Jake Djones și Păzitorii istoriei: Misiunea Veneția – Damian Dibben

Jake Djones și Păzitorii istoriei: Misiunea Veneția

Recent, am mers cu soțul meu în Carrefour și ne-am plimbat o vreme printre cărți. La un moment-dat, el a găsit cartea „Jake Djones și Păzitorii istoriei: Misiunea Veneția” de Damian Dibben. Descrierea mi-a plăcut tare mult, astfel că am decis să o cumpăr, deși este primul volum al unei trilogii intitulate Păzitorii istoriei. Acum sper doar ca Editura Litera să traducă și următoarele două volume ale seriei.

Jake Djones și Păzitorii istoriei este o carte pentru adolescenți, însă m-am bucurat că am ales să o citesc. Este o carte de aventură, destinată adolescenților, dar perfect de citit la orice vârstă. Recunosc, chiar îmi era dor să citesc o astfel de carte, astfel că am găsit-o la momentul potrivit.

Cine sunt Păzitorii istoriei?

Jake Djones este un băiat simplu, în aparență. Viața lui ia o întorsătură cu totul neașteptată într-o după-masă ploioasă, când este răpit în timp ce se întoarce de la școală. Unul dintre răpitori este Jupitus Cole, unul dintre Păzitorii istoriei. La scurt timp după răpirea sa, Jake află că totul s-a întâmplat pentru a-l proteja, după ce părinții săi au dispărut în timpul unei misiuni.

Aparent oameni simpli, patronii unui magazin de obiecte sanitare, Miriam și Alan Djones sunt doi dintre cei mai buni agenți ai organizației numite Păzitorii istoriei. Însă Jake află toate aceste lucruri abia după ce este răpit. După ce este analizat de către Jupitus, Jake mai descoperă că și el este apt pentru a călători în timp și spațiu. Ba mai mult, este posesorul romburilor, ceea ce îl face unul dintre cei mai buni călători în timp.

Este dus în anul 1820, unde este Punctul Zero, centrul de comandă al Serviciului Secret al Păzitorilor Istoriei. De când pornește din Londra și până după ce ajunge la destinație, Jake are ocazia să cunoască și alți păzitori ai istoriei, printre care Nathan Wilde, Topaz St. Honoré și Charlie Chieverley.

Misiunea Veneția

Nathan, Topaz și Charlie sunt trimiși în Misiunea Veneția, pentru a-i găsi pe părinții lui Jake. Fiind începător în călătoriile în timp, lui Jake nu îi este permis să meargă. Totuși, găsește o cale să se furișeze pe vasul care are să-i ducă pe cei trei agenți în Veneția anului 1506 și, astfel, și Jake ia parte la Misiunea Veneția.

Odată ajunși în Veneția, în anul 1506, începe aventura pentru cei trei Păzitori ai istoriei. Au loc o serie de întâmplări, au de înfruntat pericole și descoperă un plan apocaliptic, pus la cale de către prințul Zeldt, un adversar de temut al Păzitorilor istoriei.

Cum decurge misiunea lor și ce descoperiri fac pe parcurs vă las să descoperiți. Mie mi-a plăcut tare mult cartea, este un roman de aventură tare simpatic și interesant. Sunt curioasă de continuare și mi-aș dori să fie traduse și următoarele două volume.

Voi ați citit cartea?

8 thoughts on “Jake Djones și Păzitorii istoriei: Misiunea Veneția – Damian Dibben

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: