Prăjitură rapidă, fără coacere, cu glazură Poiana

Prăjitură rapidă, fără coacere, cu glazură Poiana

Ador să fac tot felul de dulciuri și prăjituri, însă timpul din ce în ce mai limitat mă determină fie să renunț adeseori la această plăcere, fie să pregătesc deserturi cât mai rapide. Recent am văzut la Claudia, de la Lecturi și Arome o prăjitură cremșnit cu pișcoturi și parcă mi s-a aprins un beculeț. Mi s-a părut o idee genială, fiind o prăjitură rapidă și fără coacere. Am pregătit ceva asemănător și ne-a plăcut atât de mult, încât am refăcut-o la câteva zile. De data aceasta, am pregătit o prăjitură rapidă, fără coacere, cu glazură Poiana. Și, pentru că nouă ne-a plăcut enorm, m-am gândit să împart ideea cu voi.

Ingrediente pentru prăjitură rapidă, fără coacere, cu glazură Poiana

Iată ce am folosit eu pentru această prăjitură rapidă, fără coacere, cu glazură Poiana. E de menționat faptul că în tava în care am pregătit-o au încăput pișcoturile pe 3 rânduri a câte 7 bucăți pe rând.

  • 63 pișcoturi Savoiardi
  • 1 cutie cremă cremșnit
  • 750 ml lapte pentru cremă
  • 2 tablete ciocolată Poiana Amăruie
  • 1 tabletă ciocolată Poiana cu lapte
  • Puțin ulei pentru glazură
  • Aproximativ 50 ml lapte pentru glazură
  • Lapte pentru pișcoturi

Mod de preparare/asamblare prăjitură rapidă, fără coacere, cu glazură Poiana

În primul rând, am pregătit crema de cremșnit conform indicațiilor de pe ambalaj.

Am așezat în tavă un strat de pișcoturi, apoi le-am stropit cu puțin lapte, pentru a fi mai moi. Am turnat și am întins peste jumătate din cantitatea de cremă, apoi am repetat procedura. Am pus pișcoturi peste cel de-al doilea strat de cremă.

Pentru glazură, am pus într-o cratiță puțin ulei, ciocolata ruptă bucăți și laptele, după care am topit ciocolata pe foc. Am turnat glazura peste pișcoturi și prăjitura a fost gata.

La final…

Având în vedere că pișcoturile sunt destul de tari, eu recomand ca prăjitura să fie lăsată câteva ore înainte de a fi servită. Denisa a declarat deja că este prăjitura ei preferată. Până când, rămâne de văzut.

La final, vreau să împărtășesc cu voi și inițiativa echipei Poiana. Aceasta ne invită să ținem un jurnal în care să scriem zilnic cel puțin trei motive pentru care ne bucurăm de prezent sau suntem recunoscători pentru ziua ce a trecut. Rolul acestui exercițiu este acela de a ne ajuta să vedem că viața se întâmplă acum.

Mie mi-a plăcut tare mult ideea și chiar am început să o pun în practică. Sunt curioasă să îmi spuneți: care sunt motivele pentru care vă bucurați de prezent? Aștept răspunsurile voastre în secțiunea de comentarii.

4 thoughts on “Prăjitură rapidă, fără coacere, cu glazură Poiana

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: