Dragoste într-o zi ploioasă – Jojo Moyes

Dragoste într-o zi ploioasă

Jojo Moyes, autoarea mai multor bestselleruri, printre care Înainte să te cunosc, După ce te-am pierdut, Eu, şi totuşi alta, Fata pe care ai lăsat-o în urmă, reuşeşte să menţină acelaşi nivel de sensibilitate şi în romanul Dragoste într-o zi ploioasă.

Povestea

Începutul poveştii este plasat în Hong Kong, anii 1950, când Joy, o tânără englezoaică, Joy, puţin diferită de standardele ridicate ale mamei sale Alice, este cerută în căsătorie de Edward, un ofiţer de marină, după doar o zi de când s-au cunoscut.

Povestea continuă în anul 1997 când Kate, fiica lui Joy, îşi trimite fata de 16 ani, Sabine, la bunicii pe care nu i-a mai văzut de 10 ani. Asta deoarece Kate trece printr-o criză sentimentală, pe care nu ştie cum s-o gestioneze, după despărţirea de Geoff, cu care a avut o relaţie de şase ani. „Spunea adevărul. Lui Geoff îi fusese mereu imposibil să mintă. Atunci de ce era atât de supărată?…Kate simţi nevia să urle. Să ţipe şi să zbiere fără reţineri, ca şi cum ar fi fost înşelată, şi să plângă până când îi venea să verse,iar muşchii abdominali începeau să o doară. Şi era doar vina ei.”

Dragoste într-o zi ploioasă – Sabine

Sabine acceptă cu greu schimbarea vieţii de la Londra cu viaţa dintr-un conac irlandez, cu rigorile impuse de bunica ei, cu lipsa prietenelor şi a mijloacelor moderne de comunicare.

În toată nemulţumirea ei, Sabine găseşte alinare la menajera familiei, doamna H. şi la îngrijitorul şef al grajdurilor, Thom. În decurs de câteva săptămâni, ea se ataşează de bunici, are grijă de bunicul său, care este foarte bolnav, motiv pentru care vine şi Kate acasă.

După mai multe zile de neînţelegeri dintre  Kate şi mama sa, ies la iveală secrete de familie bine păstrate.

– Ai înţeles greşit.

– Cum aşa? Cum se poate să fi înţeles greşit? Aveam şase ani!

– Ţi-am spus, nu aşa stăteau lucrurile.

– Atunci, spune-mi adevărul!

– Foarte bine! Foarte bine. Am să -ţi spun.

Joy trase adânc aer în piept. Își închise ochii.

– Motivul pentru care nu am putut să te las să te joci cu Tung Li…

Dragoste într-o zi ploioasă – un roman pe care îl recomand

Dacă vreţi să aflaţi mai multe secrete ale familiei Ballantyne, citiţi romanul Dragoste într-o zi ploioasă, un roman plin de sensibilitate, dragoste şi intrigi de familie. Mi mi-a plăcut romanul „Dragoste într-o zi ploioasă” și vi-l recomand și vouă, mai ales dacă ați citit și alte cărți ale autoarei și v-au plăcut.

8 thoughts on “Dragoste într-o zi ploioasă – Jojo Moyes

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: