Ceasul – necesitate sau accesoriu chic?

„Timpul înseamnă bani” a afirmat Benjamin Franklin și nici că se putea să spună mai mare adevăr. Însă, pentru a putea valorifica acest timp, sunt de părere că trebuie să fim atenți la ceas, să știm mereu cât este ora și să ne putem planifica ziua în detaliu. Totuși, de când cu telefoanele mobile, ceasul de mână a pierdut din caracterul său de accesoriu util și a dobândit, mai degrabă, un caracter de accesoriu chic.

Recunosc că și eu sunt dintre persoanele care obișnuiesc să se uite la telefon atunci când își doresc să afle cât este ora. Totuși, în ultima vreme, am început să caut ceasuri de damă, pentru a le utiliza drept un accesoriu chic demn de a-mi completa ținutele.

Ceasul – un accesoriu care îți redă încrederea

În ultimii ani, am fost mereu stresată de timp, am considerat timpul principalul meu dușman. Totuși, asta nu m-a oprit să fiu mereu cu ochii și gândul la ceas, ci dimpotrivă. Gândind retrospectiv, mi se pare că expresia pe care am utilizat-o cel mai des în ultimii ani a fost „atât e ceasul deja?!”. Cu gândul mereu la cât și ce am de lucru și la timpul care trecea de parcă ar fi zburat, am început să fiu din ce în ce mai nesigură pe mine, iar încrederea de sine a scăzut complet.

ceasul

Am început apoi să merg la terapie, fapt ce m-a ajutat să înțeleg unele lucruri. Printre acestea se numără faptul că timpul nu îmi este dușman, ci prieten, dacă știu cum să-l folosesc în mod eficient. Iar un alt lucru, poate cel mai important, a fost că încrederea în sine este cea care ne ghidează viața. Pentru a crește încrederea în sine, uneori ne folosim de diverse „artificii”, fie că este vorba despre machiaj, bijuterii sau un ceas de mână. Tocmai din acest motiv, am început să caut ceasuri de mână, pe care să le folosesc la completarea ținutelor mele, astfel încât să îmi dea acel strop de încredere de care am nevoie.

Ceasuri de damă Fossil pentru încredere deplină în forțele proprii

Cu acest gând în minte, am intrat pe site-ul WatchShop.ro, unde am găsit o ofertă bogată de ceasuri de la branduri originale. Mi-a atras atenția categoria de ceasuri de damă Fossil. Chiar dacă mai multe modele au fost pe placul meu, am ales unul pe care îl consider atât potrivit pentru stilul meu vestimentar, cât și ideal pentru a-mi crește încrederea în sine, deoarece poate fi purtat drept un accesoriu chic.

ceasul

Ceasul Fossil CARLIE ES4341 are un stil casual, adică perfect potrivit stilului meu vestimentar. Utilizează un display de tip analog și mecanism Quartz. Culoarea argintie îl face un accesoriu irezistibil și ușor de asortat. Carcasa este din oțel inoxidabil, la fel este și brățara ceasului. Acest ceas de la Fossil are un sistem de închidere sub forma unei catarame tip bijuterie. Brățara este finisata cu un design cu cristale, ceea ce oferă un plus de eleganță și stil acestui accesoriu.

Cum asortez ceasul Fossil stilului meu vestimentar

Am ales ceasul Fossil Carlie ES4341 deoarece îmi dă senzația unui accesoriu chic, pe care îl pot asorta ușor ținutelor mele. Se potrivește perfect cu o pereche de pantaloni tip țigară și o bluziță cu voal, ambele negre. În această ținută, ceasul Fossil este accesoriul care dă o notă elegantă.

Iar rochițele tip cămașă pe care le-am luat în ultima perioadă chiar au nevoie de un accesoriu de lux, așa cum este ceasul acesta Fossil. O rochiță scurtă și elegantă plus acest ceas casual, decorat cu cristale, reprezintă o combinație perfectă pentru o ținută care denotă încredere în sine.

ceasul

Iar salopeta multiway pe care o am în garderobă necesită un accesoriu chic, pentru a oferi o ținută care arată completă. Ceasul Fossil arată perfect purtat la această salopetă.

ceasul

Iar în momentele în care prefer ținutele mai confortabile, cum ar fi o pereche de blugi și un tricou sau un set de pantaloni cu tricou casual, ceasul Fossil este accesoriul care face diferența dintre o ținută oarecare și o ținută chic.

Ceasul – accesoriul chic necesar pentru încredere deplină în propriile forțe

Dacă până recent am considerat că un ceas de mână este doar un accesoriu care îți arată cât este ora, acum știu că este mai mult decât atât. Ceasul de mână nu este doar util pentru a ști mereu ora, ci este mai ales un accesoriu chic, de care avem nevoie pentru a da un plus de stil ținutelor noastre. Ales astfel încât să se potrivească stilului vestimentar, ceasul devine un accesoriu cu o putere extraordinară.

Marilyn  Monroe spunea „Dă-i unei fete pantofii potriviți și va putea cuceri lumea.”. În schimb, eu spun: „Dă-i unei femei ceasul potrivit și ea va cuceri timpul și lumea!”. Asta deoarece un ceas ales cu atenție îți poate reda cu adevărat încrederea în propria persoană și te poate transforma dintr-o persoană cu ținute obișnuite într-una cu ținute care ies în evidență și devin apreciate de cei din jur.

„Cu bani poţi cumpăra un ceas, dar nu şi timpul.”, spune un proverb chinezesc. Ei bine, poate că nici nu avem nevoie să cumpărăm timpul, ci ne este suficient să cumpărăm un ceas potrivit stilului nostru și, astfel, să ne bucurăm de fiecare clipă pe care o avem și să profităm de moment pentru a ne simți bine și a fi încrezători în forțele proprii.

Articol scris pentru SuperBlog 2019.

Disclaimer: fotografiile sunt de pe WatchShop și din arhiva personală.

14 thoughts on “Ceasul – necesitate sau accesoriu chic?

  1. Oricât de la îndemână ne este să ne uităm la telefon, să vedem ora, un ceas de mână va fi mereu și mai la îndemână. Sunt accesorii care nu trebuie să lipsească nimănui.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: