4 tipuri de parfum și diferențele dintre ele

4 tipuri de parfum

Când te gândești la parfum, mintea de poartă printre arome irezistibile, așa e? Însă, în realitate, parfumurile sunt împărțite în diverse tipuri, iar principala diferență dintre ele constă în nivelul de ulei parfumat pe care îl conțin. Sunt sigură că ai auzit sau văzut în magazine că parfumurile sunt însoțite de denumirea de apă de parfum sau apă de toaletă, de exemplu. Dar știi care este diferența între ele? În articolul de azi m-am gândit să îți vorbesc despre principalele patru tipuri de parfum.

4 tipuri de parfum

În continuare, îți voi prezenta principalele patru tipuri de parfum, în ordinea descrescătoare a concentrației de uleiuri esențiale.

#1 Parfumul

Având cea mai mare concentrație de uleiuri, parfumul este cel mai scump tip de parfumuri. Acesta are un conținut de 20-40% uleiuri esențiale, ceea ce îl face să dureze până la 24 de ore de la aplicare. Având în vedere calitatea superioară, prețul său este pe măsură, astfel că parfumul este și cel mai scump dintre tipurile de parfum existente.

#2 Apa de parfum

Apa de parfum conține între 15-20% ulei parfumat pur, iar restul compoziției sale este o combinație de apă și alcool. Are o persistență de aproximativ 8-10 ore după aplicare. Ca preț, este situat sub parfum, însă mai scump decât apa de toaletă.

#3 Apa de toaletă

Apa de toaletă are o concentrație de 5-10% ulei de parfum, combinat cu alcool. Persistența sa este de aproximativ 3-5 ore de la aplicare. Are o aromă mai puțin intensă decât apa de parfum. Astfel, chiar și în cazul parfumului de același fel, de la același brand, este posibil ca apa de toaletă să aibă o aromă ușor diferită decât apa de parfum.

#4 Apa de colonie

Apa de colonie are cea mai mică concentrație de ulei, acesta regăsindu-se în proporție de doar 2-4%. Așadar, persistența sa este de scurtă durată, aproximativ 2-3 ore. Este o alegere perfectă dacă îți dorești o aromă discretă.

Diferențele între tipurile de parfum

Așadar, acestea sunt principalele patru tipuri de parfum. Principala diferență dintre ele constă în concentrația de uleiuri esențiale din compoziție. Iar în funcție de această concentrație, diferă și persistența, precum și intensitatea aromei. În plus, prețul diferă și el în funcție de concentrație, parfumul fiind cel mai scump, în timp ce apa de colonie, cea mai ieftină dintre cele patru tipuri.

8 thoughts on “4 tipuri de parfum și diferențele dintre ele

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: