Atracţia şi visele. vol.I. Călătoria – Ioana Dumitrăchescu

Atracţia şi visele. vol.I. Călătoria

Recunosc că am început să citesc romanul Atracția și visele. Vol. I. Călătoria cu un pic de reținere, deoarece este prima carte motivațională pe care m-am hotărât s-o parcurg. Cum mai citisem cărți scrise de autoarea Ioana Dumitrăchescu, am fost curioasă, însă, să o descopăr și pe aceasta.

Romanul îmbină armonios momentele din viaţa tinerei Emilia Avram cu lecții motivaționale, date de mentorul ei spiritual, doamna Victoria, care apare în viaţa Emiliei exact în momentul în care aceasta părăsește familia şi orașul ei natal, București.

„Așa că am decis să plec și să-mi văd de propria viață, acolo unde va fi să fie. Nu am plănuit nimic din timp. Am pândit doar momentul în care nu sunt ai mei acasă și am tulit-o pe ușă afară.

Sunt în Gara de Nord, mi-am luat bilet la următorul tren, care se dovedește a pleca tocmai departe, la Oradea. Este un drum lung, dar nu-mi pare rău. Am noroc cu contul făcut de tata. Nu am pe nimeni în orașul acela, așa că mă voi descurca așa cum pot. În gară toată lumea e grăbită, nu se uită nimeni unul la celălalt, toți sunt cufundați în lumea lor.

Indiferent de situație, eu știu că voi reuși în viață. Am citit asta în câteva cărți de dezvoltare personală scrise de autori care sunt un exemplu viu. Poate mă voi angaja de îndată ce am să ajung în oraș. Sau poate un timp voi alege să stau în liniște. Liniștea e tot ce-mi lipsește.”

Emilia începe călătoria care are să îi schimbe viața

Emilia află, la împlinirea vârstei de 18 ai, că mama ei nu a iubit-o niciodată, acesta fiind motivul pentru care a terorizat-o toată viaţa. În acel moment, ea hotărăște să părăsească orașul ei şi să îşi ia viaţa în propriile mâini. Pe drum, o întâlnește pe doamna Victoria, care o ia sub aripa ei ocrotitoare şi îi călăuzește paşii spre o nouă viaţă.

 Lecțiile motivaționale, îmbinate cu viaţa celor două femei, dau un farmec deosebit romanului  Ioanei Dumitrăchescu, iar promisiunea continuării romanului, m-a făcut să aştept cu nerăbdare apariţia acestuia.

Recomand romanul Atracția și visele. Vol. I. Călătoria tuturor celor care au vise mărețe, dar nu îndrăznesc să le pună în practică, tinerilor şi celor mai în vârstă, deoarece niciodată nu este prea târziu să îţi doreşti o schimbare în bine în viaţa ta.

Romanul Atracția și visele. Vol. I. Călătoria de Ioana Dumitrăchescu se găsește la Editura Mysterio.

4 thoughts on “Atracţia şi visele. vol.I. Călătoria – Ioana Dumitrăchescu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: