Recent, a ajuns la mine un colet cu ciocolată Poiana. Nu știu cum sunteți voi, dar eu ador ciocolata Poiana! Mai mult decât aroma sa deosebită și textura plăcută, este ciocolata care îmi amintește cel mai mult de copilărie. Când mă gândesc la ciocolata Poiana, mintea îmi fuge automat la momente speciale petrecute cu familia, iar în suflet mi se cuibărește un sentiment de bine, de apartenență și iubire.
Odată cu coletul pe care l-am primit de la Poiana, a venit și o provocare, care mie mi-a plăcut enorm. Asta deoarece Poiana ne încurajează să ne bucurăm de prezent și să savurăm din plin momentele care ne aduc bucurie. În plus, pe tot parcursul lunii octombrie, există o promoție Poiana: cumperi ciocolată Poiana în valoare de minimum 5 RON, înscrii bonul fiscal pe www.ciocolatapoiana.ro și poți câștiga: 200 de aparate foto cu film instant, 50 trolere personalizate sau unul dintre cele 10 vouchere de weekend.
Gripată fiind, nu am putut mânca din ciocolată zilele trecute (nu vrei să știi ce durere sufletească, mai ales când o vedeam zilnic acolo!). Ai mei, în schimb, au dat atacul și eram sigură că nu scapă vreo tablă neatinsă. Dar azi am profitat de faptul că mă simt mult mai bine și că mi-a trecut tot ce era de trecut, astfel că pot, în sfârșit, să mănânc dulciuri! Și, cum ai mei nu prea se dau în vânt după ciocolata amăruie (motiv pentru care au fost singurele table care au rămas nemâncate până azi), am zis că e momentul să fac o prăjitură „tăvălită” cu ciocolată Poiana amăruie.
Ingrediente prăjitură „tăvălită” cu ciocolată Poiana amăruie
Am lungit-o destul cu poveștile mele, așadar e momentul să îți spun cum am făcut eu această prăjitură „tăvălită” cu ciocolată Poiana amăruie.
Pentru blat:
- 8 ouă
- 1 praf de sare
- 16 linguri de zahăr
- 16 linguri de făină
- Praf de copt
- 8 linguri de apă
- 1 esență de rom
Pentru decor:
- 1 ciocolată Poiana amăruie
- 1 ciocolată Poiana amăruie cacao 65%
- 1 ciocolată Poiana Aerată Amăruie
- 1 lingură ulei
- Aproximativ 200 ml lapte
- Cocos
Mod de preparare prăjitură „tăvălită” cu ciocolată Poiana amăruie
Pentru blat, am separat albușurile de gălbenușuri, iar albușurile le-am mixat bine, cu un praf de sare, până au devenit tari. Am adăugat zahărul și am mixat până s-a omogenizat, apoi am adăugat făina și am omogenizat totul bine. La final, am adăugat praful de copt și apa, după care am mixat totul până s-a omogenizat bine. Am pus compoziția într-o tavă cu hârtie de copt și am dat-o la cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 20 de minute.
Când blatul a fost copt bine, l-am scos din cuptor și l-am lăsat câteva minute să se răcească, după care l-am tăiat bucăți dreptunghiulare.
Pentru decor, am adăugat într-o cratiță aproximativ o lingură de ulei, ciocolata ruptă bucăți și lapte. Am pus pe foc și am topit totul, amestecând constant. Am luat compoziția de pe foc și am adăugat pe rând câte o bucată de prăjitură, asigurându-mă că ajunge ciocolată pe toate laturile, apoi am dat bucata de prăjitură cu ciocolată prin cocos.
Deși am folosit doar ciocolată amăruie, prăjitura a ieșit excelentă și suficient de dulce.
Voi ați făcut vreodată prăjitură „tăvălită” cu ciocolată Poiana amăruie sau ați mers doar pe varianta clasică, cu cacao?
Am facut si eu dar cu glazura facuta in casa. Cu ciocolata inca nu am incercat dar mi-ai dat o idee foarte buna 🙂
Cu glazură făcută în casă mai făcusem și eu mai demult. Am zis să încerc și varianta asta. Mă bucur că ți-am dat idee. 🙂
Nu am făcut nicicum. Salvez rețeta.
Mulțumesc! Mă bucur că ți-am oferit o idee nouă, atunci.