Bohemian Rhapsody la CinePark Maria în Salonta

bohemian rhapsody

Ultima duminică din vacanța de vară (8 septembrie 2019) a fost una cu adevărat specială la Salonta. O seară care, sperăm noi, va marca doar începutul unui șir nesfârșit de astfel de seri. Am un sentiment de împlinire și de bucurie că am reușit să fac parte dintr-o echipă atât de frumoasă și de energică. Am luat parte la multe activități în această vară, însă CinePark Maria a fost activitatea inițiată de echipa TNL Salonta, din care fac parte. În fruntea echipei a stat Ștefan Muji, a cărui idee de a viziona filme în aer liber s-a conturat acum, pentru prima dată. Iar acest minunat proiect a debutat cu filmul Bohemian Rhapsody.

Sunt sigură că v-am cam băgat în ceață până aici, dar o să vă explic exact despre ce vorbesc. CinePark Maria este activitatea care a avut prima ediție. În cadrul acestei activități, ne-am propus să proiectăm un film în aer liber, în Parcul Maria din Salonta. Persoanele care au venit la eveniment au primit un bilet gratuit la intrare. În baza biletului respectiv, fiecare persoană a primit câte o pungă de popcorn și o doză de suc, gratuit, din partea organizatorilor.

Cei care au dorit, și-au putut aduce pătura de acasă, pentru a savura din plin experiența vizionării unui film în aer liber. Ceilalți participanți au avut posibilitatea de a sta pe băncuțele special pregătite pentru vizionarea filmului.

Bohemian Rhapsody la CinePark Maria

Pentru prima seară de film în aer liber s-a ales filmul Bohemian Rhapsody. O alegere extrem de inspirată, având în vedere că Freddie Mercury a fost născut la data de 5 septembrie. Seara de film în aer liber a adunat în jur de 80 de persoane. Pot spune că persoanele care au participat s-au declarat extrem de încântate de experiență. Cei care nu și-au făcut timp să iasă din casă, nu știu ce au pierdut.

De ce spun asta? Pentru că vizionarea unui film în aer liber, alături de alte zeci de persoane, este o experiență cu adevărat inedită. Iar filmul ales pentru această seară merită vizionat. Nu pot să vă explic în cuvinte ce senzație este să privești filmul acesta pe un ecran mare, sub cerul liber, cu sunetul dat la un volum propice unui astfel de eveniment.

Despre filmul Bohemian Rhapsody nu știu dacă mai are sens să vă spun prea multe. Sunt convinsă că ați auzit despre film. Acesta prezintă viața lui Freddie Mercury și, implicit, parcursul legendarei trupe Queen. Recunosc că, deși am ascultat piesele lor de nenumărate ori, nu știam foarte multe despre trupă. Așadar, am avut ocazia să aflu lucruri interesante despre modul în care au devenit faimoși.

Bohemian Rhapsody – câteva idei despre film

Filmul în sine transmite emoție pură, atât prin povestea pe care o prezintă, cât și prin piesele muzicale care însoțesc povestea. Cât despre concertul de la final, pot să spun că este realizat excelent. Se observă că s-a depus multă muncă și efort pentru redarea cât mai fidelă a concertului pe care Queen l-a susținut în cadrul Live Aid în 1985. Dacă veți viziona (sau ați vizionat) filmul, vă recomand ca, din curiozitate, să vă uitați pe YouTube la paralela dintre concertul real și concertul din film.

M-a uimit filmul per total, prin modul în care a reușit să recreeze personajele și realitatea. Cât despre povestea lui Freddie Mercury, nu pot să spun decât că este una extrem de interesantă și emoționantă. Iar filmul urmărește tocmai parcursul faimosului interpret, din momentul în care era un necunoscut și până în momentul în care a părăsit această lume.

Totuși, curiozitatea care mă caracterizează m-a determinat să caut mai multe informații despre cât de apropiat este filmul de realitate. Am găsit câteva informații chiar interesante, dar vă voi povesti, poate, într-un alt articol. Totuși, indiferent de schimbările care au fost făcute în film în comparație cu realitatea, trebuie să admit că filmul mi s-a părut excelent și chiar îl recomand.

Seară de film reușită

Pentru o duminică seară, înainte de școală, s-a adunat destul de multă lume la film. Au fost mulți tineri, care sper eu că vor aprecia atât activitatea în sinea ei, cât și ceea ce au avut ocazia să vizioneze. Eu trebuie să recunosc că, deși îmi propusesem să scriu articolul în ziua imediat următoare, nu am reușit. Nu pentru că nu am avut timp sau nu am savurat din plin experiența, ci dimpotrivă, pentru că am avut nevoie de timp să îmi revin, să îmi pun gândurile în ordine, ca să vă pot vorbi despre ce a însemnat seara aceasta de film pentru mine.

Știți deja că vă vorbesc despre activitățile la care particip strict din viziunea mea personală, așa cum este și normal. Ei bine, de data aceasta voi extinde puțin și vă voi spune despre efectul pe care seara de film CinePark Maria l-a avut asupra fiicei mele. Am dus-o și pe ea la film, deși eram convinsă că se va plictisi și va vrea acasă.

După vreo oră de film, i-am propus să vină cu tatăl ei acasă, să doarmă. A refuzat categoric, pe motiv că îi place filmul. Ei bine, dacă atunci am crezut că zice asta doar ca să nu vină acasă fără mine, a doua zi m-am lămurit că nu a fost deloc așa. Dimpotrivă, a fost atât de fascinată de film și de muzica trupei Queen, încât, de atunci, nu am auzit altceva de la ea. Singura muzică pe care o mai ascultă de atunci este cea a trupei Queen și vorbește despre film de câte ori are ocazia.

Vom mai organiza CinePark Maria?

Noi sperăm să mai organizăm seara de film CinePark Maria. Dacă sunteți din Salonta și vă doriți să participați, puteți afla despre următorul eveniment pe Facebook. Iar dacă nu sunteți de aici, o să vă povestesc eu și despre următoarele evenimente, să vă fac părtași, măcar virtual, la viața noastră de aici și la frumoasele activități la care iau parte.

8 thoughts on “Bohemian Rhapsody la CinePark Maria în Salonta

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: