Doar o altă regăsire – Dama de Treflă

Doar o altă regăsire – Dama de Treflă

În preajma Crăciunului am citit cartea „Doar un alt miracol”, care mi-a plăcut tare mult. Imediat după, am început și a doua carte a seriei, „Doar o altă regăsire”, iar acum am prins momentul să vă și povestesc puțin despre această carte. Agitația de sărbători plus mici situații neplăcute apărute recent mi-au întârziat mult lecturarea acestei cărți, cu toate că povestea mi-a plăcut la fel de mult ca aceea din primul volum.

„Doar o altă regăsire” este o carte minunată, care, la fel ca primul volum al seriei, ne arată că miracolele se ivesc atunci când ne așteptăm mai puțin. În plus, scoate la iveală faptul că speranța nu trebuie niciodată pierdută, pentru că nu se știe când, chiar și după zeci de ani, încurcatele ițe ale vieții se pot descurca și ne pot readuce alături de persoane dragi. Însă toate aceste lucruri frumoase necesită ca, uneori, întâi să aibă loc evenimente mai puțin plăcute, pentru ca miracolele să se declanșeze.

Personaje vechi și personaje noi sunt aduse laolaltă de destin

În noul volum al seriei, regăsim câteva dintre personajele primului volum. De data aceasta, Viollet și Harry sunt căsătoriți și, împreună cu cei doi copii ai lor, Max și Delilah, pleacă la New York pentru vacanța de Crăciun. Lucrurile încep să o ia puțin razna încă în timpul zborului cu avionul, atunci când Max aude, fără să vrea, o discuție între Viollet și Harry. Însă întreaga poveste se declanșează abia când, stând toți patru la masă, părinții îi anunță pe cei doi copii că au decis să se mute.

Max, disperat la gândul că vor să îl determine să o uite pe mama sa, fuge. Delilah, ca o soră mai mare bună și iubitoare, dar și un detectiv amator, fuge să îl caute. Drumurile lor se separă repede, însă, și fiecare dintre cei doi copii are parte de aventuri care îi aduc alături de persoane deosebite, pe care nici nu s-ar fi gândit vreodată că le vor întâlni.

Îl regăsim și pe Eddie, polițistul din primul volum. De data aceasta, este promovat, astfel că a primit un post la New York. Viollet și Harry au nevoie de el pentru a-și găsi cei doi copii. Desigur, peripețiile se țin iar lanț.

Apar și personaje noi, cum este Nicholas, care în fiecare an este nevoit să îmbrace costumul de Moș Crăciun. Jackson apare și el în peisaj și avem ocazia să aflăm și povestea lui, diferit de cum o știm din primul volum. O cunoaștem și pe Iris și avem ocazia să descoperim o poveste cât se poate de emoționantă.

Doar o altă regăsire – o carte pentru Crăciun și nu numai

Evit să vă ofer prea multe detalii despre carte, deoarece fiecare personaj vine cu propria sa poveste și întâmpină peripeții în drumul său, iar toate acestea este bine să le descoperiți citind cartea. Însă ceea ce pot să vă spun este că mi-a plăcut tare mult cartea „Doar o altă regăsire”. Și, deși este o carte cu tematică de Crăciun, perfectă pentru această perioadă a anului, părerea mea este că poate fi citită oricând, întrucât ideea sa de bază este aceea că miracolele se întâmplă oricând și oriunde, chiar și dacă inițial totul pare să fie un haos și suferință.

Dincolo de povestea în sine, un detaliu care mi-a adus zâmbete în mod special și pe care țin să îl menționez a fost numele motanului care apare în poveste – Shadow. Și eu am un motan cu același nume.

În final, vă recomand să citiți ambele volume, pentru că veți descoperi povești de suflet, optimism, speranță și iubire cât cuprinde, sub toate formele sale.

Cartea „Doar o altă regăsire” de Dama de Treflă poate fi comandată de pe Bookzone.

4 thoughts on “Doar o altă regăsire – Dama de Treflă

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: