5 metode de decorare a locuinței fără costuri

decorare a locuintei

Simți nevoia unei schimbări în locuință, iar o decorare a locuinței – sau redecorare – ți se pare alegerea perfectă. Totuși, nu ai vrea să investești prea mult într-o nouă decorare a locuinței. Nu îți fă griji, poți să-ți decorezi casa cu diverse obiecte pe care le ai deja, astfel că redecorarea nu va implica niciun cost suplimentar. În continuare, vei vedea cinci metode de decorare a locuinței care nu implică deloc costuri.

Rearanjează pentru o decorare a locuinței fără costuri

Simplul fapt de a rearanja mobilierul din locuință îi va schimba aspectul. Așadar, dacă îți dorești o redecorare, poți începe prin rearanjarea mobilei. Poți, de exemplu, să încerci să muți canapeaua pe peretele opus decât cel pe care este amplasată momentan, sau să modifici poziția măsuței de cafea în comparație cu scaunele sau fotoliile din cameră.

În funcție de dimensiunea mobilei pe care vrei să o muți și de amploarea proiectului pe care îl ai în minte, poți face acest lucru singură, sau să ceri ajutorul partenerului sau prietenilor.

Dacă, totuși, mobilierul este astfel conceput încât să aibă locul lui specific în cameră, încearcă să faci alte mici modificări. De exemplu, schimbă veioza din dormitor cu cea din camera de zi sau amplasează veioza în celălalt colț al biroului. Chiar și aceste mici schimbări sunt de efect.

Vopsește într-o altă culoare

Aplicarea unui strat nou de vopsea diverselor obiecte va da un aspect inedit. Poți începe prin a vopsi măsuța de cafea sau ghivecele de flori. De asemenea, dacă ai rafturi suspendate sau o bibliotecă, vor arăta impresionant dacă le aplici un strat de vopsea de culoare diferită, pe o parte. Poți vopsi ramele fotografiilor și vazele sau ghivecele de flori în alb strălucitor, ceea ce le va face să arate splendid.

Folosește culori contrastante pentru o nouă decorare a locuinței

Găsește culoarea care ar contrasta cu camera și folosește-o prin intermediul unor obiecte amplasate strategic. De exemplu, poți folosi draperii roșii, portocalii sau albastre, pentru a da un plus de contrast camerei. Sau, dacă ai o veioză albă, accesorizeaz-o cu panglici colorate.

Dacă nu știi ce culori să alegi pentru a crea un contrast plăcut vederii, este bine de reținut faptul că nuanțele metalice oferă un aspect inedit oricărei încăperi. În plus, se potrivesc ușor cu orice. Alege vopsea cromată, argintie, sau de bronz, pe care să o folosești pentru a accentua diversele obiecte din cameră.

Oferă-le un loc special amintirilor

Poți decora locuința folosind lucruri care au valoare sentimentală pentru tine. De exemplu, dacă ai diverse creații înrămate, pe care le-ai realizat când erai copil, le poți afișa undeva, la vedere. Sau poți afișa o hartă cu locurile în care ai fost în vacanță cu familia.

Dacă îți place să aduni diverse obiecte din vacanțele tale, precum scoici sau pietricele, poți să le aranjezi în bibliotecă. Pune în ramă biletele de la concertul la care ai fost și pe care ți-ai dorit din suflet să îl vezi și decorează camera cu noul tău „tablou”.

Creează propriile obiecte decorative

Chiar dacă nu ai vreun talent înnăscut pentru a crea diverse lucruri manuale, găsești pe internet diverse tutoriale care îți arată proiecte DIY. Alege obiectele decorative pe care îți dorești să le creezi și apucă-te de treabă. Sau, dacă preferi și poate ai talent artistic, poți picta propriul tău tablou, pe care să îl înrămezi și să îl afișezi fie în camera de zi, fie în dormitor.

Decorare a locuinței fără prea mulți bani și efort

După cum vezi, o decorare a locuinței nu trebuie să însemne o avere cheltuită. Poți să faci oricând o nouă decorare a locuinței, cu bani puțini sau chiar gratuit și fără prea mult efort. Decorarea nu înseamnă afișarea obiectelor scumpe în camera ta, ci folosirea lucrurilor care au valoare sentimentală pentru tine, pentru a crea decorul în care te simți bine.

15 thoughts on “5 metode de decorare a locuinței fără costuri

    1. Și mie îmi place să rearanjez obiectele din casă și să creez obiecte decorative. De o draperie ceva mai colorată chiar aș avea nevoie 😊

  1. Super util articolul! Multumim pentru sugestii! Si eu ma gandesc la o redecorare a locuintei, iar articolul tau a venit la fix 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: