5 greșeli de vestimentație pe care s-ar putea să le faci și tu

5 greșeli de vestimentație pe care s-ar putea să le faci și tu

Sunt sigură că ești familiarizată cu principalele reguli de vestimentație. Sigur ai auzit că, atunci când vine vorba despre îmbrăcăminte, este recomandat să asortezi culorile și piesele vestimentare, texturile și materialele. Trebuie să îți alegi hainele potrivite în funcție de forma corpului și de dimensiuni. Ei bine, chiar cunoscând aceste reguli de bază în materie de vestimentație, avem uneori tendința să le încălcăm, conștient sau inconștient. Însă anumite greșeli de vestimentație pot ruina complet aspectul unei ținute. În articolul de azi mi-am propus să îți arăt cinci greșeli de vestimentație pe care este posibil să le faci și tu uneori.

#1: Îți cumperi haine prea mici sau prea mari

Este important să ții cont de dimensiunile corpului tău atunci când cumperi haine. Poate rochia pe care ai văzut-o nu este disponibilă în mărimea de care ai nevoie. Ei bine, în acest caz, este recomandat să alegi un alt model, în loc să iei mărimea mai mică sau mai mare. Dacă hainele sunt prea mici sau prea mari, te vor dezavantaja total. În schimb, hainele alese cu atenție îți vor pune în evidență silueta și te vor ajuta să arăți și să te simți mai bine.

Dacă ai kilograme în plus, ai putea fi tentată să îți cumperi haine mai mari, din dorința de a ascunde kilogramele nedorite. Ei bine, nu vei reuși decât să accentuezi ideea de greutate extra, întrucât hainele largi au tendința de a te face să pari mai mare decât ești în realitate.

#2: Să porți aceeași culoare la toate hainele este, de asemenea, o greșeală frecventă de vestimentație

În special persoanele care consideră că au o greutate peste cea dorită au tendința de a purta doar haine negre, din dorința de a le face să pară mai slabe decât sunt. Însă indiferent de culoarea aleasă, poate deveni monoton să porți mereu aceeași culoare la haine. Așadar, dacă dulapul tău conține toate sau majoritatea hainelor într-o singură culoare (chiar dacă în nuanțe diferite), este timpul să faci o schimbare. Astfel, următoarea dată când cumperi haine, îndrăznește să depășești limitele pe care ți le-ai auto-impus în ceea ce privește culoarea hainelor pe care le porți și alege piese în culori diferite.

#3: Moda se schimbă frecvent, dar asta nu înseamnă că trebuie să ții mereu pasul cu ea

Știm cu toții că moda se schimbă de la un sezon la altul. Ceea ce a fost valabil pentru moda sezonului trecut ar putea fi considerat drept „ieșit din modă” în acest sezon. Deși este perfect în regulă să te adaptezi tendințelor din modă, adevărul este că va deveni obositor și scump dacă încerci să ții pasul cu fiecare schimbare. În plus, nu toate tendințele se potrivesc fiecărei persoane. Așadar, este recomandat să adopți pentru garderoba ta doar acele tendințe care te avantajează și care îți plac cu adevărat.

În plus, poți adapta tendințele modei astfel încât să se potrivească stilului și corpului tău. Îndrăznește să fii creativă și vei găsi metode prin care să integrezi tendințele de vestimentație în stilul tău propriu, care te definește.

#4: O gravă greșeală de vestimentație este să nu îți calci hainele

Dacă porți haine șifonate, acest lucru te va face să pari leneșă și delăsătoare. Știu, călcatul hainelor nu este tocmai una dintre activitățile favorite ale femeilor, însă câteva minute în plus acordate călcării hainelor se vor dovedi benefice pentru aspectul tău final, atunci când ieși din casă.

#5: Cumperi întotdeauna hainele în funcție de mărimea standard

Ai descoperit că majoritatea hainelor din garderoba ta au aceeași mărime. Astfel, atunci când cumperi haine noi, nu mai acorzi atenție detaliilor, ci mergi pe mărimea standard, pe care știi că o porți în general. Totuși, este important să ții cont de faptul că mărimea poate diferi în funcție de magazin, brand și croială. Astfel, chiar dacă, să zicem, porți mărimea M în general, s-ar putea ca o haină de la alt brand să fie prea mică sau prea mare pentru tine, chiar dacă o iei în mărimea M.

De aceea, este recomandat să acorzi atenție deosebită mărimii atunci când îți cumperi haine. Astfel, dacă faci cumpărăturile într-un magazin fizic, cea mai bună opțiune este să probezi hainele înainte de a le cumpăra, pentru a te asigura că îți vin perfect. Dacă, în schimb, faci cumpărături online, este bine să știi că majoritatea magazinelor oferă un tabel de mărimi fiecărui produs în parte. Asigură-te că verifici tabelul de mărimi și îl compari cu măsurătorile tale corespunzătoare, pentru a alege mărimea potrivită.

Tu faci vreuna dintre aceste greșeli de vestimentație?

4 thoughts on “5 greșeli de vestimentație pe care s-ar putea să le faci și tu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: