ar fi cuvântul Hybrid în mesaj, aproape că aș fi tentată să cred că una dintre pisici a reușit să ajungă la telefonul lui. Deh, se mai întâmplă, eu îmi găsesc mereu articolele modificate când plec de la laptop pentru câteva minute și ele rămân în cameră.

Contrariată cu privire la dimineața asta ciudată, mă ridic din pat, cu gândul de a-mi începe rutina de zi cu zi. Încă nu reușesc să-mi dau seama ce se întâmplă, probabil am avut un somn adânc și m-a cam dezorientat trezirea dată de telefon. Însă când mă ridic din pat, ceva mă atrage ca un magnet spre fereastră. Dau perdeaua la o parte și în fața ochilor, pe aleea casei, îmi apare cea mai frumoasă mașină pe care am văzut-o.

cr-v hybrid

CR-V Hybrid, pentru o familie fericită

Dau să ies repede afară, să descopăr cum a ajuns mașina pe aleea noastră. În hol, mă opresc la vederea unul plic prins cu un sticker zâmbăreț pe geamul ușii de la intrare. Desprind plicul din sticker, iar în interiorul lui găsesc o cheie de mașină și un bilet care spune simplu „La mulți ani!”.

Clipesc în mod repetat, nevenindu-mi să cred ceea ce văd. Ies în stradă și încerc cheia. Se potrivește! Este momentul să-l sun pe soțul meu, în speranța că mă va lămuri privitor la ce caută mașina aceasta aici. Răspunde după primul apel, ca și când se aștepta deja să-l sun. Mă liniștește spunându-mi că m-a lăsat să dorm și a dus el fetița la școală, astfel încât să îmi poată pregăti surpriza de ziua mea. Iar surpriza este tocmai această mașină, mai exact, noua Honda CR-V Hybrid.

Încă am impresia că nu m-am trezit cu adevărat, iar el continuă să-mi spună, entuziasmat, că modelul CR-V a fost cel mai bine vândut SUV pe plan mondial, motiv pentru care a fost reproiectat și a devenit noul model, CR-V Hybrid. Îmi mai spune că modelul este acum disponibil în Europa și în România, începând cu acest an.

– Bine, îl întrerup din monologul său despre noua mașină, dar de ce ai ales tocmai CR-V Hybrid pentru mine?

– Stai așa, iubito, că nu e doar pentru tine, îmi răspunde el râzând. Nu spuneai tu că visezi să călătorim mai mult și că preferi oricând mașina în locul avionului? CR-V  este exact ce avem nevoie, tocmai din acest motiv și nu numai!

Performanță și eleganță într-o singură mașină

Și se apucă din nou să-mi spună detalii tehnice despre noua mașină a familiei. Îmi spune că CR-V Hybrid este mașina ideală pentru orice familie care are de realizat multe drumuri cu un vehicul. Începe să-mi spună de tehnologia Honda Hybrid, de motorul pe benzină 1.5 VTEC TURBO și sistemul hibrid 2.0 i-MMD. Rețin doar termeni și cuvinte, fără să știu exact despre ce vorbește. E clar, trebuie să mă documentez temeinic, să îi arăt astfel recunoștința pentru noua mașină. Trebuie să știu detalii despre ea, pentru a-l surprinde când va ajunge acasă.

Așadar, închid apelul, nu înainte de a-i mulțumi pentru bucuria pe care mi-a făcut-o azi. Mai stau puțin în mașină și analizez interiorul, despre care pot spune fără prea multe informații că este capabil să ofere o experiență premium șoferului și pasagerilor. Interiorul este prevăzut cu detalii din piele și din materiale de calitate înaltă. Mai observ că volanul este dotat cu comenzi, însă curiozitatea mea este maximă când vine vorba despre sistemul de afișare.

Cobor din mașină, iar exteriorul îmi atrage privirea. Chiar dacă sunt curioasă să descopăr cât mai multe detalii despre cea mai nouă mașină dintre modelele Honda, îmi aloc câteva minute să admir frumusețea de mașină care este acum a noastră. Observ pragurile laterale și portbagajul pentru plafon, precum și designul elegant și robust.

cr-v hybrid

Exterior-interior confortabil și elegant

Odată ajunsă în casă, încep să mă documentez cu privire la modelul CR-V Hybrid. Încep cu detaliile privitoare la aspect, deoarece pentru mine aspectul unei mașini este unul dintre criteriile de bază. Aflu că are un design nou, cu linii fluide și sofisticate, aripi robuste ale roților, o capotă frumos sculptată, faruri distincte, spate agresiv și panouri sculptate.

În ceea ce privește interiorul, acesta este cât se poate de confortabil și ergonomic. Mașina este prevăzută cu sistem de încălzire cu două zone, scaune frontale încălzite și reglabile electronic în 12 puncte pentru șofer, respectiv 4 puncte pentru pasager. Are un sistem de afișare Head-up display, care proiectează informații esențiale în linia vizuală a șoferului, pentru a-l ajuta pe acesta să nu își ia privirea de la drum. Ecranul Intelligent Multi-Info Display afișează date complete legate de condus, care pot fi accesate prin comenzile de pe volan.

În ceea ce privește performanța noului CR-V Hybrid, descopăr că mașina are o putere de 184 CP, o viteză maximă de 180 km/h și un consumul mixt de 7.3 L/100 km. Portbagajul are o capacitate de 497 l, ceea ce înseamnă că mașina este ideală și pentru călătorii lungi.

M-a surprins să aflu că acest model CR-V îmbină un motor ultra-eficient pe benzină 2.0 litri i-VTEC cu două motoare electrice cu o putere mare. Această îmbinare ajută la obținerea unui șofat dinamic și silențios. În plus, oferă un consum redus, fără a fi necesare opririle sau cablurile de încărcare.

Tehnologia Honda Hybrid

Am ajuns și la partea cea mai interesantă din documentarea mea, mai exact, la tehnologia din spatele frumuseții care stă acum pe aleea noastră. Sunt sigură că voi reuși să-mi impresionez soțul spunându-i câteva detalii despre mașină, mai ales că știe că nu mă pricep deloc.

Tehnologia Honda Hybrid conține tehnologia i-MMD Hybrid, care înseamnă Multi-Mode Drive și se referă la noul motor hibrid, care are trei moduri de funcționare: Motor Drive, Hybrid Drive și Electric Drive. Datorită acestei tehnologii, mașina oferă un răspuns imediat al accelerației, este silențioasă și eficientă. În ceea ce privește cele trei moduri diferite de conducere, este suficient să rețin câteva detalii de bază:

 • Modul Electric Drive este cel în care mașina funcționează 100% cu putere electrică acumulată în baterie.
 • În cazul modului Hybrid Drive, motorul electric și cel pe benzină lucrează împreună.
 • Modul Engine Drive este acela în care motorul pe benzină angrenează direct roțile mașinii printr-un angrenaj planetar cu o singură treaptă de viteză.

Modelul CR-V este ideal și pentru depășiri, datorită tehnologiei care face ca motorul pe benzină și motoarele electrice să fie utilizate împreună pentru a accelera rapid și a propulsa vehiculul, astfel încât să reducă la minimum întârzierile întâmpinate de o mașină convențională. În plus, se poate activa modul „Sport”, care permite o accelerare și mai rapidă.

Mașina Honda CR-V Hybrid este prevăzută cu frânare regenerativă, care transformă energia pierdută în alt mod de frânare în electricitate și o păstrează în baterie. Motorul electric este inversat și folosește electricitate pentru a roti roțile, iar acestea angrenează motorul pentru a produce electricitate.

CR-V Hybrid și avantajele sale

Noul model CR-V Hybrid oferă eficiență și economie. Consumă combustibil mai puțin decât o mașină convențională. Bateria se încarcă prin actul zilnic de conducere, iar tocmai de aceea nu este necesară conectarea și căutarea unui punct de încărcare. Mașina aceasta are o garanție a componentelor sale i-MMD pe o perioadă de 5 ani sau pe o distanță de 100.000 km, mai exact, care dintre aceste două condiții este întrunită prima.

Ajung și la caracteristica pe care o așteptam de la orice mașină: siguranța. Știu că siguranța este extrem de importantă pentru toată lumea, însă atunci când ai și un copil, ai da orice pentru călătorii sigure și lipsite de incidente. Ei bine, descopăr acum că Honda CR-V ne oferă toată siguranța pe care o putem aștepta de la o mașină. Este prevăzută cu un sistem revoluționar, denumit Honda SENSING, care este unul dintre cele mai avansate ansambluri de tehnologii de siguranță din întreaga industrie a autovehiculelor. Acest sistem are rolul de a detecta eventualele pericole, cum ar fi coliziunile iminente sau părăsirea benzii sau a carosabilului.

În momentul în care sistemul depistează astfel de pericole, intervine cu semnale audio-vizuale de alertă. De asemenea, oferă măsuri de corectare a vitezei și traiectoriei, pentru a asigura siguranța pasagerilor.

CR-V Hybrid oferă siguranță maximă

Am analizat cu atenție dotările de siguranță ale noii noastre mașini, Honda CR-V, întrucât visam de mult la o mașină care să ne asigure nu doar confort și eleganță, ci mai ales siguranță în trafic. Este un lucru știut faptul că traficul este intens chiar și în orașele mici, iar coliziuni se produc foarte des. Tocmai de aceea, tehnologia de siguranță a acestei mașini mi-a dat garanția că soțul meu a făcut o alegere foarte bună și inspirată când a ales această mașină.

Sistemul Cruise Control Inteligent – Adaptiv cu funcție low-speed following este capabil să detecteze la viteze mari dacă o mașină de pe o bandă adiacentă intenționează să treacă brusc în fața autovehiculului CR-V. Dacă se întâmplă acest lucru, ajustează viteza, pentru a evita o coliziune. În plus, sistemul poate ajusta distanța dintre mașină și vehiculul din fața ei.

cr-v hybrid

Pe parbrizul mașinii CR-V Hybrid este montată o cameră video, care detectează dacă există riscul de părăsire a carosabilului. În caz că se întâmplă asta, mașina utilizează sistemul de direcție electric pentru a menține vehiculul pe banda sa de circulație. De asemenea, există o cameră montată sub oglinda retrovizoare. Cu ajutorul acesteia, sistemul detectează dacă există riscul de părăsire a benzii de circulație și utilizează servodirecția asistată electric pentru a face corecțiile necesare și a menține vehiculul pe mijlocul benzii.

Alte dotări de siguranță ale CR-V

CR-V  este prevăzut cu un sistem de frânare pentru evitarea coliziunilor. În cazul în care coliziunea cu un alt vehicul sau cu un pieton este iminentă, sistemul avertizează conducătorul auto în legătură cu pericolul și reduce viteza. Un alt sistem pe care îl deține această mașină este acela de recunoaștere a semnelor de circulație, precum și un limitator inteligent de viteză. Cross Traffic Monitor poate detecta vehiculele care se apropie din ambele sensuri și avertizează asupra pericolului, acest sistem fiind ideal pentru monitorizarea traficului adiacent la mersul cu spatele.

Un alt sistem inteligent al acestei mașini este acela care monitorizează schimbările de bandă și depășirile, avertizând șoferul printr-un semnal luminos amplasat în oglinda laterală atunci când detectează vehicule în zona de unghi mort.

Honda CR-V Hybrid pentru armonie în familie

În momentul în care termin de citit și ultimele detalii despre noul model Honda CR-V Hybrid apare și soțul meu acasă. Începe să-mi spună motivele pentru care a luat această mașină, punând accent pe confort, eficiență, consum redus și, desigur, siguranță. Îl surprind cu anumite completări pe care le fac spuselor lui.

Acum știu că a ales noul CR-V datorită tehnologiei inteligente care stă în spatele acestei mașini. Sunt de acord cu el, că este mașina perfectă pentru o familie, fie că este vorba despre drumurile zilnice pe care le avem de făcut sau de călătoriile lungi la care visez de când mă știu.

Combinația de autonomie, economie, tehnologie și confort pe care le oferă această mașină este perfectă pentru orice zonă sau program. Încă mai vorbim despre tehnologia acestei mașini pe măsură ce ne îndreptăm spre ea, pentru a lua fetița de la școală. În momentul în care mă așez confortabil în mașină, închid ochii pentru a savura confortul și mirosul de mașină nouă, când aud:

– Iubito! iubito! Trezește-te, trebuie să duci fata la școală!

Deschid ochii și constat că sunt în patul meu, afară e întunericul specific dimineții, iar totul a fost doar un vis.

Articol scris pentru proba 26 de la SuperBlog 2019.

Disclaimer: fotografiile și videoclipul aparțin sponsorului Honda România.

10 thoughts on “Noul CR-V Hybrid pentru o familie fericită

 1. Când o să vină timpul să îmi cumpăr o mașină, o să apelez la tine pentru toate informatiile de care am nevoie. Super prezentare, detaliată, tot ce e nevoie ca să fim convinși că aceasta masina merită toată atenția noastră, deocamdată. Cine stie, poate, poate… :))
  Felicitări!

 2. Deja vedeam in fata ochilor dimineata ta plina de surprize 😀
  Eu nu ma dau in vant dupa masini. Pentru mine conteaza sa aiba 4 roti si caroseria curata, lucioasa :))) dar recunosc ca mi-ai gadilat asa putin imaginatia cu Hybrid-ul 😀 Imi si inchipuiesc cum am arata in ea 😛 Si noi mergem pe principiul ca o masina trebuie sa fie “familista”, chiar daca nu avem INCA nici un copil.
  Super fain articolul! Bafta multa !!! Imi place cum scrii, esti mereu originala :*

  1. Multumesc! Ma bucur ca ti-a placut articolul meu, si mie mi-a placut sa il scriu. Adevarul e ca nici eu nu ma pricep la detalii tehnice si chiar il surprind pe Norbi cand ii mai spun cate ceva de genul, asta desigur, dupa ce ma documentez pentru vreun articol. Si la mine sa arate bine masina si sa mearga. :))) Iar cu „INCA” ala, ai vreo veste, mandra mea? 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: