Doar un alt miracol – Dama de Treflă

doar un alt miracol

Așa cum am zis în recenzia cărții „O iubire de Crăciun”, în perioada aceasta mi-am propus să citesc trei cărți cu tematică de Crăciun, de la Bookzone. A doua pe listă a fost „Doar un alt miracol”, cartea autoarei Dama de Treflă. Este prima carte pe care o citesc de la această autoare și simt nevoia să spun, încă de la început, că m-a cucerit stilul ei de scriere.

„Doar un alt miracol” este cartea perfectă pentru Crăciun, pentru că autoarea a creat un cadru de poveste, cu zăpadă care cade, aducând odată cu ea și miracolele pe care toată lumea și le dorește. Însă, mai presus de a fi o carte de Crăciun, m-a bucurat faptul că este o poveste altfel, cel puțin mie mi s-a părut originală, unică, deosebită. Mi s-a părut o carte care a reușit cu brio să evite clișeul de poveste de dragoste de Crăciun cu toate că, este adevărat, și această carte are la bază tot o frumoasă poveste de dragoste înfiripată de Crăciun.

Toată lumea are nevoie de miracole

Cartea începe cu o secție de poliție, unde sunt adunați mai mulți oameni, aparent fără legătură între ei. Totuși, pe măsură ce începem să aflăm poveștile lor, pentru a descoperi motivul pentru care au ajuns toți după gratii, descoperim că între ei există o legătură care i-a adus pe toți laolaltă. Autoarea ne ajută să aflăm cum a ajuns fiecare personaj la secția de poliție, iar pentru asta, ne duce puțin înapoi în timp, de unde începe cu adevărat povestea lor.

Reușim astfel să cunoaștem numeroase personaje, fiecare dintre ele având o poveste înduioșătoare. Delilah este personajul principal și este o fetiță de 10 ani, isteață și descurcăreață. Crescută doar de mama ei, pe care a părăsit-o iubitul din dorința de a-și împlini visul de a deveni un chitarist renumit și fără să știe că Viollet este însărcinată, Delilah își dorește să își vadă mama fericită. Iar pentru asta, îi scrie o scrisoare lui Moș Crăciun.

Un alt personaj esențial al poveștii este Max, un băiat de 9 ani, rămas doar cu tatăl său, Harry, după ce mama sa, Amanda, a decedat în urma unei boli crunte. Max este crescut de bona sa, Nora, deoarece tatăl său este mai mereu plecat în călătorii de afaceri și nu își găsește vreodată timp pentru a se ocupa de fiul său. Din acest motiv, Max nu mai crede în Moș Crăciun și vrea să fugă de acasă, unde consideră că este precum o piedică în calea tatălui său. Totuși, cu o ultimă fărâmă de speranță, el își dorește o familie.

Doar un alt miracol – o carte minunată despre miracolele care au loc de Crăciun

Alături de poveștile lui Delilah și Max, descoperim și poveștile părinților lor, precum și a bonei și a altor personaje secundare. După părerea mea, această carte merită citită oricând, dar în special în perioada sărbătorilor de iarnă. Este o carte despre speranță, despre iubire și miracolele care au loc de Crăciun (și nu numai). Este o poveste optimistă, care arată că nimic nu este întâmplător, că nu există coincidențe și că fiecare om pe care îl întâlnim, fie chiar și pentru câteva secunde, poate să ne schimbe viața.

Vă recomand cu drag această carte, pentru orice moment în care vă doriți o lectură magică, relaxantă și plină de optimism.

Cartea „Doar un alt miracol” de Dama de Treflă poate fi comandată de pe Bookzone și Libris.

3 thoughts on “Doar un alt miracol – Dama de Treflă

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: