Cum să te transformi într-un ștrumf – experiență personală

ștrumf

Credeți că o să vă prezint vreo rețetă magică? Sau poate un machiaj care să vă transforme într-un ștrumf pentru vreo petrecere tematică sau de Halloween? Ei bine, nu! O să vă povestesc experiența mea ștrumfească, pentru că v-am arătat poze cu noua mea culoare la păr și mi-ar fi părut tare rău să vă privez de distracția de „backstage” din toată povestea părului meu albastru-verde-mov-blond.

Așadar, să o luăm cu începutul. Am avut mereu idei destul de trăsnite când vine vorba de păr. Până în clasa a noua, nu mă tunsesem niciodată. Aveam părul până la genunchi atunci când l-am tuns prima oară, iar prima tunsoare a fost până la umeri. De-a lungul timpului, părul meu a cunoscut diverse lungimi, de la păr lung până la genunchi (de unde și eu și sora mea eram numite surorile Rapunzel) și până la păr tuns bob scurt.

Și în ceea ce privește culorile am avut câteva tentative mai mult sau mai puțin reușite. Blondul meu natural, „ca spicul grâului” cum spunea tatăl meu, a dispărut de mult, ascuns sub tuburi întregi de vopsea, care mai de care mai diferită. De la violet de gențiana folosit în adolescență, la combinații inedite de vopsea permanentă roșie (rezultate în portocaliu morcov) și chiar negru-albăstrui, le-am testat pe toate!

Păr albastru și verde – visul meu de câțiva ani

Însă un lucru pe care nu am avut curajul să îl testez a fost vopseaua de păr albastră sau verde. De ani de zile, de când au intrat culorile acestea în modă, am avut o tentație de a le folosi. Am renunțat de fiecare dată, la gândul că dacă nu-mi place cum arată, voi avea ce trage până ies culorile respective din păr.

Ei bine, recent, am văzut la o prietenă poză cu părul ei… albastru! Instantaneu, i-am zis că și eu vreau. Ea, foarte drăguță și săritoare, mi-a spus cu ce s-a vopsit. Mi-a dat toate indicațiile și m-a îndrumat ce și cum să fac să iasă părul albastru. Zis și făcut! Am cumpărat de la farmacie un flacon de albastru de metil (4 lei) și unul de violet de gențiana (nu am reținut prețul, cam tot pe-acolo cred că a fost).

Ei, am venit eu acasă și m-am apucat de treabă. Rezultatul a fost fantastic și a atras multe complimente. Ba chiar și pe mine m-a fascinat noua mea culoare la păr, cu toate că, vopsindu-mă singură, am ieșit un adevărat curcubeu. Am avut în păr albastru, violet, verde și chiar și câteva șuvițe blonde, pe unde nu a ajuns soluția.

Frumos la vedere, ștrumf în spatele cortinei

Ce nu s-a văzut în poze a fost fața și mâinile mele de dimineață, la trezire. Când v-am spus despre transformarea în ștrumf, nu am glumit deloc! Efectiv, toată fața mea și mâinile erau albastre, demne de un ștrumf în toată puterea cuvântului. Așadar, zilele astea am dat cu demachiant, apă micelară, apă și săpun și câte și mai câte, doar-doar să arăt normal. Până la urmă, am cedat după doar două zile de păr albastru și mi-am spălat părul… de 4 ori, cu șampon. Încă mai iese albastru din el.

Cert e că mi-a plăcut atât de mult încât data viitoare voi avea curajul de a cumpăra o vopsea pe bune. Albastră. Apoi una verde. Mi-au plăcut ambele nuanțe pe părul meu, chiar vreau să le port.

Cât despre transformarea mea în ștrumf, dacă nu ați râs până aici, vă las, ca încheiere, replica primită de la fiica mea: „Mami, știam că ți-a plăcut filmul cu Ștrumfii, dar n-am crezut că vrei să te transformi într-unul!”

16 thoughts on “Cum să te transformi într-un ștrumf – experiență personală

  1. Mulțumesc! 😊 Îmi place și culoarea mea naturală și în aceeași măsură îmi place să testez și alte culori… cu cât mai ieșite din comun, cu atât mai bine!

 1. Următorul meu experiment e pe vopsea semi cu roșu ca focul și galben intens. 😂Să vezi ce Phoenix mă fac eu.
  Când ai ocazia și vrei să scapi complet de ceea ce ți-a ieșit apelează la Helden Shaulders varianta Clasic (nu cea 2 in 1). Face minuni în scoaterea vopselelor și a multor pigmenți așa că e bine să-l ai la îndemână. Din pacate da, varianta cu violet și albastru (plus altele) sunt ceva mai safe pentru păr, dar curg foarte repede cu riscul de a păta tot. Și mie îmi place super mult ce ti-a ieșit. ❤❤

  1. Multumesc! ❤ E ok, dupa ce am spalat bine cu sampon, a iesit culoarea, am ramas verde pe par, dar nu mai iese ca inainte, nu se mai prinde culoarea pe piele si pe tot ce ma inconjoara.

 2. Ma bucur ca ai cutezat la aceste culori! Eu dupa ca am tot spălat părul nu a iesit culoarea deloc,dar,nici pe fata si haine,drept urmare am repetat cu violet de getitiana din nou!super arata🤗

  1. Violetul nu se prinde, ala il foloseam mai demult si stiu ca e ok. Albastrul, in schimb, m-a colorat toata. Cred ca trebuia sa pun mai mult violet in amestec, sau ceva sigur am facut gresit de mi-a colorat toata pielea. E ok acum, am scapat de albastreala, mai am parul verde. 😀

 3. Mie îmi place mult cum a ieșit!! ❤️Având păr închis la culoare, nu am incercat niciodată culori de astea. Poate, câteva șuvițe, când voi putea merge la salon. Relpica Denisei e foarte tare!!! 😂😂

 4. eu iti recomand cu drag colorista de la loreal. mi se pare ca fac cea mai buna treaba pe nuantele astea. in schimb, verdele nu il recomand neam. iese greu de tot din par, eu abia am scapat de el

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: