Cele mai bune materiale pentru încălțăminte

Cele mai bune materiale pentru încălțăminte

Un accesoriu extrem de important în garderoba oricărei femei este reprezentat de încălțăminte, aceasta trebuind aleasă cu mare atenție pentru a fi cât mai rezistentă în timp și de o calitate cât mai ridicată pentru a vă simți cât mai confortabil atunci când o purtați.

La ciocate dama materialele din care sunt făcute sunt împărțite în trei mari categorii, acestea fiind cele mai importante: pielea naturală, pielea ecologică și materialele textile. Așa că orice ați alege să încălțați trebuie să alegeți ceva făcut din aceste materiale pentru a vă bucura de o perioada cât mai îndelungată de pantofii sau sandalele dumneavoastră.

În ceea ce urmează vom încerca să vă prezentăm câteva din avantajele și dezavantajele fiecărui tip de material ce este folosit la fabricarea acestor ciocate de damă.

Pe primul loc în preferințe se află încălțămintele făcute din piele naturală, asta pentru că este un material ce arată foarte bine din punct de vedere estetic, este destul de elastic dar și este unul cu o foarte îndelungată rezistență în timp.

Ciocatele făcute din piele naturală au marele avantaj de a se putea plia foarte ușor după picior, acesta fiind unul dintre principalele motive pentru care majoritatea persoanelor aleg încălțămintea fabricată din acest tip de material. În plus, pielea naturală are capacitatea de a păstra temperatura constantă, tocmai de aceea fiind recomandată pentru perioada iernii atunci când este destul de frig afară.

Un alt avantaj al încălțămintelor făcute din piele naturală este reprezentat de faptul că acest material nu este unul care să producă vreun fel de alergie. Totuși, ciocatele fabricate din piele naturală au și un mic dezavantaj, acela că sunt puțin mai scumpe însă prețul mai ridicat este compensat de calitatea și rezistența acestora.

Pe al doilea loc în topul preferințelor în ceea ce privește confecționarea acestor ciocate de damă se află materiale textile, acestea având avantajul că sunt mai puțin costisitoare decât cele din piele naturală.

Încălțămintea fabricată din materiale textile este una recomandată pe timpul sezonului estival atunci când este foarte cald afară, asta datorită faptului că facilitează aerisirea piciorului. Un alt avantaj al încălțămintelor făcute din acest tip de material este acela că sunt foarte ușoare, lucru ce oferă un grad ridicat de confort piciorului.

Un mare dezavantaj al încălțămintelor din materiale textile este reprezentat de faptul că acestea se pot murdări foarte ușor, tocmai de aceea fiind recomandată curățarea lor de fiecare dată când o purtăm.

Pielea ecologică reprezintă al treilea tip de material aflat în topul preferințelor atunci când vine vorba de fabricarea încălțămintelor. Marele avantaj al încălțămintelor făcute din piele ecologică este reprezentat de prețul mai mic pe care îl pot avea, asta datorită faptului că materialul este unul mai puțin costisitor decât celelalte aflate pe piața de profil.

Încălțămintea fabricată din piele ecologică mai are și avantajul că poate fi produsă într-o gamă variată de modele sau culori. În ceea ce privește dezavantajele acestor ciocate de damă din piele ecologică pe primul loc se află gradul de rezistență scăzută, aceștia putându-se dezlipi sau zgâria foarte ușor.

În încheierea acestui articol vă mai putem spune faptul că indiferent de tipul materialului decizia vă aparține întru totul atunci când vine vorba să alegeți ce tip de încălțăminte vreți să purtați. Nu trebuie decât să țineți seama decât de sezonul în care vă aflați, cald sau rece, și de tipul de eveniment la care vreți să participați.

Acest articol este un guest post.

4 thoughts on “Cele mai bune materiale pentru încălțăminte

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: