Căutați oferte vacanță pentru o vacanță reușită în România

Căutați oferte vacanță pentru o vacanță reușită în România

În copilărie am călătorit mult cu familia, obișnuiam să mergem în vacanțe prin țară. Deși mergeam întotdeauna pe cont propriu și nu printr-o agenție de turism, pot spune că am avut vacanțe foarte reușite, care au lăsat amintiri nemuritoare. Totuși, în vacanțele noastre planificate de către părinți, am avut parte și de numeroase peripeții, ca dovadă a faptului că ne bazam pe capacitatea lor de a găsi cazare și masă la destinație. Pe parcursul anilor, însă, lucrurile s-au schimbat, acum avem fiecare dintre noi propria familie, iar vacanțele nu mai sunt făcute dintr-un impuls de moment. Acum, chiar și mama, înainte de a pleca în concediu, caută oferte vacanță pentru o vacanță reușită în România.

O vacanță cu peripeții

Vacanța care a rămas în memoria tuturor din familie a fost, fără îndoială, cea petrecută în zona Moldovei. Eu aveam șase ani pe atunci, urma să intru în clasa întâi. E sfertul de secol de atunci, dar încă amintirile din acea vacanță stau bine întipărite în memoria mea, spre deosebire de lucruri pe care ar trebui să le rețin în prezent. Desigur, pe lângă momentele frumoase petrecute în familie, cel mai mult ne amintim de peripețiile de care am avut parte.

Așa cum vă spuneam la început, pe vremea aia nu obișnuiam să apelăm la o agenție de turism atunci când voiam să mergem într-o vacanță. De fapt, pe atunci cred că agențiile de turism nici nu erau atât de căutate ca în prezent. Iar de internet și site-uri online unde să cauți cazare și transport nici nu se punea încă problema.

Am mers cu sora mea, fratele meu, părinții, unchiul, mătușa și verișoara primară. Opt persoane, două mașini, dorința de a ne relaxa împreună și de a vedea locuri noi din țară. Vacanța a decurs cum nu se putea mai frumos, dar am avut parte și de câteva experiențe mai neobișnuite cu cazarea.

Când nu cauți oferte vacanță, dormi pe unde apuci...

De exemplu, în Sovata, am găsit un singur hotel la care mai erau locuri. Sora mea și în ziua de azi spune că și-l amintește drept un hotel care arăta precum un spital părăsit, lăsat complet în paragină. Baia era sub orice critică, toate unitățile sanitare fiind ruginite și arătând ca vechi de când lumea. Paturile, pe de altă parte… ooo, ce experiență! Și acum râd, când îmi amintesc de peripețiile noastre cu paturile de acolo! Vorba soră-mii, că de ar fi fost doar faptul că scârțâiau… Dar nu a fost doar atât! Paturile erau care mai de care mai distruse, se simțeau în ele arcurile și cuiele menite să le țină într-o bucată, ba chiar unul dintre ele s-a și rupt în timpul nopții. Iar patul în care a dormit tata avea două saltele suprapuse, astfel că dimineața, a declarat că a dormit ca și cum ar fi plutit pe mare toată noaptea.

Credeți că asta a fost singura noastră experiență neplăcută cu cazarea în acea vacanță? Nici vorbă! Am mers mai apoi la Lacu Roșu unde, la fel ca în Sovata, abia am reușit să găsim o cazare disponibilă. Ei bine, dacă hotelul din Sovata a arătat ca un spital părăsit, cel din Lacu Roșu părea desprins din filmele de groază. De fapt, încă mă bântuie amintirea lui, iar când am dormit acolo, eram convinși că mai lipsesc doar fantomele care să spună câte un „bau!” pe timpul nopții. Am prins cazarea imediat după ce hotelul fusese inundat, astfel că podelele erau umflate de la apă, iar pe pereți încă se vedeau urmele apei care șiroise pe ei.

Căutați oferte vacanță pentru o vacanță reușită în România
Foto din arhiva personală – Poză din vacanța în Moldova

Căutați oferte vacanță întotdeauna și urmați câteva sfaturi pentru o vacanță de vis

Desigur, pe vremea aceea, nici nu cred că aveai prea multe opțiuni unde să cauți oferte vacanță. Însă, în zilele noastre, se găsește foarte ușor o agenție de turism de unde să luăm oferte vacanță sau chiar să ne asigurăm transportul pentru locația dorită. Desigur, peripețiile de atunci au rămas amintiri de care râdem chiar și acum, dar la fel de bine am putea crea amintiri cu adevărat plăcute, pe care să le rememorăm cu drag peste ani.

Iar pentru asta, avem nevoie de servicii superioare de turism, indiferent de locația în care alegem să ne facem concediul, chiar și dacă este vorba despre o vacanță în România. Avem, poate, tendința să credem că dacă suntem în țara noastră, vorbind cu toții aceeași limbă, putem reuși oricând să găsim o cazare pe loc, exact în locația unde ne găsim la un moment-dat. Da, posibil să putem găsi, dar avem toate șansele să trăim experiențe similare cu acelea din copilăria mea.

Așadar, în baza experiențelor mele și a lucrurilor pe care le-am învățat de-a lungul anilor, vă ofer câteva sfaturi utile despre cum să căutați oferte vacanță și cum să aveți o vacanță de vis în România.

1. Căutați agenții de turism serioase, cu servicii bune

În primul rând, este important să vă organizați vacanța prin intermediul unei agenții de turism. O agenție de turism vă poate oferi sfaturi, oferte vacanțe și poate să vă asigure tot ceea ce aveți nevoie pentru a vă bucura de o vacanță liniștită, lipsită de incidente neplăcute. Sigur că este frumos să mergeți într-o vacanță pe cont propriu dar dacă vreți să fie mai ușoară toată organizarea și să aveți parte doar de momente frumoase în ceea ce privește cazarea și transportul, atunci o agenție de turism este alegerea perfectă.

Asigurați-vă că alegeți o agenție de turism care este serioasă și oferă servicii de calitate. Pentru a face asta, puteți, de exemplu, să citiți recenziile altor clienți ai agenției de turism respective.

2. Căutați cazare

Dacă nu vreți să vă organizați vacanța cu ajutorul unei agenții de turism, este în regulă, dar sfatul meu este să căutați cazare din timp. De exemplu, pe AZ-Turism găsiți o varietate de oferte de cazare și este super simplu de utilizat platforma. În categoria de căutare cazare găsiți oferte pentru hoteluri, apartamente, pensiuni, sejururi, city break, last minute și cazare Deltă.

În ceea ce privește hotelurile, aici puteți alege opțiunea pe care o doriți, dintre hoteluri de o stea, două, trei, patru sau cinci stele. Iar în ceea ce privește sejururile, în această categorie puteți alege între sejururi interne și externe.

Dacă vreți să căutați cazare sau un anumit tip de ofertă într-o anumită locație, o puteți face foarte simplu, utilizând motorul de căutare de pe pagina principală a acestei platforme.

Din curiozitate, am căutat oferte cazare în Sovata și am găsit câteva pensiuni, cabane și case de vacanță chiar drăguțe. Așadar, acum sigur nu aș mai fi nevoită să repet experiența din copilărie.

oferte vacanță
Casa de vacanță Harsan Sovata.
Foto: AZ-Turism

3. Cumpărați biletele de avion

Poate vă doriți un simplu city break în București, de exemplu, dar timpul nu vă permite o astfel de plimbare, care să implice călătoria cu mașina. În acest caz, puteți căuta un bilet de avion în perioada dorită, care să vă ducă de la cel mai apropiat aeroport până la București. Pe AZ-Turism găsiți bilete de avion la prețuri imbatabile, astfel încât să vă puteți bucura de o vacanță reușită.

4. Utilizați serviciul rent-a-car

În special dacă ați ajuns la destinație cu avionul, vă veți bucura să aflați că pe AZ-Turism va fi, în curând, disponibil serviciul de închirieri auto. Astfel, veți putea închiria o mașină în locația de destinație, pentru a vă putea deplasa cu ușurință, fără a mai fi nevoit să vă interesați în legătură cu diversele mijloace de transport disponibile.

5. Nu uitați de asigurare

Chiar și atunci când mergeți într-o vacanță în România, este necesar să aveți o asigurare de sănătate și, de asemenea, o asigurare auto, dacă este cazul. Desigur că este întotdeauna de preferat o vacanță fără incidente neplăcute dar, uneori, oricât ne-am strădui, apar și astfel de situații neplăcute. Tocmai de aceea, este important să avem întotdeauna o asigurare validă atunci când călătorim.

Alegeți oferte vacanță de pe AZ-Turism pentru o vacanță plăcută

Așadar, puteți avea o vacanță cu adevărat reușită și lipsită de peripeții, dacă vă asigurați din timp că planificați totul, până în cele mai mici detalii. Urmați sfaturile de mai sus și nu uitați că, indiferent dacă vă doriți să planificați singuri o vacanță sau prin intermediul unei agenții de turism, pe AZ-Turism găsiți oferte vacanță, transport și cazări, astfel încât să vă bucurați de o experiență de vis în România.

Articolul a fost scris pentru proba a 17-a de la SuperBlog

Disclaimer: fotografiile sunt de pe site-ul sponsorului AZ-Turism și din arhiva personală

Căutați oferte vacanță pentru o vacanță reușită în România

10 thoughts on “Căutați oferte vacanță pentru o vacanță reușită în România

  1. Categoric este mai bine sa iti planifici concediul înainte. Oricat de tentant ar fi un tur de-ala ca pe vremuri, nu stiu daca as avea curaj sa pornesc la drum fara sa stiu unde voi dormi noaptea. Bine ca exista astfel de pagini unde poţi gasi usor tot de ce ai nevoie pentru o vacanta fara griji.

  2. Noi nu ne planificăm dinainte. Doar așa în mare, cam pe unde am vrea să ajungem. Singura dată când ne-am rezervat dinainte, a intervenit ceva și a trebuit să stăm acasă.

    1. Da, din pacate, pot interveni si astfel de situatii. Inainte de vacanta de saptamana trecuta, mami cu Denisa urmau sa plece la Moneasa, aveau rezervare pe 3 nopti la o pensiune. S-au imbolnavit amandoua cu o zi inainte de plecare, asa ca au reusit sa amane rezervarea cu o saptamana, asta deoarece facusera rezervarea printr-o agentie de turism.

  3. Cu peripeții, dar memorabilă. :))
    Încă nu am apelat la agentii de voiaj până în prezent, pentru următoarele vacanțe o voi face. Multumesc pentru recomandarea unei agenții de încredere și felicitări pentru articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: