Călătorie în trecut și vacanțe în prezent cu Christian Tour

călătorie

Un zgomot puternic mă scoate din starea de calm care m-a cuprins în timp ce citeam. Sar repede din fotoliu și ies în curte, să verific care a fost sursa zgomotului. De cum deschid ușa, descopăr o mașinărie ciudată, care și-a găsit loc tocmai în curtea mea. N-am idee cum a ajuns aici și nici ce este. Deși sperietura mi-a cuprins tot corpul, curiozitatea mă împinge afară din casă, pentru a descoperi ce este obiectul care pare să fi aterizat din senin în curtea mea. Pe măsură ce mă apropii de obiectul ciudat, care seamănă cu un lift, văd un panou deasupra a ceea ce pare a fi ușa, iar pe acesta stă scris: „Bine ai venit în mașina timpului! Ești gata de călătorie?”

Intru în ceea ce spune că ar fi mașina timpului. De îndată ce pășesc dincolo de ușa mașinăriei, aceasta se închide, iar un panou de control se luminează. Pe display apar cuvintele:

  • Destinația: Mamaia, România
  • Perioada: „Epoca de Aur” – anul 1984

Văd beculețele cum se aprind și se sting pe panoul de control, iar într-o fracțiune de secundă, simt că mă ia cu amețeli ca, în secunda următoare, totul să pară că a revenit la normal. Ușa se deschide iar eu cobor… direct pe plajă! În mod surprinzător, oamenii par să fie fericiți și relaxați. Vorbesc unii cu alții, stau întinși pe șezlonguri – fără să se certe unii cu ceilalți, copiii se joacă fericiți în nisip și nu stau cu ochii în smartphone-uri sau tablete, iar atmosfera pare una chiar prietenoasă.

călătorie
Foto: Hotelul Parc, Mamaia, 1980
Sursa foto: Adevărul

Călătorie în trecut

De îndată ce am coborât din mașina timpului, aceasta pare să se fi evaporat. Se pare că nu voi avea încotro, decât să petrec ceva timp pe aici. Încep să mă plimb pe plajă, puțin înspăimântată de ideea de a fi ajuns într-un an în care nici nu eram născută. Totuși, mă bucură să văd oamenii discutând între ei, un lucru parcă atât de rar în zilele noastre, chiar și atunci când sunt plecați în vacanță! Pe măsură ce avansez pe plajă, aud un domn strigând din toate puterile: „„Luați bunicul, luați bunica. Luați tăticul, luați mămica. Nu dați banii pe prostii. Faceți poze la copii!”

Îmi stăpânesc râsul, nefiind obișnuită cu astfel de „lozinci”. Atunci îmi dau seama că am ajuns într-o perioadă în care nu existau încă telefoane mobile, iar internet… mai este mult și bine până acolo! Ce Facebook?! Ce Instagram?! Ce poze cu telefonul mobil din dotare?! Pozele se făceau cu un aparat de fotografiat cu film și fotografiile se developau la studioul foto.

Realizez că am ieșit din casă în fugă, astfel că am ajuns aici doar cu hainele de pe mine, fără smartphone sau bani. Neștiind când sau dacă voi mai reuși să ajung înapoi acasă, mă așez îngândurată pe un șezlong liber, să îmi pun ordine în gânduri și să înțeleg ce tocmai mi s-a întâmplat.

Vin din viitor

Cum stau eu cu gândurile mele, contemplând marea, văd o umbră care se interpune între mine și apă. O doamnă îmbrăcată cu un costum de baie într-o singură piesă, clasic și elegant deopotrivă, mi se adresează:

– Bună! S-a întâmplat ceva? De ce porți asemenea haine? mă întreabă străina, curiozitatea răzbind din privirea sa.

– Bună! îi răspund, la rândul meu. Dacă v-aș spune, m-ați crede?

– Haide, încearcă, îmi răspunde ea și se așază pe șezlongul de alături.

Chiar atunci, văd cum se mai adună vreo 4-5 persoane lângă noi, probabil apropiați ai celei care a intrat în vorbă cu mine. Se așază cu toții, care pe unde, și din priviri îmi transmit să le povestesc ce am pățit.

– Tocmai am ajuns aici cu o mașină a timpului! le spun și aștept să înceapă să râdă. Însă văd nedumerire și curiozitate pe fețele lor, ceea ce îmi dă impulsul să continui. Stăteam în fotoliu și citeam liniștită, când un zgomot puternic m-a determinat să ies din casă. În curte era o mașinărie ciudată, iar când am urcat în ea, m-a adus direct aici.

– Și unde e acum mașina aia? mă întreabă tânăra care a intrat prima în vorbă cu mine.

– Din ce an vii? întreabă o alta.

– Mașina a dispărut imediat ce am coborât din ea. Vin din anul 2019! le răspund.

Exclamații de uimire și fețe de neîncredere amestecată cu interes și curiozitate se adună în jurul meu.

O călătorie despre vacanțe din prezent și trecut

– Și cum e în 2019? Ne poți spune? întreabă iar tânăra de lângă mine.

– Este frumos, lumea și tehnologia au evoluat mult. Chiar și stațiunea Mamaia, aceasta unde ne aflăm acum, este extrem de schimbată. Însă acum, voi vă bucurați de vacanță împreună, socializați la terase și pe plajă, discutați față în față și profitați la maximum de momentele petrecute împreună. Ei bine, acest lucru nu se întâmplă în 2019, pentru că toată lumea este ocupată să stea cu ochii în telefoanele mobile sau tablete. Cât despre vacanțe, și acestea s-au schimbat mult.

De exemplu, în 2019 ne putem planifica întreaga vacanță cu ajutorul unei agenții de turism, cum este Christian Tour. Iar turiștii preferă de departe destinațiile externe, prea puțini mai apreciază vacanțele în țară. Atunci când ne alegem vacanța, începem prin a analiza ofertele unei agenții. De exemplu, noi ne-am ales deja destinația pentru vacanța de vară din 2020, analizând portofoliul Christian Tour. Dintre toate ofertele, am decis ca vara viitoare să mergem în vacanță în Insula Tenerife, Spania. Pentru a alege destinația, am studiat întâi ofertele și ne-am gândit care este locul pe care ne dorim să îl vizităm următorul.

Odată aleasă destinația pentru călătorie, am beneficiat de secțiunea de Oferte Early Booking pentru a găsi cele mai bune oferte și condiții de plată. În această secțiune de oferte, am găsit toate ofertele pentru rezervarea hotelului dorit, astfel că am putut alege în funcție de diverse criterii care ne-au interesat, cum ar fi facilitățile locației și a camerei, regimul de masă și prețul.

Călătorie relaxantă

– Cum adică ați căutat în secțiunea de Oferte Early Booking? Unde e asta? mă întreabă o femeie din mulțimea adunată în jurul meu.

– Ah, am uitat să menționez. Am făcut tot ceea ce ține de documentare și rezervare pe internet. În 2019, dispunem de tehnologie avansată, laptopuri și calculatoare, telefoane mobile și tablete care ne permit să aflăm orice ne dorim. Am accesat site-ul Christian Tour, iar acolo am găsit tot ce ne-a interesat, din doar câteva clickuri. Iar în ceea ce privește plata rezervării pe care am ales-o din mulțimea de Oferte Early Booking, am avut ocazia de a alege în funcție de modalitățile de plată puse la dispoziția utilizatorilor. În timp ce unii preferă plata cash, alții preferă plata online, cu cardul. Variante există pentru fiecare!

Iar în timp ce voi veniți în vacanță cu mașina personală, lucrurile diferă atunci când pornești într-o călătorie în 2019. Desigur, poți merge și cu mașina personală, însă dacă alegi o destinație mai îndepărtată, poți opta pentru avion. Este mult mai simplu, mai comod și mai rapid. Iar la destinație poți închiria o mașină de la o firmă specializată în astfel de servicii, astfel că ai la dispoziție transportul în mod confortabil, pe perioada șederii în vacanță.

În plus, atunci când alegi destinația, te poți orienta după activitățile incluse în pachetul ales. De exemplu, sunt anumite oferte care includ diverse activități în vacanță, cum ar fi vizitarea principalelor atracții turistice, sporturi subacvatice, shopping în cele mai mari centre comerciale, festivaluri și carnavaluri.

Condiții de cazare și meniuri variate

În ceea ce privește condițiile de cazare, spre deosebire de acum, când nu aveți prea multe opțiuni, în 2019, variantele sunt nelimitate. Turiștii pot alege hoteluri cu un anumit număr de stele, cum ar fi 3, 4 sau 5 stele, pentru a le asigura confortul dorit și a se încadra în bugetul lor. În plus, pot alege locația pentru cazare în funcție de camere, de dotări și de facilități. De exemplu, pot alege să rezerve într-un hotel care oferă camere pentru familii, centru de spa și wellness, lift, piscină interioară, room service, restaurant și loc de joacă pentru copii.

Sursa foto: Christian Tour

Și dacă tot am pomenit de restaurant, vreau să vă spun că mâncarea este din belșug, iar meniurile variate. În acest sens, turiștii pot alege și aici varianta care le convine. Sunt rezervări care le oferă meniu all-inclusive, all-inclusive premium/ultra, mic dejun, pensiune completă, demipensiune, half board plus, self catering sau fără masă. All-inclusive, de exemplu, conține mesele principale, snacks-uri pe timpul zilei, băuturi răcoritoare și alcoolice, precum și băuturi și gustări la pool bar. Însă, alături de mâncare, regimul all-inclusiv permite acces la diverse facilități ale hotelului, cum ar fi acces gratuit la piscine, șezlong, umbrelă, prosop la plajă, acces gratuit la diverse facilități pentru sport și la activități diferite.

Fiecare hotel vine cu anumite facilități, astfel că turiștii se pot distra și relaxa în diverse moduri în vacanță. De la înotatul în mare, la stat pe șezlong pe plajă, plimbare pe faleză, relaxare în piscina privată a hotelului sau o ședință relaxantă la spa, toate sunt activități la care turiștii din zilele mele apelează în timpul vacanțelor.

Călătorie înapoi acasă

Nici nu realizez cum a trecut timpul, tot povestind despre diferențele dintre epoci. Când termin de spus despre facilitățile hotelurilor, aud din nou același zgomot care m-a făcut să ajung aici, în trecut. Întorc privirea spre dreapta și, acolo, pe plajă, stă mașina timpului. Îmi iau „la revedere!” de la partenerii de conversație, aproape fugind spre mașina timpului, de teamă să nu plece iar fără mine. Urc în ea, închid ochii și, după mai puțin de trei secunde de călătorie, ușa se deschide. Ies din mașina timpului și constat că am ajuns înapoi acasă.

Articol scris pentru penultima probă din SuperBlog 2019

Disclaimer: fotografiile aparțin sponsorului SuperBlog și site-ului Adevărul.

10 thoughts on “Călătorie în trecut și vacanțe în prezent cu Christian Tour

  1. Avem mai multe posibilități, mai multe oferte, dar tot cred că era mai frumos pe atunci. Îmi place articolul. E interesant. Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: