Lumânarea albă – semnificație și utilizare

Lumânarea albă – semnificație și utilizare

Lumânările sunt o cale puternică de a comunica cu lumea spirituală. Se spune că lumânările pot deschide uși și transmite mesaje către ființele superioare într-un mod cât se poate de clar și ușor. Din acest motiv magia cu lumânări poate atrage atât de multă energie și este adeseori foarte eficientă. Despre lumânările și utilizarea lor în ritualurile magice ți-am vorbit pe scurt într-un articol precedent. În articolul de azi, îți voi spune despre lumânarea albă și semnificațiile ei în ritualurile magice.

Lumânarea albă și semnificația ei spirituală

Utilizarea lumânărilor este răspândită în aproape toate ritualurile religioase din lume. Simplul fapt de a aprinde o lumânare este un ritual în sine. Motivul este acela că o lumânare simbolizează flacăra vieții și realizează contact cu Scânteia Divină din fiecare dintre noi. În mod tradițional, flacăra lumânării este asociată cu lumina Soarelui. Este utilizată pentru a evoca prezența elementului Foc și reprezintă iluminarea unei probleme, dând naștere la ceva noi, provocând o schimbare sau o manifestare.

Lumânarea albă se folosește în ritualuri pentru a obține pacea și armonia, întrucât albul este o culoare neutră, considerată un simbol al purității și luminii. De asemenea, lumânarea albă, fiind de o culoare neutră, poate fi utilizată atunci când nu avem alte lumânări sau nu știm ce culoare se potrivește cel mai bine intenției noastre. Așadar, dacă ritualul tău necesită o lumânare de altă culoare, dar nu ai culoarea respectivă, o poți oricând înlocui cu o lumânare albă.

Lumânarea albă mai semnifică și curățare și protecție spirituală, atât a minții, cât și a corpului. Este recomandat să folosești o lumânare albă atunci când te simți înconjurat/ă de energii negative. Lumânarea albă îți va fi cel mai bun aliat în curățarea spațiului și obținerea unei stări calme și senine. De asemenea, această lumânare susține vindecarea și îndepărtarea influențelor negative atunci când este însoțită de un ritual de protecție.

Când să aprinzi o lumânare albă?

Lumânările albe aduc energii pozitive pentru un început proaspăt și sunt adeseori utilizate pentru a întâmpina Noul An sau fiecare lună nouă. Aprinde o lumânare albă în prima zi a lunii sau chiar în prima zi a săptămânii, dimineața, pentru a primi energii curate și un început de săptămână prosper.

Lumânarea albă – un ritual simplu

Pentru a absorbi și a elimina orice negativitate din câmpul aurei, poți folosi un ritual simplu.

Ai nevoie de:

  • O lumânare albă
  • Un pahar cu apă
  • Un vârf de sare

Iată cum să realizezi acest ritual:

1. Aprinde lumânarea albă pe altarul tău pentru ritualuri sau pe o masă.

2. Așază alături paharul plin cu apă. Adaugă în apă un vârf de sare și lasă-l să stea aproximativ o oră.

3. După o oră, spală-te pe mâini cu apa sărată și în același timp vizualizează-ți spiritul curățat.

4. Lasă aerul să îți usuce mâinile și lasă ca lumânarea să ardă până se stinge singură.

Tu știai care este semnificația lumânării albe și cum o poți folosi?

6 thoughts on “Lumânarea albă – semnificație și utilizare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: