Broșe – recomandări pentru a le purta cu stil

Broșe – recomandări pentru a le purta cu stil

În ultimii ani am făcut o pasiune pentru broșe. Am deja câteva și iau câte una-două de fiecare dată când se ivește vreo ocazie. Ba chiar, în ultimii doi ani, am preferat ca și în loc de mărțișoarele clasice să iau broșe, pentru că pot fi purtate în orice moment al anului. Mi se pare extraordinar faptul că broșele pot fi purtate într-o varietate de moduri, de la cele mai sofisticate metode la cele mai amuzante. Broșele sunt un accesoriu versatil și sunt adeseori considerate bijuterii, mai ales dacă sunt confecționate din argint sau placate cu aur, de exemplu.

Poți purta broșe oriunde pe ținută, pentru a adăuga un plus de personalitate aspectului tău. Poți purta una sau mai multe broșe, în funcție de aspectul pe care îți dorești să îl obții și de stilul pe care vrei să îl evidențiezi.

Broșele au fost inițial inventate cu scopul de a prinde hainele deolaltă sau pentru a le potrivi mai bine pe corp. În mod tradițional, ele erau purtate pe partea stângă de către femei, acesta fiind considerat modul sofisticat și corect de a le purta. Însă din trecut și până azi, oamenii au descoperit o mulțime de metode prin care pot fi purtate broșele. În prezent, există o varietate de moduri în care îți poți accesoriza ținuta cu ajutorul broșelor.

Iată câteva moduri în care poți purta broșe în zilele noastre, pentru a obține un aspect demn de invidiat:

 • pe reverele sacoului;
 • pe guler;
 • în jurul decolteului;
 • pe palton/jachetă
 • pe pălărie
 • pe geantă
 • în păr

Recomandări pentru purtatul broșelor

Există câteva recomandări de care este bine să ții cont atunci când porți broșe. Iată care sunt acestea:

 • Cu cât designul broșei este mai elaborat și unic, cu atât vei ieși mai mult în evidență.
 • Asigură-te că materialul pe care vrei să porți broșa poate susține greutatea acesteia.
 • Broșele sunt mai evidente dacă sunt în contrast cu fundalul. De exemplu, dacă porți haine în culori deschise, optează pentru broșe negre sau în culori închise. În schimb, broșele argintii se potrivesc cel mai bine cu ținute în culori închise.

Unde găsești modele minunate de broșe?

Acum, că știi că broșele sunt accesorii extrem de versatile, este momentul să afli și unde găsești modele minunate. Eu am găsit broșe minunate pe Minier, un magazin situat pe str. Otilia Cazimir, nr. 5A, sat Valea Ursului, comuna Miroslava, județul Iași. Pentru orice întrebări, cei de la Minier pot fi contactați la numărul de telefon 0332/401145 sau prin email, la adresa vanzari@minier.ro.

Pe site am descoperit modele deosebit de frumoase, unele placate cu aur galben, altele placate cu aur alb. În plus, alături de broșele acestea, majoritatea având cristale Swarovski, pe site sunt și broșe-mărțișor, perfecte pentru a fi oferite de 1 martie persoanelor dragi. În continuare, îți arăt câteva modele de broșe de pe Minier, care mi-au atras atenția în mod deosebit.

4 broșe pe care le-aș purta

Primul model care mi-a atras atenția este această broșă în formă de fluture cu cristale Swarovski placată cu aur 18K. Sunt pe site o mulțime de modele de broșe în formă de fluture, însă dintre toate, aceasta este preferata mea.

A doua broșă pe care am pus ochii este broșa „lebădă” cu cristale Swarovski, placată cu aur alb 18K. Sunt diverse modele de broșe cu lebădă, unele chiar foarte drăguțe, cu două lebede, însă aceasta mi-a plăcut cel mai mult, datorită culorilor vii.

Această broșă cu perlă și cristale Swarovski în formă de inimă placată cu aur 18K mi se pare extrem de drăguță și versatilă. Deși inițial pusesem ochii pe altă broșă în formă de inimă, aceasta mi s-a părut mai complexă ca design și, astfel, mai pe gustul meu. În plus, aurul alb mi se pare elegant și ușor de integrat în diverse ținute.

Ultima mea alegere este această broșă cu cristale Swarovski placată cu aur alb 18K, al cărei model floral mi se pare deosebit de finuț și elegant. Sunt de părere că această broșă ar da un aspect sofisticat oricărei ținute, prin modelul său.

Tu obișnuiești să porți broșe? Dacă da, care este modul tău de a le purta? Care dintre broșele de pe site-ul Minier îți face cu ochiul? Îți aștept răspunsurile în secțiunea de comentarii.

4 thoughts on “Broșe – recomandări pentru a le purta cu stil

 1. Deși îmi plac broșele, dau un aer aparte unei ținute, din păcate le port rar. Trebuie să schimb asta. Broșa fluture e absolut minunata!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: