Materialele de construcții s-au mutat online

materialele de construcții

Dacă ați crezut că doar pisicile și copiii sunt curioși, vă înșelați. Deși sunt un adult responsabil și matur (zic eu), am și eu curiozitățile mele. Așa cum fiica mea mă întreabă adeseori „mami, de ce…?” sau „mami, cum…?”, tot așa mă îndrept și eu cu mici curiozități spre mama sau bunica mea. Deși mama îmi poate răspunde la multe întrebări, tot discuțiile cu bunica sunt mai fascinante, din cauza diferenței de generații. Îmi place să aud de la ea cum erau făcute lucrurile pe vremuri, cum trăiau oamenii și cum munceau pentru a-și construi casa.

Uneori, am discuții cu adevărat interesante cu bunica mea – Mama, așa cum îi spun, mama fiind bunică în limba maghiară. Așadar, Mama îmi povestește diverse lucruri și îi place să depene amintiri când merg la ea, iar eu ador să o ascult! Și, cum ne-am mutat la casă în urmă cu un an și am început renovările, a fost prilejul perfect să vorbim despre cum se construiau casele pe vremuri. Acum e simplu, mai ales când ai la îndemână Casa de Comenzi Online Vindem Ieftin, de unde poți cumpăra o mulțime de materiale de construcții online. Însă, în trecut, lucrurile nu erau la fel de simple.

De unde se cumpărau materiale de construcții pe vremuri?

– Mama, voi de unde v-ați cumpărat materialele de construcții când ați făcut casa? am întrebat-o pe bunica mea, într-una dintre sesiunile noastre de amintiri de pe vremuri.

– Casa noastră este veche de o sută de ani și este făcută din chirpici. Era construită când am cumpărat-o noi, dar am renovat-o, am modificat multe la ea. Acoperișul a fost făcut cu grinzi și cu țiglă mică, așa era pe vremuri. Dar pentru renovat, am cumpărat materialele necesare de la un depozit de materiale de construcții. Materialele se găseau greu și nu erau atâtea câte sunt azi. Trebuia să faci comandă pentru ele și așteptai destul de mult până să vină. În plus, în general, prindeai materiale de construcție dacă primeai repartiție pentru ele. Dar, chiar și atunci, trebuia să mergi la depozit să le ridici.

– Și cum le aduceai acasă?

– De obicei, depozitul asigura transportul materialelor de construcție cu o căruță, dar trebuia să ai noroc să prinzi transportul. Apoi, mai erau cărămizile, care, deși existau și la depozitul de materiale de construcții, erau comandate și la negru. Erau țigani care făceau cărămizi la comandă, dar așteptai și câte o lună jumate-două până să îți fie gata comanda. Iar cărămizi mai făcea și Tata și chiar taică-tău a făcut, când a fost nevoie.

– Dar gresie și faianță pentru baie/bucătărie?

– Și aia se găsea deja la depozit, dar nu erau atâtea modele și mergea tot pe comandă sau pe repartiție. Doar ferestrele și ușile le-am făcut la comandă la privat, aia se făcea și pe vremea noastră.

Materialele de construcții sunt acum online

– Ufff, nu cred că a fost deloc ușor să construiți sau renovați pe vremea aia!

– Nu a fost, dar parcă reușeai mai ușor decât azi.

– Și azi poți ușor, dacă știi de unde să iei materialele de construcții. De exemplu, e foarte ușor că, acum, poți comanda orice materiale de construcții online. Uite, eu am găsit un depozit de materiale de construcții online, unde ai șansa chiar să faci economie la cumpărarea materialelor de construcție. Vindem-Ieftin.ro este un concept unic în România, fiind un site de comenzi care evită costurile de depozitare și manipulare, pe care le plătim la depozitele clasice.

– Cum vine asta? întreabă bunica, și ea la fel de curioasă și de deschisă la noutăți, ca și mine.

– Păi, multe firme de construcții, de exemplu, merg direct la producător sau importator să cumpere materiale de construcții, dar se păcălesc singuri, pentru că nu obțin prețuri atât de bune pe cât speră. Ei cred că vor cumpăra totul la un preț mai bun dar, de fapt, cumpără mai scump, pentru că sunt tratați asemeni unui client final. În schimb, Vindem Ieftin sunt revânzători, astfel că periodic negociază prețurile și obțin prețuri mai bune. În plus, ei nefiind efectiv un depozit, nu pun adaos la preț, deoarece nu au cheltuielile pe care le are un depozit de materiale de construcții sau un hypermarket, costuri care reprezintă, în general, un adaos de 15-20% la prețul final.

Cum economisești comandând online?

– Păi și cum economisești dacă îți comanzi materiale de construcții de la ei?

– Pe lângă lipsa adaosului de care îți ziceam, mai este o chestie. Vindem Ieftin nu afișează pe site prețurile produselor, pentru că prețurile la ei diferă în funcție de diverse criterii, cum ar fi cantitatea comandată. Astfel, în funcție de cantitatea comandată de un client, ei pot negocia cu furnizorii. În final, garantează o economie de 10-20% la achiziții care includ produse din diverse categorii. De exemplu, dacă eu construiesc acum o casă și am nevoie de țiglă metalică, țevi metalice, foaie rigips, tâmplărie PVC ADF, gresie, faianță baie/bucătărie, profile decorative, materiale pentru acoperișuri, pavaj, bordură și plasă sudată, voi obține un preț mult mai bun pentru toate astea, decât dacă aș cumpăra doar țigla metalică, să zicem.

– Și cum faci cu transportul? Unde sunt ei, cum îți trimit comanda?

– Sediul firmei Vindem Ieftin este în Focșani, județul Buzău, dar ei vând online, deci pe internet, și livrează oriunde în țară. Marfa pe care o comanzi de pe site este livrată direct de la producător. Pentru a se asigura că ajunge la clienți în cea mai bună stare, este ambalată corespunzător și nu este stocată prin depozite sau manipulată de nenumărate ori. Prin faptul că este trimisă direct la client, marfa este de o calitate superioară și mai ieftină, la prețul ei nefiind adăugate costuri de manipulare, depozitare și transport dintr-un loc în altul. În plus, calitatea produselor comandate de pe site este ridicată și din cauză că ei nu vând produse care sunt pe stoc și trebuie vândute, ci îi oferă clientului exact ce are nevoie acesta.

Recenziile video sunt garanția materialelor de construcții online

– Păi, așa pare totul mult mai simplu și mai ieftin decât dacă iei de la noi din oraș, din depozit! Mă și gândesc acum cât de repede și ușor am fi terminat noi de renovat, dacă ar fi existat Casa de Comenzi Online Vindem-Ieftin.ro pe vremea noastră! Dar cum știi că sunt serioși?

– Când cumperi materialele de construcții de la ei de pe site, ai risc zero la achiziție. Pe lângă toate beneficiile despre care ți-am povestit, acest concept unic mai diferă de alte site-uri printr-un lucru, și anume, prin recenziile video. Pe site-ul Vindem-Ieftin.ro, clienții pot lăsa recenzii video, care prezintă garanția și siguranța livrării mărfii la client. Adică, persoanele care au cumpărat de pe site pot să îți prezinte părerea despre comanda lor, printr-o filmare, astfel că oricine intră pe site poate vedea în ce stare au ajuns produsele comandate.

– Ia, arată-mi și mie, să văd și eu despre ce mi-ai tot vorbit! îmi cere bunica, iar eu mă conformez.

Tradițional versus modern în cazul construcțiilor

Și uite cum, în urma discuției cu bunica mea, nu doar că mi-am satisfăcut curiozitatea legată de cum achiziționau ei materialele de construcții, dar a aflat și ea cum le achiziționăm noi, în prezent. Trecerea anilor a adus numeroase schimbări, în bine, în ceea ce privește achiziționarea materialelor de construcție.

În trecut, construirea sau renovarea unei case dura cu mult mai mult, mai ales că materialele de construcții se găseau greu, erau mult mai puține și mai slabe calitativ decât în prezent. Azi, în schimb, mediul online ne oferă posibilitatea de a alege orice materiale de construcții ne dorim, urmând să le primim chiar la locul de construcție, în timp util și la calitate înaltă.

Acum, am o altă curiozitate: voi cum vă achiziționați materialele de construcții? Dar părinții sau bunicii voștri cum au reușit să și le achiziționeze pe ale lor, în trecut? Ați avut vreodată curiozitatea de a vorbi cu ei despre acest subiect?

Articolul a fost scris pentru proba a opta de la SuperBlog 2019 și nu este ficțiune, chiar am sunat-o pe Mama a mea să o întreb despre cum și-au construit/renovat casa.

Disclaimer: Fotografiile aparțin sponsorului Vindem-Ieftin.ro

14 thoughts on “Materialele de construcții s-au mutat online

  1. Chiar că era greu pe vremuri. Noi avem o grămadă de optiuni în zilele noastre. Iar magazinul ăsta online e chiar wow! O recomandare foarte bună. Succes!

  2. De câte ori am renovat ceva, am umblat la toate magazinele cu materiale de construcții și am ales de cele mai multe ori în funcție de preț. Era mult mai simplu dacă știam atunci de site-ul acesta.

  3. Chiar este foarte fain ca in prezent ne este usurata munca si gasim totul intr-un loc. Imi place de bunica ta! Mult succes, Eva!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: