Tag de vacanță

tag de vacanță

Am văzut pe DorinaDănilă.com un tag foarte drăguț și nu m-am putut abține să nu-l preiau. Îmi place să răspund la tag-uri și am răspuns la câteva pe Rândurile Evei, dar pe Evatopia acesta este primul meu tag. Așadar, haideți să vedem despre ce este vorba în acest tag de vacanță.

1. O carte a cărei titlu ne duce cu gândul la vacanță

„O zi de decembrie” de Josie Silver. Cred că nu greșesc când spun că toți asociem luna decembrie cu vacanța de iarnă. Așadar, când văd acest titlu, nu pot decât să mă gândesc la vacanță.

2. O carte a cărei copertă ne duce cu gândul la vacanță

„Don’t cry, just fly” de Georgiana Vâju. Ați văzut coperta? Efectiv, nu ai cum să nu te gândești la vacanță, când vezi coperta acestei cărți! Dar și povestea este la fel de frumoasă precum cartea, așadar, dacă sunteți în căutarea unei lecturi de vacanță, tocmai ați găsit-o.

3. O carte care ne propune o călătorie

„Harta care mă duce la tine” de J.P. Monninger. Pornind de la titlu și copertă și încheind cu povestea în sine, această carte nu doar că ne propune o călătorie, ci este ea însăși o călătorie: prin locuri, prin povești de viață și prin sentimente.

4. O carte a cărei acțiune se petrece la malul unei ape (mare, ocean, lac)

Aici aș avea mai multe, majoritatea citite chiar în ultimele luni. O voi propune pe cea mai recentă, căreia și titlul i se potrivește de minune aici. Este vorba despre cartea „Blestemul mării” de Shea Ernshaw, un fantasy deosebit de interesant.

5. O carte a cărei acțiune se petrece la munte

„Cum l-am învins pe Dracula” de Nicole Duțu. O parte din acțiunea cărții se petrece la Brașov și Sinaia. Nu îmi dau seama să fi citit o carte care să se potrivească în totalitate acestei cerințe, adică să aibă acțiunea la munte.

6. O carte care ne poartă într-un oraș turistic european

„Arlechinul” de Natașa Alina Culea. O parte a acțiunii se petrece în București, iar o parte are loc în diverse locații europene, printre care și Paris. este o carte frumoasă, care îl poartă pe cititor nu doar prin locații diferite, ci și printr-o poveste deosebită.

7. O carte care ne poartă într-o cunoscută destinație turistică din lume

Aleg din nou o carte scrisă de Natașa Alina Culea, și anume, „Nopți la Monaco”. Încă din titlu, ne dăm seama că această carte se potrivește de minune la această cerință. Acțiunea începe în România, dar autoarea ne poartă pașii spre și prin Monaco, una dintre destinațiile turistice renumite.

8. O carte a cărei acțiune se petrece pe o insulă

Și aici sunt sigură că aș găsi mai multe cărți, dar prima care mi-a venit în gând a fost seria „Un bărbat, o fată, o insulă pustie” de Uirebit. Deși autorul nu este publicat (cel puțin nu încă), volumele sale sunt disponibile în format pdf, pentru doritori. Eu am citit toate trei volumele apărute până acum și m-au surprins în mod plăcut. Este o carte de dragoste cu tentă erotică, dar și cu umor și sarcasm din plin.

9. O carte care ne „cazează” la un han sau la o pensiune (poate fi și un hotel, nu?)

„Încă o dorință” de Andres. Și această carte este disponibilă momentan doar în format electronic, dar merită fiecare moment petrecut lecturând. Cartea este un chick-lit deosebit de frumos. Și nu doar că ne „cazează” la un hotel, ci ne duce taman în… Bora Bora! Nu-i așa că este o carte care își merită menționarea în acest tag?

10. O carte care ne poartă într-o zonă pitorească de la noi din țară

Fără doar și poate, aleg seria „Păcatele fiului” de Theo Anghel. Acțiunea seriei are loc în diverse locații, una dintre ele fiind Fundata. Iar stilul lui Theo este unul magnific, care conturează prin cuvinte frumusețea pitorească a locației în care are loc acțiunea.

Acestea au fost „provocările” acestui tag de vacanță. Vă invit să îl preluați și voi, cu menționarea sursei.

12 thoughts on “Tag de vacanță

  1. Mă simt ca la Oscar, dragă Eva! Și fericită să știu că lecturile cărților mele ți-au lăsat o frumoasă amintire; reamintire <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: