Evoluția stilului meu vestimentar din adolescență până azi

stilul vestimentar

În ceea ce mă privește, nu aș putea spune că am avut vreodată un stil vestimentar care să mă definească. Totuși, gândindu-mă în urmă, din adolescență și până azi, pot să spun că stilul vestimentar mi s-a schimbat de-a lungul timpului. Desigur, la această schimbare a contribuit și schimbarea modei, a modelelor de haine din comerț. Un lucru este sigur: în ceea ce privește încălțămintea de damă, preferințele mele nu s-au schimbat prea mult de-a lungul anilor. Spun asta deoarece atât în adolescență, cât și în prezent, am preferat mereu pantofii cu toc.

Acum, nu spun că nu am purtat și adidași de damă, sandale, ghete sau balerini. Desigur că, în funcție de ținuta adoptată, am adaptat și încălțămintea. Însă, revenind la stilul meu vestimentar, acesta a trecut prin multe faze. Privind uneori la pozele din adolescență, ceea ce îmi atrage atenția este mai degrabă culoarea hainelor.

La începutul adolescenței mele, purtam în special haine de culoare albastră. În general, adoptam ținute formate din jeanși și un tricou sau bluză de culoare albastră, indiferent de nuanța de albastru.

vestimentar
Foto din arhiva personală

Ulterior am trecut la perioada de adolescență târzie, când stilul meu vestimentar a cunoscut o schimbare totală în ceea ce privește culoarea. În această etapă, am abordat foarte mult ținutele all-black. Nu conta că port jeanși, pantaloni eleganți sau o fustă, toate hainele mele erau negre.

În ceea ce privește stilul hainelor, consider că am trecut prin toate etapele obișnuite în perioada aceasta. Am purtat jeanși evazați, salopetă de blugi, fustă scurtă de blugi, bluze cu umerii goi sau asimetrice, maieuri cu paiete și, mai ales, renumiții pantaloni albi.

Foto din arhiva personală

Stilul vestimentar în perioada de adult

Pe măsură ce anii au trecut, am renunțat la hainele elegante în schimbul celor confortabile. Dacă în adolescență garderoba mea avea zeci de perechi de jeanși, în perioada de adult am renunțat aproape complet la aceștia, până recent. În schimb, am optat pentru pantaloni sport sau casual.

Cât despre rochii, în adolescență nu voiam nici să aud de ele. Acest sentiment față de rochii m-a ținut până în acest an, când am reușit să îmi îmbogățesc garderoba cu câteva rochițe extrem de dragi mie.

Foto din arhiva personală

Cât despre culoare, deși port și acum haine preponderent negre, am adăugat în garderobă numeroase haine colorate. Iar de data aceasta, când spun haine colorate, nu mă refer la haine albastre, ci la toate culorile.

Answear este răspunsul la schimbarea mea de stil vestimentar

Dacă până recent nu am acordat niciodată prea multă importanță modei, trebuie să spun că în ultimul an am început să fiu mai interesată de acest aspect al vieții noastre. De când mă știu, întotdeauna m-am considerat o persoană care este mereu în afara modei, nu neapărat în sensul de demodată, ci în sensul că nu puneam preț pe ceea ce se poartă, atunci când îmi alegeam hainele. Criteriul principal după care mi-am creat întotdeauna stilul vestimentar a fost propriul confort.

În schimb, în prezent, cu atâtea surse de informare la degetul mic și cu site-uri precum Answear, unde găsești mereu haine potrivite ultimelor tendințe din modă, este greu să nu te lași înduplecat. Așa se face că, atunci când îmi doresc să îmi adaptez stilul vestimentar la prezent, dau o „fugă virtuală” prin magazinul online Answear.

Answear, pentru cei care nu știu încă, este un retailer multibrand lansat în Polonia. Este prezent în România din 2015, iar de atunci le oferă clienților produse de calitate de top, 100% originale. Pe Answear se găsesc produse de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii ale unora dintre cele mai renumite branduri. Site-ul cuprinde peste 300 de branduri internaționale de top.

Answear îmi creează stilul

Tot pe Answear am găsit și câteva haine care se potrivesc perfect cu stilul meu vestimentar actual.

Pe lângă toate aceste haine, pe Answear găsesc și o mulțime de modele de încălțăminte de damă potrivită preferințelor mele. Așa cum în cazul hainelor am atât haine elegante, cât și confortabile, și în cazul încălțămintei am nevoie de diverse modele, pe care să le pot asorta cu îmbrăcămintea. Iar cum în prezent stilul meu este mai degrabă unul casual, am nevoie de botine, adidași și ghete.

Dacă ar fi să explic cum s-a modificat stilul meu vestimentar de-a lungul timpului, cred că ar fi cel mai potrivit să spun că stilul mi s-a schimbat în funcție de hainele pe care le-am găsit în comerț. De asemenea, am ales hainele nu doar în funcție de model, ci și în funcție de culoare.

Ca încheiere, voi rezuma evoluția stilului meu vestimentar în versuri:

De-a lungul vremii stilul mi-am schimbat

Un timp, blugi largi cu buzunare am purtat.

Chiar bluze scurte, cu buricu-afară

și fuste mini pe timp de vară.

Am adoptat albastrul ochilor în haine,

Pe care le-alegeam să fie confortabile, nu faine.

Și pantalonii albi, cât i-am iubit!

Și cu ținută army am supraviețuit.

Bluze cu umeri goi și colorate

Tricouri asimetrice și haine elegante.

Iar când adult am devenit

ținuta mi-am revizuit.

Ținute all-black am adoptat

Din blugi în trening am săltat.

Apoi am adoptat iar haine colorate.

Nici rochiile nu le-am dat deoparte.

De-a lungul anilor am experimentat

și stiluri noi mereu am încercat.

Foto din arhiva personală

Articolul a fost scris pentru proba a 11-a din cadrul competiției SuperBlog 2019.

Disclaimer: fotografiile sunt din arhiva personală și de pe Answear.ro

14 thoughts on “Evoluția stilului meu vestimentar din adolescență până azi

  1. Foarte frumos articol. Ținutele tale mereu au fost frumoase. La mine mereu garderoba a fost și este plina de toate culorile. Nici stilul nu mi l-am schimbat prea mult.

    1. Multumesc! ❤️ Eu tin minte perioada in care eu eram all-black si tu all-pink, un fel de duo Morticia Adams – Barbie Girl. Mereu imi vine sa rad cand imi amintesc de perioada aia in care noi doua contrastam atat de mult. 😀

  2. Eu ador moda din anii trecuți, parcă fiecare om se îmbrăca în funcție de cum se simțea pe moment, însă acum e total diferit! Esti judecat de cele mai multe ori din cauza hainelor pe care le porți.. și e păcat! Ești minunată!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: