Vlad, cel mai nepriceput vampir din lume – Anna Wilson

Vlad, cel mai nepriceput vampir din lume – Anna Wilson

În urmă cu ceva timp, mama i-a oferit Denisei cartea Vlad, cel mai nepriceput vampir din lume, de Anna Wilson, cu ilustrații de Kathryn Ourst. Denisei i-a plăcut enorm cartea și chiar mi-a citit și mie câteva pasaje pe măsură ce avansa cu lectura. I s-a părut tare amuzantă și drăguță, așa că m-a convins să o citesc și eu. Cred că ați observat deja că obișnuiesc uneori să citesc și eu cărți de copii, pentru că sunt de părere că uneori avem nevoie de relaxare și de o deconectare de la viața de adult. Și ce altă metodă mai potrivită, decât o lectură de copii?!

Exact așa a fost și aseară, când am simțit nevoia să citesc o carte ușoară și amuzantă, relaxantă și perfectă pentru a mă deconecta de la cotidian. Și, cum cartea aceasta era pe noptieră, pregătită să îi vină rândul cât de curând, am luat-o la citit. Desigur, fiind o carte atât de mică, ilustrată și cu scrisul mare, este de la sine înțeles că am și terminat-o rapid. La toate astea se adaugă și faptul că este, așa cum a zis Denisa, o carte drăguță și amuzantă.

De ce este Vlad cel mai nepriceput vampir din lume?

Vlad este un vampir în vârstă de 9 ani. La vârsta lui, părinții se așteaptă de la el să știe deja să se transforme în liliac și să zboare. Doar că Vlad este diferit de toți vampirii. Îi este frică de întuneric, nu îi place să bea sânge și se simte singur. Îl are alături doar pe liliacul Flit. Iar Vlad are un secret: a găsit o carte despre oameni, și o citește de câte ori are ocazia. Cartea se numește Academia Veseliei – Cea mai bună școală din lume!, iar ea prezintă viața unor elevi, jocurile pe care aceștia le joacă în pauze și activitățile lor zilnice din cadrul școlii.

Pe măsură ce citește cartea, lui Vlad îi crește tot mai mult dorința de a merge la o școală de oameni și de a se împrieteni cu alți copii de vârsta lui. Ba chiar ajunge să se întrebe dacă bunicul său, Gory, nu se simte la fel de singur, fiind singurul vampir de vârsta lui.

Într-o zi, Vlad, ajutat de Flit, își pune în aplicare planul și fuge de acasă la cea mai apropiată școală de oameni. Acolo se împrietenește cu o fetiță pe nume Minxie. Însă odată cu apariția sa la școală, Vlad începe să trezească și suspiciuni, datorită pelerinei sale și a dinților ascuțiți. Cum va reuși să treacă peste ziua de școală și ce se va întâmpla cu el veți descoperi citind cartea Vlad, cel mai nepriceput vampir din lume.

Cartea Vlad, cel mai nepriceput vampir din lume de Anna Wilson poate fi comandată de pe site-ul Editurii Corint.

Găsești cartea și pe: Elefant, Libris, Cărturești și Librăria Delfin.

3 thoughts on “Vlad, cel mai nepriceput vampir din lume – Anna Wilson

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: