Vlad, cel mai nepriceput vampir din lume. Noi aventuri la Conacul Suferinței – Anna Wilson

Vlad, cel mai nepriceput vampir din lume. Noi aventuri la Conacul Suferinței – Anna Wilson

Recent, v-am povestit despre cartea Vlad, cel mai nepriceput vampir din lume, de Anna Wilson și cu ilustrații de Kathryn Ourst. După ce fiica mea, Denisa, a citit și cel de-al doilea volum, Vlad, cel mai nepriceput vampir din lume. Noi aventuri la Conacul Suferinței, a fost neapărat nevoie să îl citesc și eu. Nu ai cum să refuzi o recomandare literară de la fiica ta, nu-i așa? Așadar, m-am gândit să vă povestesc și vouă puțin despre carte și, cu această ocazie, să vă recomand această serie pentru copiii voștri, că tot e vacanță.

Aventuri vampirești la Conacul Suferinței

Deși a reușit într-un final să învețe să se transforme în liliac și să zboare, Vlad este departe de a fi un vampir prea priceput încă. Mai are de învins frica de întuneric și de învățat să zboare noaptea prin cimitir, de învățat limba transilvăneană, de învățat speciile de păianjeni și controlul minții. Sătulă să vadă că fiul ei nu se descurcă deloc cu îndatoririle pe care le are un vampir, Mortemia decide că este momentul să îl trimită în Transilvania, pentru a lua lecții de la vărul său, Lupus.

Vlad este îngrozit de ideea de a fi trimis în Transilvania, mai ales din cauză că asta ar însemna să nu mai poată merge la școala oamenilor. Așadar, ajutat de bunicuțul Gory, Vlad reușește să îi convingă pe părinții săi să plece ei, în schimb. Mortemia decide să plece cu Drax în Transilvania, însă îi lasă lui Vlad o listă cu toate lucrurile pe care trebuie să le învețe până se întorc ei. Dacă nu le învață, va fi trimis imediat în Transilvania pentru două luni.

Bucuros că a reușit să rămână acasă, Vlad se reîntoarce la cursuri pe timpul zilei, iar noaptea se străduiește să învețe lucrurile impuse de către mama sa. Bunicul Gory îl ajută, dar în același timp îi arată și o altă parte a lui, una interesată de oameni, aproape în aceeași măsură în care este și Vlad interesat de ei. Așadar, cei doi se distrează împreună mai mult decât ar fi putut spera Vlad. Însă, deși se bucură de alianța cu bunicul său, descoperă în scurt timp că este pe punctul de a rămâne în urmă cu lecțiile de vampir, ceea ce l-ar trimite la vărul său, Lupus.

Vlad este pe punctul de a intra în belele

Nici la școală lucrurile nu sunt tocmai roz, întrucât domnișoara Picdelămâie insistă să îi cunoască familia lui Vlad. În plus, îl are pe cap pe Boz, cel mai rău copil din clasă, care pare să fie determinat să îl distrugă pe Vlad. Singura sa bucurie adevărată este Minxie, colega dispusă mereu să îl ajute și să îi păstreze cu sfințenie secretul.

Însă Minxie își dorește foarte mult să se întoarcă la Conacul Suferinței, întrucât i se pare un loc distractiv și cu numeroase oportunități de aventură. Tot ce rămâne de făcut este să îl convingă pe Vlad să o ducă la Conacul Suferinței pentru o noapte, având astfel suficient timp să se distreze împreună.

La fel ca primul volum, și acesta este tare simpatic și chiar amuzant, scris într-un mod ușor de înțeles de către copii. Aventurile lui Vlad la Conacul Suferinței sunt cât se poate de fermecătoare pentru copii. Așadar, vă recomand această serie pentru copiii voștri, cu siguranță le veți asigura cu ea o vacanță distractivă și plăcută.

Cartea Vlad, cel mai nepriceput vampir din lume. Noi aventuri la Conacul Suferinței de Anna Wilson poate fi comandată de pe site-ul Editurii Corint.

4 thoughts on “Vlad, cel mai nepriceput vampir din lume. Noi aventuri la Conacul Suferinței – Anna Wilson

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: