Imediat ce am terminat de citit cartea „Până nu se răcește cafeaua”, am și început volumul al doilea al seriei, „Povești din cafenea”, a autorului Toshikazu Kawaguchi. Și mărturisesc încă de la început că, odată ce am închis și ultima pagină, am sperat că va mai exista o continuare. Mare mi-a fost bucuria azi, când, verificând titlurile autorului, am descoperit că există un al treilea volum și este deja tradus la noi. Așadar, cât de curând voi lua și continuarea. Dar, până atunci, vă povestesc puțin despre volumul al doilea, „Povești din cafenea”.
Personaje vechi și noi trăiesc povești emoționante
Revenim în aceeași cafenea, Funiculi Funicula, de pe o străduță din Tokyo, unde servirea cafelei este o adevărată artă. Reîntâlnim unele dintre personajele din primul volum al seriei, dar bineînțeles că apar și personaje noi. Descoperim povești de viață care nu au cum să nu stârnească anumite emoții în noi.
De data aceasta, povestea se conturează mai bine, astfel încât reușim să aflăm mai multe despre misterioasa femeie în rochie albă, care ocupă întotdeauna scaunul special din cafenea – singurul care îi poate duce pe clienți înapoi în trecut… sau în viitor!
În acest volum sunt amintite personaje și întâmplări din primul volum, astfel că întregul peisaj se completează, piesă cu piesă, încât cititorul să descopere o poveste complexă și impresionantă despre cafeneaua misterioasă și cei care o conduc.
Acum, Kazu nu mai este singura care săvârșește ritualul servirii cu cafea a clienților care își doresc să călătorească în trecut. Alături de ea este micuța Miki, fiica lu Nagare, patronul cafenelei. Aflăm acum că doar femeile din familia Tokita pot face ritualul care îi duce pe clienți în timp, însă există și aici câteva reguli cu privire la turnatul cafelei, exact cum există reguli privind călătoria în timp.
Povești din cafenea – un roman cu povești care ating iremediabil sufletul cititorului
Nu vă voi spune poveștile din carte, nici măcar detalii cu privire la ce povești se vor desfășura în fața ochilor voștri, pe măsură ce veți da pagină după pagină. În schimb, vă spun că toate poveștile din volumul „Povești din cafenea” ating într-un mod iremediabil sufletul cititorului, făcându-l părtaș la bucuriile și suferințele personajelor, la toate emoțiile trăite de acestea și la sentimentele pe care le au personajele în fiecare moment descris.
Pentru mine, această lectură a fost una deosebită, m-a prins în mrejele sale și m-a ținut captivă de la prima la ultima pagină. Am apreciat modul în care autorul leagă poveștile, creează un peisaj complet prin inserarea detaliilor despre patronii cafenelei. Asta deoarece nu ni se prezintă doar poveștile celor care aleg să călătorească în timp, ci printre picături aflăm și detalii despre cei din familia Tokita, precum și despre femeia în rochie albă, reușind astfel să punem totul cap la cap, precum piesele unui puzzle, pentru a obține imaginea de ansamblu.
Eu abia aștept să citesc și continuarea, iar vouă vă recomand seria, dacă nu ați citit-o încă.
Volumul „Povești din cafenea” de Toshikazu Kawaguchi poate fi comandată de pe Litera, Libris, Cartepedia și Cărturești.
M-ai convins 🙂 Trec si eu pe lista de lectura cartile astea doua. Astept si a treia recenzie 🙂
Mă bucur că te-am convins! Abia aștept și eu să iau volumul al treilea. 🙂